Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

200 ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΙΠΟΤΕ

O  τίτλος του βιβλίου απ'όπου παρουσιάζονται εδώ μερικά δείγματα είναι "αναδρομή 1986-2006....." και παρουσιάζει το "έργο" του συνάδελφος αρχιτέκτονας,μέσα απο τις 200 τόσες σελίδες της ακριβής έκδοσης του.
Η συγγραφή ενός βιβλίου περί αρχιτεκτονικής ?? αποτελεί συγκεντρωμένη καταγραφή του (των) πιστεύω του δημιουργού.Σκοπό συνήθως έχει,συνήθως να "εκπαιδεύσει" με το έργο του τις επόμενες γενιές,ή ακόμα να προκαλέσει την νυν γενιά αρχιτεκτόνων και όχι μόνο.
Συνήθως ένα βιβλίο για μας γίνεται απο τρίτους οι οποίοι κρίνουν το έργο αξιόλογο ώστε να τυπωθεί στο χαρτί και να μείνει παρακαταθήκη για άλλους.Στη περίπτωση του συναδέλφου,του οποίου ο υπέρμετρος εγωκεντρισμός δεν έχει όρια παρουσιάζει έργα των τελευταίων 20 χρόνων της καριέρας του.Με φρενήρη δύνη αυτογελιοποιείται με την έκδοση αυτού του "prospectus" που αποτελεί ύβρι για το επάγγελμα γιατί δεν βοηθά αλλά προπάντων δεν προβάλλει την Τέχνη της αρχιτεκτονικής στο μέλλον.
Στο βιβλίο έχουν συγκεντρωθεί,με θράσος χιλίων καρδηναλίων, εργασίες...20 χρόνων,παρακαλώ.Τι περιμένουμε απο τον κοσμάκη λοιπόν όταν βλέπουν τέτοια?Το βιβλίο αποτελεί κοινότυπη συνέχεια της κουλουφοκατάστασης που επικρατεί με την μόνη διαφορά ότι φέρει και σφραγίδα.Το βιβλίο αποτελεί αναφορά σε όσους θέλουν να σπουδάσουν αρχιτεκτονική  να δούν τι δεν αρμόζει σ'ενα μελλοντικό αρχιτέκτονα να σχεδιάζει .
"Η ομορφιά του ρυθμού και η αρμονία και η χάρη και ο καλός ρυθμός εξαρτώνται απο την Απλότητα" τάδε έφη Πλάτων.
Εδώ θα παραφράσω τα λόγια του μεγάλου φιλοσόφου για να ανταποκριθούν σε ότι είδα μέσα απο τούτο το βιβλίο: η ανυπαρξία ρυθμού και η δυσαρμονία,το άχαρο και ο κακός ρυθμός εξαρτώνται απο την Ανοησία.
Εχω καταλάβει όμως κάτι στα τόσα χρόνια που δουλέυω και είμαι περήφανος για τα λίγα κτίρια που έχω κάνει...εξακολουθώ κάθε φορά να μαθαίνω απο τα προηγούμενα μου λάθη.
Αν θέλουμε να αλλάξουμε καταστάσεις,συνήθειες και νοοτροπίες πρέπει τέλος πάντων εμείς οι αρχιτέκτονες να μάθουμε να χάνουμε δουλειές για να κρατήσουμε το επίπεδο ψηλά.
(Τα δείγματα που παραθέτω δεν είναι και τα χειρότερα του βιβλίου)......................

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

OTAN ΠΕΡΠΑΤΑΤΕ....ΒΛΕΠΕΤΕ















Βρήκα αυτή την επιγραφή σ'ένα τοίχο γραμμένη στην Ιουλίδα (την Χώρα της Κέας (Τζιά).Είναι απόφθεγμα απο τον Πλάτωνα.Καλώ την μπλοκόσφαιρα σε ανάλυση και επεξήγηση του αποφθέγματος τούτου διότι σαν αρχιτέκτονες νοιώθω ότι "απατούμε" την Τέχνη.Ποιός όμως γίνεται σοφότερος?

Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

KΥΠΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: ΠΕΡΙ ΟΝΟΥ ΣΚΙΑΣ















...."Διότι εν Κύπρω έχομεν αρκετήν περίσσειαν τετράποδων ικανών να βελτιώσουν το είδος των,στερούμεθα εν τούτοις διπόδων δυναμένων να συντελέσουν εις την ανόρθωσιν,αν όχι ενός κράτους αλλά τουλάχιστον της μικράς των (μας) πατρίδας".

"ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡIΒΑΛΛΟΝ".....













Ο  Peter Cook  είναι παγκόσμια αναγνωρισμένος αρχιτέκτονας-καθηγητής.Στη συνέντευξη του που φιλοξενείται στον Πολίτη (κάνετε κλικ στον τίτλο)αναφέρεται στα "σημεία αναφοράς" που δεν έχει η Λευκωσία.
Μα καλά δεν πήγε πουθενά ο άνθρωπος?
Αναφέρεται στον προμαχώνα  και στο τείχος και ξεχνά τις σημαντικές εκκλησίες όπως την Αγία Σοφία και αρκετά άλλα σημαντικά κτίρια εντός των τειχών.Υποστηρίζει το έργο της Ζάχα  στη πλατεία Ελευθερίας ότι θα αποτελέσει ορόσημο και σημείο αναφοράς.Ξέρετε όμως,το πρόβλημα δεν είναι αν ο Ατταλίδης  και η Μαραγκού και αρκετοί άλλοι αντιτίθενται στο έργο.Το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνεται σοβαρός διάλογος μεταξύ των μερών ώστε να ακουστούν τα επιχειρήματα και των δυο πλευρών.Επιχειρήματα (κάνετε κλικ για να ακούσετε την μοναδική ίσως επιχειρηματολογία που υποστηρίζει σωστά την μη υλοποίηση του έργου της ανάπλασης) με επιστημονικό,αρχαιολογικό,ιστορικό, κοινωνικοικονομικό και αρχιτεκτονικό υπόβαθρο.Ο δημόσιος διάλογος πάσχει στο τόπο μας γι'αυτό ακούεται συχνά το σλόγκαν του τίτλου "δεν συνάδει με το περιβάλλον", "έχει πολύ μπετόν","δεν ταιριάζει με το κλίμα μας" και διάφορες τέτοιες μπούρδες.Η Graz στη Αυστρία απετέλεσε παράδειγμα πρωτοτυπίας και εκσυγχρονισμού και συνύπαρξης παλιών και νέων τεχνοτροπιών.Το θέμα είναι εμείς είμαστε έτοιμοι να προβάλλουμε στο μέλλον την εικόνα αυτής της πόλης?
Η αρχιτεκτονική πρέπει να συνομιλεί με το μέλλον κάθε εποχής.

IΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΜΗΡΥΚΑΣΜΟΣ















Eνα απο τα ωραιότερα μέρη στον κόσμο η Μονεμβασιά στη Πελοπόννησο.Οικισμός που ανεπτύχθη και διατηρήθηκε όσο αυθεντικός μπόρεσε διαμέσω του χρόνου.Ο χρόνος είναι σημαντική παράμετρος στη αρχιτεκτονική πράγμα που εμείς οι αρχιτέκτονες πολύ συχνά ξεχνούμε.Πόσο μάλλον οι αρχιτεκτονίζοντες πολιτικοί μηχανικοί του στύλ.....









Κραυγαλέο παράδειγμα κατοικία στο Πωμό που ο ιδιοκτήτης (πολ.μηχ.) στη προσπάθεια του να μεταφέρει το πνεύμα της Μονεμβασιάς...στο Πωμό κατέφερε να δημιουργήσει ένα συνονθύλευμα (patchwork) απο αρχιτεκτονικές μορφές που αγγίζουν τα όρια της καρικατούρας.
Ο υπέρμετρος ψευδορομαντισμός που χαρακτηρίζει την άγνοια μας σε θέματα παράδοσης οδηγεί πολλές φορές σε τραγικά λάθη απομίμησης χώρων και στοιχείων που έχουν μία και μοναδική παράμετρο διαφοράς:τον χρόνο και τον τόπο.Είναι γέννημα συγκεκριμμένης ιδιοσυγκρασίας των ανθρώπων του τόπου σε συγκεκριμμένη χρονική στιγμή.Οσοι δοκίμασαν να αντιγράψουν ( ιδε ξενοδοχείο Μαλβάσια στη Μονεμβασιά που "χρησιμοποιήθηκε" σαν πηγή έμνευσης του ιδιοκτήτη) απέτυχαν οικτρά.Πόρρω απέχει απο αρχιτεκτονική.Κρίμα διότι ο άνθρωπος πραγματικά κουράστηκε!!!H φωτογραφία είναι έντεχνα τραβηγμένη διότι αν δείτε την κατοικία απο άλλα σημεία θα τρομάξετε.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (3)














Ποιός αποκλείει τα ενδεχόμενα η κατάρρευση της στέγης να μην είναι λόγω υπερβολικού φορτίου?
Διότι αν αποκλείονται αυτά τα ενδεχόμενα σημαίνει ότι κάτι άλλο φταίει,ίσως το.....χιόνι?
Μα τι κουρουφέξαλα ακούμε σ'αυτό τον τόπο,τέλος πάντων.
Εξηγούμαι:απο την στιγμή που τα ψαλίδια της στέγης έμειναν τα ίδια και φορτώθηκαν με νέα επένδυση με θερμομόνωση,νέα ψευδοροφή, αεραγωγούς,κλιματιστικά,φωτιστικά,καλώδια και ξέρω γω τι άλλο,δύο ενδεχόμενα τείνω να υποψιαστώ ότι συνέβησαν: α.τα ψαλίδια δεν άντεξαν το επι πλέον "νεκρό " φορτίο και ένα υποχώρησε παρασύροντας τα υπόλοιπα (αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία είναι ότι αυτό που υπεχώρησε πρώτα είναι εκείνο που είναι πιό κοντά στο δάπεδο,άρα ας εξεταστεί αυτή η περιοχή πρώτα) και β.αν άντεξαν τα ψαλίδια τότε ίσως να μην άντεξαν οι στηρίξεις-φλάντζες έδρασης στους πλευρινούς τοίχους (μπακτώσεις με μπολόνια μόνο ή και με πρόσδεση στον οπλισμό των περιμετρικών ανώγειων δοκαριών?).Διότι αν ήταν μόνο με μπολόνια τότε τα γηρασμένα απο τον καιρό μπολόνια δεν άντεξαν το επι πλέον φορτίο....
(κάνετε κλικ στo τίτλο για να δείτε το άρθρο στον Φιλ.)

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

CHURCH'S .....EVIL WAYS



















ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΟΥΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ!!!!!!!
ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ!
(κάνετε κλικ στο τίτλο για να δείτε τις "ευαισθησίες" του αρχιτέκτονα που σχεδίασε την πυραμίδα-καθεδρικό της Λευκωσίας)

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

ΟΚΤΑΩΡΟΦΟΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ...

Τα μάθετε?Ακούσατε το νέο της μέρας?Νερό δεν έχουμε και οι παπάδες σκέφτονται να κτίσουν καθεδρικό εντός των τειχών.Φαίνεται η πολλή ζέστη επαλλάβωσε τους,αν είναι δυνατόν?Αυτό μας έληψε τώρα.Φαίνεται οι παπάδες δεν έχουν τίποτε άλλο να κάνουν.Το εκφυλισμένο αστικό τοπίο το είδε κανένας,τους developers που με την ανοχή και την παλαβοσύνη του κράτους και της αναχρονιστικής μας νομοθεσίας έχουν κυριολεκτικά ασελγήσει στο κυπριακό χώρο,τους άσχετους αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς που δεν χαπαρίζουν,τους είδε κανένας?
Α ΡΕ ΚΟΥΛΟΥΦΟΙ....ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕ ΤΟ ΑΠΑΙΣΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟΜΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΕΞΑΙΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ!!!!
(κάνετε κλικ στον τίτλο για να δείτε το άρθρο στον Φιλελεύθερο)

POOR CYPRUS....










....O ΣΚΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΗΣΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 
ΚΑΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΟΙ DEVELOPERS...ΤΑ ΠΛΟΙΑ 
ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ,ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ,ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ,
ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΦΟΥ,ΤΑ
ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ,ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ....

ΤΟ ΓΥΦΤΟΛΟΪ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ......















Δίπλα απο την φρουταρία (δείτε προηγούμενη ανάρτηση) μένουν άλλοι κούλουφοι.
Προσέξετε την κατάσταση των κτιρίων,τα παραπήγματα,τις ατέλειωτες επιφάνειες,τις σωλήνες κλπ.Τότε να γιατί δεν αντιδρούν οι γείτονες:έχουν την ίδια ιδιοσυγκρασία,τις ίδιες έγνοιες,δεν ονειρεύονται παρά μόνο τι θα κάμουν το Σαββατοκυριάκο:αρνίσια ή χοιρινή σούβλα?

YΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ?-DECOMPOSED ARCHITECTURE

Εδώ, στον άλλοτε γραφικό κεντρικό δρόμο στην είσοδο της Πάφου που κάποτε είχε κυπαρίσσια ένθεν και ένθεν τα κόψαμε για κτίσουμε αυτό το θαύμα αρχιτεκτονικής το οποίο ενώ άρχησε η αποσύνθεση του μόλις που κτίστηκε (τα πήρε ο αέρας) παραμένει έτσι για αρκετούς μήνες και κανένας δεν λέει τίποτε αυτού του γύφτου.Αν δε σκεφτείτε να περπατήσετε πίσω απο το κτίριο θα βρείτε όλων των ειδών σκουπίδια.
Μα καλά τούτος εν κούλουφος,οι γείτονες? (δείτε επόμενη ανάρτηση για να καταλάβετε)

DREAM POOL....















Tαπέλλες είδαμε,αντέννες είδαμε,κομπρεσσόρους είδαμε,ντεπόζιτα είδαμε,ηλιακούς είδαμε πάνω στις όψεις και πάνω στα κτίρια....πισίνες όμως?
Θαυμάστε μία σε κεντρικότατο δρόμο της Πάφου.

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

TIME AFTER TIME-MILES DAVIS



ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η JAZZ....EΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ 
ΞΕΠΛΥΝΕΙ ΑΠΟ ΤHN ΟΠΤΙΚH ΡΥΠΑΝΣΗ.ΤΟ 
ΒΙΝΤΕΟ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ.....


KOYΛΟΥΦΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ PART (8)-ΕΧΤΕΝTIONS/ADDITIONS-ΠΙΝΤΩΜΑΤΑ















ENA ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΟΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΝ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΗΣΤΙΚΕΣ ΤΑΠΕΛΛΕΣ,ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΜΑΣ.
ΟΛΑ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ ΑΤΗΜΕΛΗΤΟ,ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΟ,ΣΑΝ
ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ AΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ....ΤΣΙΓΚΟΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΒΕΡΑΝΤΕΣ,ΒΕΡΑΝΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΩΜΑΤΙΑ,ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΟΨΕΙΣ,ΚΟΜΠΡΕΣΣΟΡΟΙ,ΑΝΤΕΝΝΕΣ,ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ....ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΟΛΟΝΟΥΔΕΣ,ΚΟΛΟΝΟΥΔΕΣ!!!!!
















ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ ΤΟΥ ΚΟΤ: "ΚΥΠΡΟΣ,ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΗΝ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ" .
Ε ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΤΙΜΩ:
"ΚΥΠΡΟΣ:ΠΑΡΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΙΣ".......

.....ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

"TOYΡΙΣΤΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΟΙΟΝ"-"CYPRUS TOURIST ATTRACTION"

WELCOME TO KATO PAPHOS-CYPRUS.
ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΚΝΥΠΑ ΣΤΟ ΜΕΘΥΣΙ ΜΠΟΡΕΙ Ν'ΑΝΕΧΤΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ
ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ FLINTSTONES ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΙΟ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΕΣ "ΝΤΙΖΑΝΙΕΣ" ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΑΝ ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΣ  ΤΡΩΓΛΕΣ.ΕΔΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΓΕΙΕΣ ΤΡΩΓΛΕΣ ΜΕ ΤΑΠΕΛΛΕΣ!
WHAT A TERRIBLE MESS!

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-SEAFRONT PROMENADE



















ΔΙΕΡΩΤΟΥΜΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΟΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΟΥΛΟΥΦΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ...
AKOMH KAΛΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΦΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΥΦΚΙΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ.ΜΕΤΡΑΤΕ ΠΟΣΕΣ ΤΑΠΕΛΛΕΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΤΟΣ Ο ΚΟΥΛΟΥΦΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΤΟΥ.(ΕΚΤΟΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ).

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ-"ΧΑΝΤΙΤΟΠΟΛΙΣ"

Συγκρίνοντας το ψηλό ποσοστό καλής παραδοσιακής ή κλασσικής αρχιτεκτονικής σε σχέση με το ψηλό ποσοστό κακής σύγχρονης αρχιτεκτονικής είναι πάντα ένα ρίσκο να πέσει κάποιος στα δίκτυα μιάς kitch νοσταλγίας και ενός εκφυλισμένου ψευδορομαντισμού.Ο πραγματικός θαυμαστής του Ομήρου γνωρίζει τον τρόπο γραφής και έκφρασης του μεγάλου ποιητή αλλά ουδέποτε θα μπορούσε να αντιγράψει τον λόγο του.Η πραγματικότητα είναι, πως εμείς τιμούμε κάτι το "παλιό" σεβόμενοι την ιστορία προσπαθόντας ν'αποφύγουμε τυχαίες απομιμήσεις.Το πρόβλημα είναι ο συμβιβασμός με το "πνεύμα της εποχής".Ομως,τι έχουμε καταφέρει ώστε να εκφραστεί "το πνεύμα της εποχής":ΤΙΠΟΤΕ.
Ο πολεοδομικός σχεδιασμός με μακροπρόθεσμες πρόνοιες εξέλιξης της πόλης πάσχει διότι αν ήταν προνοητικός θα είχαμε πρώτα απ'όλα υποδομή και μετά κτίρια,αλλά ταυτόχρονα θα είχαμε και αστικό χώρο,επομένως πλατείες.Ετσι το έργο της Ζάχας θ'αποβεί μοιραίο αν δεν προηγηθούν άλλες δραστικές και ριζοσπαστικές τομές/επεμβάσεις στον αστικό ιστό της Λευκωσίας. Απο την άλλη πλευρά ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι σημαντικά πολεοδομικά έργα οδήγησαν εκ των υστέρων σε πολεοδομικό ανασχεδιασμό.Είμαστε ικανοί να κάνουμε τέτοιο εγχείρημα?Θυμίζω μερικές πόλεις στις οποίες έγιναν σημαντικά πολεοδομικά έργα .............
PARIS,BILBAO,BARCELONA,VALENCIA και σύντομα η VILNIUS στη Λιθουανία.

Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

NICOSIA-ZAHA-PALMANOVA

PALMANOVA AND NICOSIA HAS NOTHING IN COMMON EXCEPT THE PLAN AND THE ARCHITECT.PALMANOVA HAS BEEN PRESERVED AND HAS REMAINED AS SUCH SINCE THEN BECAUSE THE ITALIAN STATE HAD THE INTELLIGENCE TO IMPLEMENT LAWS OF PRESERVATION,SO IN 1960 IT BECAME A NATIONAL MONUMENT.IF AND ONLY THEN OUR POLITICIANS HAD THE COURAGE TO PRESERVE THE OLD BUILDINGS AND KEEP THE MEDIEVAL LOOK AS IT WAS,WITH ALL THE BYZANTINE BUILDINGS AND SOME NEO-CLASSICAL BUILDINGS,EVEN THE COLONIAL DWELLINGS,THEN I  WOULD STRONGLY AGREE WITH ALL OF THOSE WHO SIGNED AGAINST THE ZAHA HADID'S PROJECT."TRADITION IS NOT PRESERVING THE ASHES BUT KEEPING THE FLAME ALIVE"JEAN JAURES QUOTE.WE LEARN FROM TRADITION AND WE SHOULD PROJECT IT IN THE FUTURE BY MEANS OF A CONTEMPORARY VOCABULARY THAT WILL HELP OTHERS TO COME!
I AGREE THAT THIS PROJECT IS NOT A PRIORITY AND WE SHOULD FIRST IMPROVE THE PUBLIC TRANSPORTATION,CREATE URBAN SPACE,MATURE AS SOCIETY, EDUCATE OURSELVES WITH SUBJECTS OTHER THAN THE SUBJECT WE HAVE STUDIED AND ONLY THEN WE CAN FRAME A SOLID ARGUMENTATION IN ORDER TO REJECT THIS PROJECT OR OTHER.AS FAR IT CONCERNS A.MARANGOU'S REFERENCE TO THE LATE ALEXIS THEODOSIADES I HANE LITTLE ESTEEM ABOUT HIM AS AN ARCHITECT BECAUSE DURING HIS CAREER HE HAS NOT PROVED TO THE ARCHITECT'S 
COMMUNITY THAT HE HAD ANYTHING TO SHOW.THIS COUNTRY IS DOOMED TO ITS MISERY AND MISERY WE SHOW AS FAR IT CONCERNS TOWN PLANNING AND THEREFOR ARCHITECTURE.WE DO NOT DESERVE ANY OF THESE GRAND ARCHITECTS BECAUSE 
SIMPLY WE ARE THE BEST SHIT HOLE ON EARTH.

visit:http://www.platiaeleftherias.com/idex.html

Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

ARAB WORLD INSTITUTE-PARIS

BAΡΕΘΗΚΑ ΝΑ 
ΔΕΙΧΝΩ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ 
ΚΑΙ ΞΗΜΑΡΙΣΙΕΣ 
ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ 
ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ
ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ.






Tο Αραβικό Ινστιτούτο στο Παρίσι λειτουργεί σαν μουσείο,βιβλιοθήκη και πολιτιστικό κέντρο απο το 1987.Σκοπός του Ινστιτούτου είναι να φέρει τους Γάλλους,και όχι μόνο, κοντά στη αραβική τέχνη,κουλτούρα,αρχιτεκτονική.Ο αρχιτέκτονας Jean Nounel το σχεδίασε  όταν 18 αραβικές χώρες συμφώνησαν με την  Γαλλία όπως το Ινστιτούτο συμβάλλει στη λεπτομερή ενημέρωση και παρουσίαση της αραβικής γλώσσας, κουλτούρας και αραβικών αξιών ώστε να γίνουν πιό κατανοητές στη Δύση.Ολη η νότια όψη είναι κατασκευασμένη απο υαλοπέτασμα πίσω απο το οποίο υπάρχουν σε γεωμετρική διάταξη διαφράγματα τα οποία ανοιγοκλείνουν ανάλογα με την ηλιοφάνεια. Προσέξετε το ύψος του ισογείου...215εκ απο το δάπεδο.Η προσπάθεια του αρχιτέκτονα ήταν να χρησιμοποιήσει ένα παραδοσιακό αραβικό στοιχείο,τα γύψινα αραβουργήματα (σκαλιστά μικρά ανοίγματα στις όψεις των παραδοσιακών κτιρίων) χρησιμοποιόντας την τεχνολογία για να ρυθμίσει την ποσότητα φωτός που εισέρχεται στο κτίριο.21 χρόνια πριν.....Εγώ το είδα μέρα.Το φανταστήκατε νύκτα?





























KOYΛΟΥΦΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ PART (7)-ΔΩΜΑΤΑ/ROOFS

Απορώ γιατί έρχονται τουρίστες ακόμη στο νησί,όταν η εικόνα που παρουσιάζει η κορυφογραμμή των πόλεων μας δεν διαφέρει κατά πολύ απ'αυτή της φωτό.Θα μου πείτε,μα είδες καλά ποιούς φέρνει η καμπάνια του ΚΟΤ.....κάτι μεθύστακες απο τα περίχωρα των κουλουφοπροαστείων των αγγλικών πόλεων που για να φύγουν απο την μιζέρια τους έρχονται και ξερνούν σ'εμάς.

"GRAND"...... ARCHITECTURE















Δυστυχώς τα χρυσά λιονταράκια ένθεν και ένθεν της εισόδου δεν φαίνονται στη φωτό. 
Οταν η αρχιτεκτονική εκφυλιστεί λόγω πολιτιστικής αποσύνθεσης αρχίζει να συμπεριφέρεται όπως τις καμήλες που μηρυκάζουν τη τροφή τους και καταντά μιά κάκιστη αναπαραγωγή του κλασσικού μοντέλου και τείνει να ομοιάσει με ζαχαροπλαστική αντί με αρχιτεκτονική.Εδώ πρόκειται για άκρατη επιδειξιομανία του νεοκυπριακού αρχοντοχωριατισμού που επιβεβαιώνει το αντίθετο του "παν μέτρο άριστον".Aκόμα δεν έδειξα τίποτε.Εδώ Πάφος ,στη Αραδίππου πήγατε τελευταία?  

H ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΔΕΝΔΡΟΥ-ΚΙLLING OF A TREE















Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας που στεγάζεται στη πλατεία Κένεντυ ζήτησε απο το Δημαρχείο να κλαδέψει το δένδρο,το οποίο βρίσκεται επι δημόσιου πεζοδρομίου και μετά......απεφάνθη ότι ξέρανε.Ο δημοτικός λειτουργός μ' ανέφερε ότι πιστεύει ότι ο κούλουφος το εκτέλεσε με ένεση ευθανασίας γιατί έριχνε...... φύλλα.Τη σκιά που του προσέφερε τόσα χρόνια δεν σκέφτηκε.Ε ρε μαλάκα τι θα έριχνε ένα δένδρο ,στραγάλια?

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΕΙΠΙΑ-CONTEMPORARY RUINS (2)

ΓΙΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΔΙΑΚΟΣΜΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΤΑΦΩΝ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΜΙΛΑΡΙ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑ ΕΔΕΙΞΕ ΕΞΑΙΣΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΑΦΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ.
ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΜΟΛΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΥΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ?












ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΠΙΟΥ.....

ΕΓΚΛΗΜΑ 1).Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΜΠΑΖΩΘΗΚΕ Μ' ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ.
ΕΓΚΛΗΜΑ 2).O ΔΗΜΟΣ ΠΕΓΕΙΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΓΕΜΙΖΕ Η ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΜΕ ΜΠΑΖΑ ΚΟΙΜΟΤΑΝ.
ΕΓΚΛΗΜΑ 3).ΟΤΑΝ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΕ Η ΑΔΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ.
ΕΓΚΛΗΜΑ 4).ΠΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΒΑΛΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΕΔΙΑ.
ΕΓΚΛΗΜΑ 5).ΠΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΠΕΒΛΕΨΕ ΤΕΤΟΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗ.
ΕΓΚΛΗΜΑ 6).ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ.
ΕΓΚΛΗΜΑ 7).ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΣΚΑΦΤΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΕΙΑ...ΒΟΥΡΑΤΕ ΓΕΙΤΟΝΟΙ!!!!!!!!!

NEA KYBEΡΝΗΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ....I REST MY ARMS!




















AKOMH ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣΕ Η ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ Η ΣΩΛΗΝΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΜΕΣΑ.
ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΕΦΕΥΓΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΖΕ ΔΙΟΤΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΔΑΠΕΔΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΛΕΤΤΑ ΠΑΝΩ....?
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΗΜΕΡΑ 16/07/2008,ΕΞΗΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΩΛΗΝΑ ΚΡΕΜΜΑΣΤΗΚΕ
ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,ΕΝΩ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΠΙΑΣΕ ΞΥΣΤΑ,
ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ,ΠΑΝΩ ΚΑΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ
ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΥΑΛΟΣΤΑΣΙΟ ΕΧΕΙ ΗΛΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.ΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.....










ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ.....

 ΚΥΡΙΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,                                                            
ΔΙΕΡΩΤΟΥΜΑΙ ΑΝ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΔΑΝ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ Η ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ (ΕΦ'ΟΣΟΝ ΑΥΤΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΤΟ ΝΕΟ "ΚΟΣΜΗΜΑ" ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ) ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΤΙ:
1.ΤΟ ΝΤΕΠΟΖΙΤΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΤΟΝ ΛΕΒΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΙΜΕΝΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟ.
2.ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΙ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΡΟYΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ.
3.ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΤΕΠΟΖΙΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΡΑΜΠΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΧΟΦΟΡΩΝ.
4.ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ .
5.ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΟΙ ΜΑΝΝΟΚΙΚΚΟΙΡΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΙΑΛΕΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ.....!?

KOYΛΟΥΦΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ PART (6)-ΠAΡΚΑ/ΚΗΠΟΙ-PARKS/GARDENS

To κτίριο που φαίνεται είναι το Δημαρχείο της Πάφου....
Δίπλα ο Δημοτικός (ξεφτιρισμένος) Κήπος.Ντροπή και αηδία μόνο μου φέρνει σαν συναίσθημα η απάθεια,η αδιαφορία,η ανικανότητα,ο ωχαδελφισμός τους.Ως πότε παλληκάρια της Πάφου θα μας ξεφτυλίζετε μ'αυτό τον τρόπο.Εισηγούμαι όλοι μας να μαζέψουμε τις πέτρες του κήπου και να τις στιβάσουμε μέχρις ότου καλυφτεί το Δημαρχείο (όπως έθαβαν οι καουμπόηδες στις ταινίες) και μετά να βάλουμε απο πάνω και κανένα παλλούτζι όπως έχουμε συνηθίσει,έτσι για να συνάδει με το περιβάλλον.Α ρε Κούλουφοι ψωριασμένοι και εκφυλισμένοι.....!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (2)

Στο σχόλιο της συντακτικής επιτροπής του ενημερωτικού δελτίου του ΕΤΕΚ που υπογράφει ο Στέλιος Αχνιώτης που συμφωνώ,τελειώνει
λέγοντας ότι "είναι ευχή και επιδίωξη μας ...να βελτιώσουμε την καθημερινή μας συμπεριφορά,την κουλτούρα μας,την ποιότητα της εργασίας και των έργων μας".Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να μάθουμε σαν επαγγελματίες να αρνιόμαστε την ανάθεση έργου όταν οι συνθήκες και οι όροι δεν είναι επαρκείς και έγκαιρα να εκθέτουμε διαδικασίες που δεν είναι σωστές,μ' οποιοδήποτε κόστος  και αν συνεπάγεται.Επειδή σαν λαός όμως στρεψοδικούμε και αιθεροβατούμε πολύ φοβούμαι ότι μόνο μιά αλλαγή στο DNA μας θα αποφέρει τα αποτελέσματα που φιλοδοξούμε.
Οσο αφορά την επίρρηψη ευθυνών... ακούσατε τίποτε για την διασπάθιση δημόσιου χρήματος για την κατασκευή και ξήλωμα του ποδηλατόδρομου στη Πάφο,την κατεδάφιση και ανοικοδόμηση των κτιρίων στο Λιμάνι της Πάφου,τις κάμερες,τα ελικόπτερα,το αεροπλάνο της Ηλιος,το σκάνδαλο του Γενικού Νοσοκομείου,την πτώση του προβόλου της εκκλησίας του Απ.Βαρνάβα στη Λευκωσία,την πτώση του κλιμακοστασίου και τον θάνατο δύο αλλοδαπών (ποιός τους γύρεψε?).Ε λοιπόν τίποτε δεν θ'ακούσετε ούτε για το Δημοτικό Θέατρο. 

KOYΛΟΥΦΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ PART (5)-ΠΛΑΤΕΙΕΣ/SQUARES

 Σ'άλλες χώρες οι πλατείες γίνονται για να συναθροίζεται ο κόσμος,να περπατά,να χαζεύει,να ερωτεύεται.Στη Κουλουφολάνδη τις κάνουμε κυκλικούς κόμβους όπου μερικοί κούλουφοι παρκάρουν,φυτεύουμε κ'ένα παλούκι (φοινικιά) και για να μην είναι μόνο, του φυτεύουμε ακόμη ένα παλούκι που το ονομάζουμε πλατεία Μάρκου Δράκου.... και το πιό ωραίο...απέναντι έχει την εργασία του δημοτικός κουλουφο-άρχοντας.
(κάνετε κλικ στη φωτο για να διαβάσετε το σχόλιο).




Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

LESSON (1)-PUBLIC WC's/ΜΑΘΗΜΑ (1)-ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΤΗΡΙΑ















ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΝ
....ΝΑΙ, ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΤΙΖΟΝΤΑΣ ΝΕΑ,ΕΥΡΙΧΩΡΑ,ΝΤΙΖΑΝΑΤΑ,ΚΟΜΨΑ,ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΑΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΑΛΙΖΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΟΣΜΙΑ.
ΔΕΣΤΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (ΚΟΥΛΟΥΦΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-PART (1)-AΣΤΙΚΗ ΕΠΙΠΛΩΣΗ,ΔΗΜΟΣΙΑ WC's )ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ!








































....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΑΣ "ΔΗΜΟΣΙΑ"?

"ΝΕΑ ΑΣΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ"-"NEW URBAN TRASH"

ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΜΕ ΠΟΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ
ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ
ΑΥΤΟΣ Ο ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
DESIGN.ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΧΕΙ 
ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΟΥΡΗΤΗΡΙΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ  ΚΑΙ ΤΗΝ 
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ...ΟΣΜΗΣ.
ΕΥΦΡΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ
Η ΜΥΤΗ ΣΟΥ...ΚΟΥΛΟΥΦΕ!









ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
ΑΣΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΔΙΕΡΩΤΟΥΜΑΙ ΠΟΙΟΣ
ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΟΣ DESIGNER ΣΧΕΔΙΑΣΕ
ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟ ΚΑΚΑΣΧΗΜΟ
ΠΡΑΓΜΑ.ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΜΑΖΥ ΤΟΥ Ο
ΔΗΜΟΣ ΠΑΦΟΥ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ. ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ
ΠΕΤΑΣΟΥΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,
ΚΤΙΖΟΥΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!
ΠΑΙΔΙΑ,ΖΗΤΩ Η ΚΟΥΛΟΥΦΟΛΑΝΔΗ!! 

Σάββατο 12 Ιουλίου 2008

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΕΙΠΙΑ-CONTEMPORARY RUINS (1)















ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΜΕΝΑ "ΚΤΙΡΙΑ"ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΑΜΕΣΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΔΙΟΤΙ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΟΠΤΙΚΑ ΤΗΝ ΗΔΗ ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ.ΑΡΚΕΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ.ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

KOYΛΟΥΦΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ PART (2)-ΚΤΙΡΙΑ/BUILDINGS















O WINSTON CHURCHILL  είπε:
"κτίζουμε κτίρια και μετά τα κτίρια μας διαμορφώνουν"....... 
(σαν χαρακτήρες,λαό,σκέψη,νοοτροπία,έθνος κλπ).
Μ' έτσι κτίρια τι ανθρώπους περιμένει η κοινωνία να διαμορφώσει?Εδώ στη Πάφο δεν είναι το μοναδικό κτίριο του οποίου έχουν ξεχυθεί τα εντόσθια επι των όψεων.Η όλη εικόνα είναι απαράδεκτη και δεν είναι το μοναδικό κτίριο,αν πάτε κοντά θα φρίξετε.Φυσικά ποιός νοιάζεται εδώ μένουν μόνο Πόντιοι.Διερωτούμαι αν είσανταν ο ιδιοκτήτης του διπλανού οικοπέδου αν θα είχατε όρεξη να επενδύσετε.Ποιός μαλάκας θ'αγόραζε διαμέρισμα και να έχει τέτοια κατάσταση δίπλα του,Α! φυσικά οι κερδοσκόποι αναπτυξιολόγοι θ'εκτιζαν διαμερίσματα γιά...Πόντιους,φυσικά!