Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

ΦΤΥΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΛΟΥΦΟΙ,ΦΤΥΝΟΥΝ....










................ΟΔΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΦΤΥΝΟΥΝ
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΟΙΧΟΣ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΜΟΝΗΣ 
ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ,ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ.
ΟΙ ΚΟΥΛΟΥΦΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΦΤΥΝΟΥΝ,ΟΙ ΓΑΡΟΙ,
ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΩΝ ΡΕΓΧΩΝ 
ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: 
α.ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ,
β.ΠΟΣΟ ΣΚΑΡΤΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ (ΠΟΝΤΙΟΙ,ΚΥΠΡΑΙΟΙ,ΡΩΣΣΟΠΟΝΤΙΟΙ,ΕΛΛΗΝΟΠΟΝΤΙΟΙ,
ΕΛΛΗΝΟΒΑΜΒΑΚΕΣ,ΚΑΛΑΜΑΡΑΔΕΣ,ΑΡΑΠΗΔΕΣ,  
ΑΡΜΕΝΙΟΙ,ΛΑΤΙΝΟΙ...),
γ.ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΣΟ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ,ΟΙ ΛΕΧΡΙΤΕΣ

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ 
ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΑΡΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ,ΑΠΛΑ ΘΕΩΡΟΥΝ 
ΟΤΙ ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΣΚΑΤΟΡΑΤΣΑ,ΑΠΛΑ!

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΓΙΑΤΙΣΩ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ,(ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ) ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΩ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ ΜΑΣ.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ "ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΣ" ΤΗΣ ΕΔΕΚ...

Αν διαβάσετε το άρθρο του Βάσου Δημητρίου,στις Επιλογές "Ανάπλαση-διαμόρφωση Παραλιακού Μετώπου" θα καταλάβετε ούτε λίγο ,ούτε πολύ ότι ο τύπος μόνο για μάππα καταλαβαίνει.Με τα γραφόμενα του μας αφήνει να καταλάβουμε ότι ιδέα δεν είχε για τα σχέδια που τους παρουσιάσε ο μελετητής. Σαν πολιτικός μηχανικός ΤΟΤΕ θα έπρεπε να είχε αντιδράσει με αρθρογραφία ή με άλλο τρόπο να καταγγείλει για τον "ελλειπή" σχεδιασμό.Αλλά αντί αυτού ασκεί πανάθλια  a priori κριτική του έργου το οποίο ο ίδιος και οι ομοιδέατες του άσχετοι κουλουφο-άρχοντες ενέκριναν.Τι εξυπηρετεί η εκ των υστέρων και  εκ του ασφαλούς κριτική?
Να σας πω:το δικό του μελλοντικό πολιτικό image.Ομως είναι αργά γιατί έφτυσε τζιαμέ που ευλόγησε.
Και το γελοιοδέστατο ...περιμένει την σύσταση της Καθοδηγητικής Επιτροπής,στη οποία θα είναι μέλος για να "προτείνομε λύσεις".Γιά μια ακόμη φορά είμαστε αντιμέτωποι με το φαινόμενο της πολιτικής ρύπανσης,αυτού του φαινομένου που μοιάζει να είναι πολιτικό προνόμιο των της ΕΔΕΚ κουλουφοαρχόντων του Δήμου Πάφου.
Που ήταν τόσο καιρό?
Γιατί δεν έλεγαν τίποτε?
Τους ξεγέλασε ο βιρτουόζος Δήμαρχος μας?
Το έργο τέλειωσε σε μιά νύκτα και ξαφνιάστηκαν?
Τι ρόλο παίζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο?
Ροκανίζουν το χρόνο τους γιατί δεν έχουν τίποτε άλλο να κάνουν απο το να μας κλάνουν θεωρείες και κριτική εκ των υστέρων?
Με τι τρόπο να τους μετρήσουμε την μετριότητα τους?
Με τον καθημερινό και επαγγελματικό τους βίο?
Με την διακόσμηση των γραφείων και των σπιτιών τους?
Με την "ποιότητα" του διπλώματος τους?
Με το φιλανθρωπικό τους έργο?
Με την προνοητικότητα τους?
Με το αστείρευτο ερευνητικό τους έργο?
Με τα πολυπληθή αρθρο-κουρελουργήματα τους?
Με το κομματιλλίκκι τους?
Με τους πολιτικά "ισχυρούς"  φίλους και τις γνωριμίες τους στις....Βρυξέλλες?
Η βλακεία αν ήταν αρρώστεια θα μπορούσε να της χορηγηθεί το φάρμακο για την ίαση της. Ομως εδώ πρόκειται για ένα ξεπερασμένο τρόπο επίδειξης και χρήσης εξουσίας απο μερικούς που δεν έχουν επίγνωση του ρόλου τους,αλλά και γιατί ήταν πολύ καιρό κάτω απο την ομπρέλλα κάποιου άλλου συναγωνιστή-κομπάρσου μπουζουκοκέφαλου και ώσπου να βγάλουν μύτη είδαν και πάθαν που τωρά ξεσπαθώνουν με στόμφο την κομπλεξική τους αυταρέσκεια εις βάρος του κοινού συμφέροντος.
Και εμείς? 
Εμείς, στο" ίδιο θέατρο θεατές".Ρίξε την μάσκα Βάσο....
Ακόμη μιά φορά αποδεικνύεται ότι είμαστε ανίκανοι να αλλάξουμε τα πράγματα γιατί απλά ψηφίζουμε αυτούς που μας αντιπροσωπεύουν στον ίδιο βαθμό βλακείας με μας......  

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΣΤΙΚΗ XΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ.....

O KOΣΜΟΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ
ΠΕΡΠΑΤΑ,ΚΑΘΕΤΑΙ, 
ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΕΤΑΙ,ΣΥΖΗΤΑ,
ΕΡΩΤΕΥΕΤΑΙ,
ΧΟΥΖΟΥΡΕΥΕΙ,
ΚΑΝΕΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ,
ΠΑΤΙΝΙΑ,ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ,
ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ,GAY,
ΠΑΙΔΙΑ,ΣΚΥΛΙΑ,
ΠΟΡΝΕΣ,ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ,
ΟΛΟΙ ΜΑΖΥ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ.............

ΣΤΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ....ΣΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΚΑΛΙΑ...ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑΒΟΝΑ...




































.....ΕΜΕΙΣ?

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ... ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

AΛΛΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΟΙ ΠΕΖΟΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΟΧΟΦΟΡΑ.

ΣΤΗ ΠΑΦΟ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ-ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ.

ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟΤΙΝΗ ΠΑΝΕ ΜΑΖΥ ΣΤΗ ΚΟΥΛΟΥΦΟΛΑΝΔΗ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ..

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΜΑΣ..............


ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΟΜΒΟΥΣ.........ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΓΥΡΩΘΕΝ ΚΟΜΒΩΝ....

....ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΑΣ  ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ.....
....ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΝΤΙ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ.
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΟΚ....ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΟΚ...ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΓΙΟΚ...ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΓΙΟΚ!
ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΦΟΛΑΝΔΗΣ ΟΠΟΥ ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

ΟΙΚΙΑ ΙΧΣΑΝ ΑΛH...ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΤΑΙ/ΔΕΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΤΑI?

Η κόρη του τουρκοκύπριου συμπατριώτη μας γιατρού Ιχσάν Αλή,Ουλγκέν,θιασώτη της ελληνοτουρκικής φιλίας έστειλε στις 12/09/2008 επιστολή στο Δημοτικό Συμβούλιο και εκληπαρούσε τους "άρχοντες" να αποτρέψουν τον ιδιώτη-αγοραστή απο το να κατεδαφίσει την οικία του πατέρα της.Στη συμφωνία αγοραπωλησίας υπήρχε ρήτρα ότι θα του πουλούσε την οικία νοουμένου ότι δεν θα την κατεδάφιζε,θα την μετέτρεπε σε γραφεία της εταιρείας του και νοουμένου ότι θα άφηνε την μητέρα της μέσα μέχρι να πεθάνει.Η  μητέρα της απεβίωσε τον Απρίλη 2007 και η κατοικία ουδέποτε μετατράπηκε σε γραφεία διότι στη συνέχεια απεβίωσε ο ίδιος.Οταν πληροφορήθηκε ότι οι κληρονόμοι του υπέβαλαν αίτηση για αδειοδότηση ανέγερσης πολυώροφου κτιρίου...ήταν πλέον αργά...το σπίτι κατεδαφίστηκε δια μαγείας Σάββατο νύκτα 20/09/2008.
Τα ερωτήματα που μου δημιουργούνται είναι τα εξής:
1.Πότε πληροφορήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο απο την επιστολή της Κας Ουλγκέν Ιχσάν Αλή ότι επιθυμία της ήταν να μην κατεδαφιστεί το κτίριο?
2.Πότε κινήθηκε η διαδικασία προς τον Υπουργό Εσωτερικών και πότε έκδωσε την εντολή μη κατεδάφισης?
3.Τι ρόλο παίζουν οι κωλοδημοσιογράφοι αυτού του τόπου?Σαν τέτοιοι ενήργησαν την τελευταία στιγμή,να μας ενημερώσουν με τις "Επιλογές" 20/09/08 (ιδε μικρό ένθετο)
 ότι ο Υπουργός έδωσε εντολές να μην κατεδαφιστεί και ο "Αδέσμευτος" (ιδε φωτο) μας προειδοποιούσε ότι έπεται κατεδάφιση (20/09/08).Λογικά βγάζεις είδηση πριν να γίνει το κακό,όχι μετά και πόσο μάλλον ...κατά την διάρκεια που γίνεται το κακό.Οι εφημερίδες κυκλοφόρησαν την ημέρα της κατεδάφισης.(ίδε φωτό Δευτέρα 21/09/08):............












4.Τιπαράδειγμα συμφιλίωσης δείχνουμε προς τους συμπατριώτες μας τουρκοκύπριους?
5.Τι περί ειρηνικής συμβίωσης και κουρουφέξαλα μας ψάλλει ο Κρις-τόφιας όταν ο κυβερνητικός μηχανισμός παραμένει αδρανής μπροστά σε τέτοιου είδους λεπτά ζητήματα?
6.Τι ιστορική μνήμη θα διατηρήσουμε για ένα άνθρωπο που ανάλωσε την ζωή του να εργάζεται προς το κοινό συμφέρον Ελλήνων και Τούρκων της Κύπρου στο πλευρό του Μακαρίου?
7.Αρχιτεκτονικά το σπίτι δεν είχε καμμιά αξία όμως αποτελούσε ένα απο τα λίγα εναπομείνοντα σπίτια τυπικής Παφίτικης αστικής αρχιτεκτονικής του 60 σ'ένα δρόμο γεμάτο κυπαρίσσια.Πως εξευτελίζεται έτσι η μνήμη μας?
8.Τι γαουρόσποροι είμαστε τέλος πάντων?

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

TOY ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΔΕΚ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Συνεχίζει με ανήσυχο "δημοσιογραφικό" ύφος να αναφέρεται σε φαντάσματα ο Κος Σωκράτους της Φωνής,αυτή τη φορά μιλά για ..."κάποιους που προσπαθούν με υπερβολικές ανακρίβειες,με υβριστικές και συκοφαντικές φήμες να επηρεάσουν την κοινή γνώμη".Φυσικά απευθύνεται στη προηγούμενη μου ανάρτηση που αναφερόμουν στον ίδιο ονομαστικά.Φαίνεται ότι ξέχασε τις νύχτες που εκληπαρούσε την πρώην γυναίκα του τέως Δημάρχου Σαρίκα για "ειδήσεις" για να γεμίσει την κιτρινοφυλλάδα του.Τουλάχιστον εκείνη τον γνωρίζει απο πρώτο χέρι όταν πηγαινοερχόταν στο σπίτι τους μέρα-νύκτα.
Και συνεχίζει το ξεχύλισμα του κόμπλεξ του..."και στέλνουν ξεκάθαρα μηνύματα προς τους τοπικούς άρχοντες...."Ναί σου στέλλω το μήνυμα ότι δεν μ'εκπροσωπείς ούτε εσύ,ούτε το κόμμα σου,ούτε ο βουλευτής σας,ούτε οι ψευδοεπαναστατικές συντροφικές και συναγωνιστικές μαλακίες που πουλάτε εδώ και μερικά χρόνια στο κόσμο,όπως αυτό το επαίσχυντο κουρελούργημα που διατηρείς και εκφράζεσαι.
Ο πολιτικός σας λόγος αποτελεί ρύπανση (λές πολλά,κάνεις λίγα) και δεν θέλουμε να ανήκουμε στη κλίκκα εκείνων που ζητούν ..."πεδίον δόξης"... τα έχω χεσμένα αυτά κύριε.
Εσείς που αναλάβατε αξίωμα να προσπαθήσετε να κερδίσετε τις εντυπώσεις παράγοντας έργο
και ν' ανησυχείτε. Εμάς να μας αφήσετε ήσυχους διότι δεν θα ηθέλαμε να είμαστε στο ίδιο τραπέζι μαζύ σας αλλά ούτε με τους ομοιδεάτες grande "άρχοντες".Η θέση σας  στο θέμα του Παραλιακού μας απαγοήτευσε διότι δεν ακούσαμε κανένα επιχείρημα,παρά μόνο ένα υπόκωφο
χαΐδεμα απο τους υποστηρικτές της διάνοιξης του δρόμου,σε μιά χρονική στιγμή που ενώ η Ευρώπη προσπαθεί απεγνωσμένα να εκδιώξει τα αυτοκίνητα απο τα  αστικά κέντρα και παράλληλα να δημιουργήσει αστική συνείδηση,εσείς και το κόμμα σας καταδικάσετε την ίδια σας την πόλη.Τι άλλο θέλετε να γράψω για να αποδείξω την υποκρισία σας.Α ξέχασα,αύριο θα περπατήσουν οι "άρχοντες" με τα παιδάκια των Δημοτικών σχολείων (για να φαίνονται πολλοί) μέσα στο κέντρο στο πλαίσιο της εβδομάδας:Πόλεις δίχως αυτοκίνητα.Λογικά δεν πρέπει να είσατε εκεί διότι εσείς υποστηρίζετε το αντίθετο.Σωστά?
 

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

...ΘΥΜΑ ΠΟΡΔΗΣ (κλίκ εδώ)

Για να καταλάβετε το επίπεδο των εφημερίδων μας και το εκτόπισμα τους σε κουλτούρα και δημιουργία πολιτών με συνείδηση (και εγώ ο μαλάκας ασχολούμαι) διαβάστε το άρθρο που έγραψε ο Φιλ. (οχι καμμιά τοπική κιτρινοφυλλάδα),αν είναι δυνατόν να μην μπορεί το πλάσμα να .....κλάσει (όχι θα σπάσει).
TΩΡΑ ΠΟΥ TO ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ (κλίκ εδώ) ή άλλως πως πιγκ-πόγκ


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΑΛΑΒΕ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΛΑΣΠΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
Φαίνεται επειδή μερικοί του Δημοτικού Συμβουλίου και μερικοί άλλοι αδυνατούν να τα βάλουν με τον Δεσπότη και κατ'επέκταση με τον Αρχιεπίσκοπο τον Ββού.
Ετσι λειτουργούν τα πράματα στη Κουλουφολάνδη:φτάνει να μετατοπιστεί η ευθύνη σ'άλλους.
Απο την άλλη όμως η Πολεοδομία έκανε λανθασμένα εισήγηση για να κατασκευαστεί στον Μουσαλλά.Άλλο που δεν ήθελαν οι παπάδες.Να δείτε ότι τώρα θα κάνει αίτηση ανοικοδόμησης του Καθεδρικού,ο Γεώργιος,ο Μητροπόλ Παφ και αυτή την φορά εκεί δεν έχει πρόβλημα συντελεστή.
Προς το παρόν η Κουλουφοκατάσταση τόσο στο Δημόσιο Κήπο,όσο και στη περιοχή του Μουσαλλά παραμένει η ίδια ωσάν βομβαρδισμένα τοπία,σε πλήρη εγκατάλειψη,γιατί έχουμε στο Δημαρχείο απαίδευτους "λεβέντες" που αντί να ασκούν πολιτική κάνουν τους ειδικούς πολεοδόμους,αρχιτέκτονες χρησιμοποιόντας συνέχεια παλαβά επιφωνήματα-κραυγές του στύλ:"'έχει μπετόν","είναι έκτρωμα",...........
(δεν βλέπουν τις φάτσες τους στον καθρέφτη το πρωΐ?)........ 

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

AKOMA ΕΝΑΣ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Στον "Αδέσμευτο" της Πάφου ο κύριος Χάρης Κωμοδρόμος απαντά στην επιστολή της "Ελεύθερης Σκέψης".Η κίνηση αυτή σε άρθρο της την περασμένη εβδομάδα έγραφε τους λόγους που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να κτιστεί Καθεδρικός Ναός μέσα στο κήπο.Ο ποιό βασικός είναι ότι δεν υπάρχει συντελεστής δόμησης εκτός απο 1%.ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ?
Ο κύριος Κωμοδρόμος φάσκει και αντιφάσκει στη προσπάθεια του να κερδίσει τις εντυπώσεις και σαν "ειδικός" και αυτός καταδίκασε σαν "εκτρώματα" τα όσα ο Δήμαρχος κατεδάφησε χωρίς να εξηγεί με επιχειρήματα γιατί τα θεωρεί εκτρώματα.Πέφτει και αυτός στη παγίδα του εύκολου χαρακτηρισμού που κάνουν όσοι ανίδεοι ασχολούνται με θέματα που δεν της αρμοδιότητας τους.
Ξεχνά τα σοβαρά παραστρατήματα του πρώην και του νυν Δημοτικού Συμβουλίου που κανονικά αν είμαστε σε άλλη χώρα θα τους είχαν στείλει πακέττο για κακοδιαχείρηση δημόσιου χρήματος.Και ρωτώ εφ'όσον ήταν γνώστες του ιδιοκτησιακού καθεστώτος γιατί προχώρησαν με προσφοροδότηση της δεύτερης φάσης?Ποιός θα πληρώσει τις αποζημειώσεις του εργολάβου που ανέλαβε την Β'Φάση.Τέλος πάντων αυτό δεν είναι του παρόντος.
Ρωτώ τον κύριο Κωμοδρόμο αν ήταν δικό του το τεμάχιο με τέτοιο χαμηλό συντελεστή θα τολμούσε να καταθέσει σχέδια για αδειοδότηση?Γιατί τότε δεν μας λέτε το λόγο που δεν σας ενοχλεί ο Δεσπότης να καταθέσει σχέδια?Διότι αν είσασταν εσείς ο ιδιοκτήτης δεν θα τολμούσατε να καταθέσετε σχέδια για οικοδομή που θα καλύπτει πέραν του 1% διότι ηξέρατε,εκ των προτέρων ότι θα απορριφθεί.Γιατί δικαιολογείτε την ετσιθελιματική στάση της Μητρόπολης?Επι Σαρίκα είχα προβλέψει με άρθρο μου στις Επιλογές την κατάντια του Δημόσιου Κήπου (που παρεπιπτόντως και εγώ αλλά και τα παιδιά μου μεγαλώσαμε παίζοντας) πράγμα που ο χρόνος και οι πράξεις του Δημοτικού Συμβουλίου μ'έχουν δικαιώσει.Για ακόμα μιά φορά το παράδειγμα του Κήπου,όπως και τόσα άλλα αποδεικνύουν την ανικανότητα αυτών που ψηφίζουμε.Πολεοδομικά η πόλη μας δεν έχει την ανάγκη οικοδόμησης ναού αλλά εμπλουτισμό του πρασίνου για ξανααποκτήσει ζωή ο κήπος,χώρους στάθμευσης,πλατείες πεζοδρόμια,ποδηλατόδρομους,αστικό εξοπλισμό,αστική συγκοινωνία κα. Αρχιτεκτονικά ο χώρος δεν συμπληρώνεται μ' ακόμα ένα ψευδεπίγραφο αρχιτεκτόνημα του στύλ νεοκλασσικό ή μη διότι η κλίμακα των γύρω Δημοσίων Κτιρίων είναι τέτοια που αν κτιστεί καθεδρικός στα μεγέθη που φαντάζεται ο Δεσπότης θα αλλοιωθεί καταστρεπτικά.Αισθητικά,η Μητρόπολης και οι αρχιτέκτονες της δεν μας έχουν πείσει μέχρι στιγμής ότι είναι ικανοί για να σχεδιάσουν κομψά βυζαντινά κτίρια διότι στη προσπάθεια τους να μιμηθούν την βυζαντινή αρχιτεκτονική πέφτουν σε τραγικά λάθη απομίμησης και χωρίς καμμιά ευαισθησία των αναλογιών του βυζαντινού ρυθμού,κατασκευάζουν κάκιστα εκκλησιαστικά κτίρια.ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ?

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

AYTI TΡΑΒΗΞΕ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ (κλίκ εδώ)


ΚΟΠΕΛΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΧΟΡΕΨΕΤΕ ΤΩΡΑ?
Ή ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΤΑΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΕΣ?
TA ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΜΑΣ.......

TA ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΔΕΚ

Στην εφημερίδα Η Φωνή της Πάφου ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΕΔΕΚ Σωκράτης Σωκράτους μ' ένα ανεδέστατο και στομφώδες ύφος (έτσι τους μαθαίνουν να μιλούν στην ΕΔΕΚ) αφού έριξε τα μαλλιά του πίσω (όσα έχει) και με την ετικέττα του "άρχοντα" μας "τρομοκράτησε" ότι ούτε λίγο,ούτε πολύ βλέπει φαντάσματα,ξενόφερτα τα οποία ονομάζει "νταήδες"και "νταβατζήδες" χωρίς να έχει το θάρρος της δημοσιογραφικής του ιδιότητας,την οποία εγώ αμφιβάλλω,να μας αναφέρει.Ο λόγος που αμφιβάλλω για την ιδιότητα του αυτή  είναι διότι λειτουργεί κατά το δοκούν και ανάλογα με ποιό έχει απέναντι του ή ποιό γεγονός θα μπορούσε να αναδείξει περισσότερο το ενδιαφέρον του ή του κόμματος του γι'αυτή τη πόλη.
Επιμελώς απουσίαζε στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το παραλιακό αλλά και σαν αρχισυντάκτης της εφημερίδας δεν έστειλε συνάδελφο του να καλύψη το γεγονός.Αν έβγαλε σπυρί ο Δήμαρχος θα το 'ξερε και η κουτσή Μαρία.
"Η εμπειρία" αναφέρεται στη συνέχεια "αυτών των ετών μας έχει διδάξει".Τίποτε δεν έχετε μάθει κύριε Σωκράτους διότι αν μαθαίνατε κάτι δεν θα συμπεριφέρεστο σαν φερέφωνο κάποιων που σας έχουν βάλει στη θέση αυτή που είστε σήμερα,αλλά θα είχατε αποκτήσει μέσω της δημοσιογραφικής σας ιδιότητας πολιτική και ιστορική γνώση απηλλαγμένη απο άλλες επιρροές.
Μιλά για "βρώμικο πόλεμο που ασκείται εναντίον της Πάφου"...για να μην σηκώσουμε κεφάλι και απο την άλλη καταδικάζει με την ιδιότητα του-σαν Δημοτικός Σύμβουλος- ένα έργο με πολεοδομικές αλλά και κοινωνικές  και περιβαλλοντολογικές αρετές.
Δεν εξηγεί,παρά μόνο σαν κλασαυχενιζόμενο πετινάρι προσπαθεί να εξορκίσει το κακό που βρήκε αυτή τη πόλη απο "τους αιφνιδίως εμφανιζόμενους σωτήρες της πόλης μας".Πάλι βλέπει φαντάσματα αλλά καταλαμβαίνω την ανησυχία του:όταν η άσκηση εξουσίας περνά στα χέρια
ανίδεων με το θέμα της αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας "αρχόντων" αντί να παραμένουν σε πολιτικές αποφάσεις για να βοηθήσουν την ανάπτυξη της πόλης μας,χρησιμοποιούν την εξουσία σαν τιμωρητικό μέσο εκείνων που θεωρεί "υποψήφιους προστάτες της πόλης",αυτός με τους grande συναγωνιστές του της ΕΔΕΚ.
"Είναι ώρα να στείλουμε το μήνυμα" κουβέντες που θυμίζουν οπλαρχηγούς του 21 με ξύλινο ύφος που σε κάνει να χασμουριέσαι και να πλήττεις απο ανία.Θα σχίσω τις φλέβες μου Σωκράτη.
"Δεν χρειαζόμαστε μαθήματα πολιτισμού,ιστορίας και κληρονομιάς" άκουσον-άκουσον,έλεος και ψευδεπίγραφα συνθήματα όταν η πόλη έχει κυριολεκτικά μπακτωθεί απο όλων των λογιών σκουπίδια,τρώγλες καλά μπογιατισμένες,επεμβάσεις/προεκτάσεις κτιρίων και επιχειρήσεων που είναι εις γνώση τους αλλά παίζουν πελλόν.
"Η πορεία προς το μέλλον είναι δύσκολη και γεμάτη εμπόδια" κλαυθμηρίζει ο καημένος,"αλλά αυτό δεν μας τρομάζει ούτε μας καθηλώνει".Ζήτω, προχώρα έτσι, γιατί με τον τρόπο που συμπεριφερθήκατε έχετε καταδικάσει ήδη την επιτυχία του έργου.
"Μας φορτώνει με ευθύνες και υποχρεώσεις" συνεχίζει το άρθρο του.Ο ένας χαϊδεύει τις πλάτες του άλλου και κανένας δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες.Το μπάχαλο που 'χει δημιουργηθεί το ξεκίνησε η στάση τους στη προσπάθεια συντήρησης της καρέκλας τους όταν όλοι οι καλοθελητές "άρχοντες" έτρεξαν να "βοηθήσουν" το κάθε παραπονούμενο συμπολίτη μας,ο οποίος  λογικά βλέπει το συμφέρον του.
Εχετε αποτύχει κύριε να αφουγκραστείτε τον παλμό της πόλης σας σαν Δημοτικός Σύμβουλος, εσείς και οι υπόλοιποι που καταδίκασαν με την απόφαση αυτή το έργο του παραλιακού μετώπου.Τα χαιρετίσματα θα'πρεπε να τα τριφτείτε και σαν Σοσιαλιστής να παραιτηθείτε διότι δεν μ' αντιπροσωπεύει η άποψη σας σαν "ειδικός-άρχοντας-εξορκιστής". 

TA ΦΙΛΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΡΙΚ

Οταν ένας Έλληνας ταξιδεύει στην Ελλάδα,το ταξίδι του μοιραία μετατρέπεται σ'επίπονη αναζήτηση του χρέους.Πως να γίνουμε κι εμείς άξιοι των προγόνων,πως να την συνεχίσουμε, χωρίς να την ντροπιάσουμε,τη παράδοση της ράτσας μας? Μιά αυστηρή ασίγαστη ευθύνη βαραίνει τους ώμους σου,βαραίνει τους ώμους όλων των ζωντανών Ελλήνων.Ακαταμάχητη μαγική δύναμη έχει τ'όνομα.Όποιος γεννήθηκε στην Ελλάδα έχει το χρέος να συνεχίσει τον αιώνιο ελληνικό θρύλο.
Ενα ελληνικό τοπίο δε δίνει σ'εμάς τους Έλληνες μιάν αφιλόκερδη ανατριχίλα ωραιότητας.Εχει ένα όνομα το τοπίο-το λένε Μαραθώνα,Σαλαμίνα,Ολυμπία,Θερμοπύλες,Μυστρά-συνδέεται με μιάν ανάμνηση,εδώ ντροπιαστήκαμε,εκεί δοξαστήκαμε,και μονομιάς το τοπίο μετουσιώνεται σε πολυδάκρυτη,πολυπλάνητη ιστορία.Κι όλη η ψυχή του Έλληνα προσκυνητή αναστατώνεται.
Το κάθε ελληνικό τοπίο είναι τόσο ποτισμένο απο ευτυχίες και δυστυχίες με παγκόσμιο αντίχτυπο,τόσο γεμάτο ανθρώπινο αγώνα,που υψώνεται σε μάθημα αυστηρό και δεν μπορείς να του ξεφύγεις.Γίνεται κραυγή και χρέος έχεις να την ακούσεις.
Αληθινά τραγική η θέση της Ελλάδας.Βαριά πολύ η ευθύνη του σημερινού Έλληνα.Απιθώνει στους ώμους μας επικίνδυνο,δυσκολοεκτέλεστο χρέος.Καινούριες δυνάμεις ανεβαίνουν απο την Ανατολή,καινούριες απο τη Δύση,κι Ελλάδα,ανάμεσα πάντα στις δύο συγκρουόμενες ορμές
γίνεται πάλι στρόβιλος.

Το πιό πάνω απόφθεγμα γράφεται σήμερα γιατί δεν μπορώ να βλέπω τα φιλμάκια του Ρικ στα μεταξύ προγραμμάτων τηλεοπτικά διαλείμματα που δείχνει κυπριακά τοπία απο χωριά χωρίς καμμιά προσπάθεια αναζήτησης όμορφων εικόνων απο την ύπαιθρο μας,καταντόντας εξευτελιστικά φτωχή η παρουσίαση.Όμως,ταυτόχρονα υποδηλώνει την απουσία ξανά αισθητικής και στην ύπαιθρο,αναφαίνεται απο το τσαπατσούλικο του εικονολήπτη η έλλειψη σεβασμού τόσο στο κτιστό όσο και στο φυσικό περιβάλλον.
ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ:μάθουμε σωστά την ιστορία και τη παράδοση μας ώστε να μπορέσουμε να μάθουμε τι σημαίνει να συντρέχεις με το "πνεύμα της εποχής".Διότι με λύπη παρατηρώ ότι ούτε πνεύμα μας έμεινε,ούτε ψυχή σ'όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.Ότι κάνουμε το κάνουμε με προχειρότητα,νωχελισμό και ωχαδερφισμό.........

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ.....

Οσοι παρευρέθηκαν στη ψεσινή Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάφου,πλην εκείνων που ήταν υπέρ της διάνοιξης του πεζόδρομου,είχαμε την εντύπωση ότι είχαμε μπροστά μας ένα θίασο απο ψευδεπίγραφους "πολίτες"-άρχοντες δημοτικούς τους λέν μερικοί,οι οποίοι έντεχνα κατάφεραν να μας πουν ότι ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗ ΑΡΧΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ η οποία προνοούσε την διέλευση τροχοφόρων.Με στόμφο και χαμαιλεοντισμό οι υποστηρικτές Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΑΚΕΛ,ΔΗΣΥ,ΕΔΕΚ ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπαν ότι θα πρέπει ο Δήμαρχος να σεβαστεί τις προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επέρριψαν την ευθύνη στον μελετητή (επειδή δεν ήταν εκεί,κυπριακό το έθιμο),αλλά ξέχασαν ότι αυτή την ανακατωσούρα την δημιούργησαν οι ίδιοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,που στη προσπάθεια τους να "ικανοποιήσουν" μερικούς και οι μεν και οι δε, πάντα για ψηφοθηρικούς λόγους και για συντήρηση της καρέκλας τους θυσιάζουν αυτή την κακόμορη πόλη.

Δεν βλέπουν ότι αδυνατούν να βάλουν τον Μητροπολίτη στη θέση του,
δεν βλέπουν ότι έχει πήξει απο αυτοκίνητα το κέντρο,οι παραδοσιακές γειτονιές,
δεν βλέπουν ότι κόβονται αιωνόβια δένδρα για να φαίνονται τα "ωραία" μας κτίρια,
δεν βλέπουν ότι αδυνατούν να εφαρμόσουν την νομοθεσία,είτε αυτή είναι για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες,είτε για παράνομες επεμβάσεις-επεκτάσεις στα κτίρια,
δεν βλέπουν την εισβολή των ταπελλών στο αστικό και υπαίθριο περιβάλλον μας,τους ανεδέστατους οδηγούς τροχοφόρων που σε τρομάζουν τ'άγρια μεσάνυκτα με τις εξατμήσεις τους,τα εργοτάξια που δουλεύουν και τις Κυριακές,τα βαρετού τύπου τροχοφόρα μηχανήματα που κυκλοφορούν οποιαδήποτε ώρα και στιγμή της ημέρας και της νύκτας,τα σκουπίδια παντού,την παντελή έλλειψη αστικού εξοπλισμού,
δεν βλέπουν τον τρόπο που σταθμεύει ο κάθε θρασύς οδηγός επι των πεζοδρομίων,τα ημιτελή κτίρια που διακοσμούν την πόλη,την έλλειψη χώρων στάθμευσης,την αδυναμία εφαρμογής της πολεοδομικής νομοθεσίας περί χρήσεων γης με αποτέλεσμα να ξεφυτρώνουν κτίρια όλων των ειδών και χρήσεων σε οικιστικές περιοχές,την έλλειψη πλατειών,πάρκων και κήπων,
δεν βλέπουν ότι εδώ και μερικά χρόνια δεν κατάφεραν να κάνουν ένα σωστό Πολεοδομικό έργο για το οποίο θα είμασταν όλοι περήφανοι.
Νοιώθω ότι σήμερα είμαι ακόμη πιό φτωχός,πιό αμπάλατος,πιο ξεφτυλλισμένος γιατί είχα την αναίδεια να θέλω να πιστεύω ότι ο Ανθρωπος θα ήταν στις προτεραιότητες των Δημοτικών Συμβούλων.Αντί αυτού,οι λεγάμενοι προτίμησαν να δώσουν προτεραιότητα στο αυτοκίνητο,στη ηχητική και οπτική ρύπανση,ακόμη μιά φορά κέρδησε το κουλουφκιό και η μικροπρέπεια.Αλλά αν οι καημένοι γνώριζαν τα λόγια του Ν.Καζαντζάκη θα μπορούσε να είχαμε ΑΝΤΡΕΣ μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο,όχι μουρόχαβλους, μπουζουκοκέφαλους ταρτούφους:"Και ποιά είναι η πιό αψηλή εντολή? Ν'αρνηθείς όλες τις παρηγοριές-θεούς,πατρίδες,ηθικές, αλήθειες-ν'απομείνεις μόνος και ν'αρχήσεις να πλάθεις εσύ,με μονάχα τη δύναμη σου,έναν κόσμο που να μην ντροπιάζει την καρδιά σου...Ποια είναι η πιό αντρίκια χαρά?Ν'αναλαμβάνεις την πάσα ευθύνη."
Προσωπικά νοιώθω ότι αυτοί μου 'χουν ντροπιάσει την καρδιά μου,είναι φορές που λυπούμαι που γεννήθηκα σ'αυτό τον τόπο.

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

PAPHIOTE or PAPHIFIAN (κάνε κλικ εδώ)

Στα γαλλικά προφέρεται παφιότ απο τη λέξη Πάφος και το επίθετο idiote που σημαίνει μωρός.Μωρός γιατί έχει άποψη περί αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας αλλά του λείπει το επιχείρημα.Δεν μπορεί να υποστηρίξει την άποψη του περί των προηγούμενων θεμάτων παρά μόνο όταν παραθέτει τραγελαφικά επιχειρήματα του στύλ..."δεν συνάδει με το περιβάλλον","έχει πολύ μπετόν","δεν μου αρέσει η λαμαρίνα","θα ταιριάζει γιατί θα έχει ύφος νεοκλασσικό","μοιάζει με κουτί" κλπ κλπ.Ασχολείται με επουσιώδη ζητήματα,γίνεται κουτσομπόλης και μικροπρεπής,ευθυνόφοβος και γενικά γλείφτης.Τοιουτοτρόπως ο κάθε βιρτοούζος πολιτικάντης τον εκμεταλλεύεται,διότι σαν πρόβατο τον ακολουθούν ώστε να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα,οι μεν για τις επιχειρήσεις τους,οι δε για την καρέκλα τους.
Εχει ήδη,με την στάση τους,αντικατασταθεί το παφιότ με την αγγλική λέξη παφίφιαν που και αυτή είναι σύνθετη αποτελούμενη απο τη λέξη Πάφος και τη λέξη αμφίβιο που θυμίζει πλαστικά φουσκωτά κρεββατάκια της θάλασσας σε σχήμα γελαστού κροκοδείλου,που όταν τραβήξεις το βύσμα οδηγούνται σ'ένα ξέφρενο ταξίδι κίνησης προς όλες τις κατευθύνσεις.Τράβα με δηλαδή τζ' όπου πάω.Νοοτροπία επικίνδυνη διότι ξέρουν μερικοί και την εκμεταλλεύονται.
Δείτε τις εξελίξεις στο Παραλιακό Μέτωπο (που κτίζουν και ξηλώνουν),το θέμα με τον Καθεδρικό Ναό (που θα γίνει),το Δημόσιο Κήπο, (που τον ανάπλασαν και τον μισογκρέμισαν),το Μουσαλλά,(που έμεινε εργοτάξιο),το Λιμάνι 1992-1994 (που κατεδαφίστηκε και κουλουφοκατακτήθηκε),τους ποδηλατόδρομους (που τους έκτισαν και μετά τους ξήλωσαν),το Δημοτικό Θέατρο (που ακυρώθηκε),την ανάπλαση της πλατείας Κέννετυ (που 'μπλεξε με το ΕΦΚΑΦ),σύντομα το Αρχαιολογικό Μουσείο,αύριο κάτι άλλο....έργα με τα οποία σιγά-σιγά η πόλη θα ξέφευγε απο την μιζέρια που την χαρακτηρίζει,αν κάποτε τ' άφηναν να ολοκληρωθούν.
Η αρχιτεκτονική και συνεπώς η αστική συνείδηση δημιουργούνται όταν ο αγωνοθέτης είτε αυτός είναι ο Δήμος,ιδιώτης ή κράτος,τροχιοδρομούν με σωστές εντολοδόχες σκέψεις ορθολογιστικά προγράμματα ανάπτυξης.Ο αρχιτέκτων ορίζει,καθορίζει,αναζητεί,αποφασίζει και εκφράζει την αισθητική που του είναι θέμα προσωπικό νοουμένου ότι εκφράζει το "πνεύμα της εποχής".Οποιαδήποτε ιστορικιστική αναφορά δεν προβάλλει την Τέχνη της Αρχιτεκτονικής στο μέλλον αλλά ολισθαίνει σε μονοπάτια ιστορικού μυρηκασμού με κακά αποτελέσματα όσο αφορά την αισθητική έκφραση.

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

...ΤΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΑΦΟΥ

O Δημοτικός Σύμβουλος του ΔΗΣΥ Πόλυς Πολυδώρου είναι υπέρ της συζήτησης της πρότασης της Μητρόπολης Πάφου για ανέγερση καθεδρικού ναού στο Δημόσιο Κήπο σ' άρθρο του Δημήτρη Δημητρίου στις "Επιλογές" σελ.19.
ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΣΛΟΓΚΑΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΙΔΕΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ,είπε δηλ."πρόθεση του Μητροπολίτη Πάφου είναι η ανέγερση ενός νεοκλασσικού κτιρίου που να συνάδει με τα υπόλοιπα κτίρια της περιοχής" (τα νεοκλασσικά κτίρια του Δημαρχείου,Βιβλιοθήκης και των Γυμνασίων).
1.Ξεχνά ότι ο δημόσιος κήπος έχει 1% συντελεστή δόμησης άρα δεν υπάρχει θέμα συζήτησης κύριε Πολυδώρου,διότι απλά αν ήταν ένας συμπολίτης μας θα τον διαβολοστέλλατε.
2.Δεν έχει αρχιτεκτονική ή άλλη πολεοδομική κατάρτιση για να μπορεί να υποστηρίξη τέτοιου είδους επιχειρηματολογία,ο κύριος Πολυδώρου.Πρέπει να καταλάβουν τον ρόλο τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τέλος πάντων.
3.Τι σημαίνει "ο Δήμος Πάφου να δώσει τελεσίδικες λύσεις οι οποίες να στηρίζονται στην ΜΕΡΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ των αιτημάτων και των δύο πλευρών..."?Δηλ.να κτίσουμε λίγο ναό και λίγο κήπο?Να μοιάζει λίγο με νεοκλασσικό ναό και λίγο με καφετέρια?Να έχει τρούλλους και οριζόντιες πλάκες κύριε Πολυδώρου?
Η κατάντια του κήπου είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας του πρώην και νυν Δημοτικού Συμβουλίου για να ασκήσει σωστή ορθολογιστική πολεοδομική πολιτική.Μ' αρέσει που τα αναγνωρίζει όμως δεν κάνει καμμιά εισήγηση,αφού το παίζει ειδικός,παρά το γνωστό:να βάλουν κρασί στο νερό τους ώστε να ικανοποιηθούν και οι δύο πλευρές.
Δεν τίθεται θέμα ικανοποίησης και των δύο πλευρών.Τίθεται θέμα να ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ:ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ, ΟΥΤΕ ΤΡΟΥΛΛΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΚΟΛΩΝΕΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΡΥΘΜΟΥ.
σχετικά άρθρα 06/09/2008:εφημερίδα Αποκάλυψη σελ 5,
                    εφημερίδα Η Φωνή σελ.4,σελ.8,σελ.19,
                            εφημερίδα Αδέσμευτος  σελ.9,
                            εφημερίδα Επιλογές σελ.12 ,13,17,19......

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

...AΦΙΕΡΩΜΑ Σ'ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ























Eπειδή συχνά ακούω απο τους Πολιτικούς Μηχανικούς (εκείνους που θεωρούν  το επάγγελμα τους  αγγαρεία) και με τους οποίους δεν επιθυμώ να συνεργάζομαι τα εξής:
"δεν γίνεται",
"κατασκευαστικά δεν στέκεται",
"έχει σεισμούς",
"ο πρόβολος είναι πολύ μεγάλος"...........

ΦΑΤΕ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΠΡΟΒΟΛΟ .....απο τον Kiyonobu Nakagame Architect

(για να προλάβω τους έξυπνους το κτίριο που δείχνω είναι στη πιό σεισμογενή περιοχή του πλανήτη,Ιαπωνία).

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

PAPHOS SEAFRONT PROMENADE-THE PROTEST.....H ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΜΕ ΜΕΡΙΚΟΙ,ΕΣΤΩ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ "ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΑ ΤΩΝ ΠΑΛΛΟΥΤΖΙΩΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ.....ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ.



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΑΝΤΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ !!!!
(ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΝΤΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΣΕΡΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ  ΜΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ)!!ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ,ΕΜΑΣ, ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ.


ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΧYΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟΨΗ.Ο ΛΟΓΟΣ ΑΠΛΟΣ:Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ.




ΤΑ ΠΑΛΛΟΥΚΙΑ,ΤΩΝ ΠΑΛΟΥΚΚΙΩΝ,
ΩΧ ΠΑΛΛΟΥΚΙΑ.....ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥΣ.17 ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΛΛΟΥΤΖΙ.ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ..... 




ΚΑΜΜΙΑ ΤΗΛEΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ.ΜΑΘΑΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΘΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.....(εμείς δεν έχουμε απολύτως κανένα οικονομικό ή άλλο συμφέρον).
σχετικά άρθρα 06/09/2008:εφημερίδα Αδέσμευτος σελ.6,
                            εφημερίδα Επιλογές σελ.5,σελ.34,
                            εφημερίδα Η Φωνή σελ.3,σελ.4,σελ.6,σελ.8
                            εφημερίδα Φιλ.06/09/2008 σελ.7,σελ.20

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

...Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΕΡΝΕΣ (κάνε κλικ εδώ)


Μιά καλή λύση η οποία θα 'πρεπε τουλάχιστον να απαιτηθεί στη διαδικασία αδειοδότησης για κατοικίες,είναι η στέρνα.Οι στέρνες που στα άνυδρα νησιά του Αιγαίου υπήρξε σωτήρια λύση επιβίωσης θα ήταν σοφό για όσους σκέφτονται να κτίσουν ή κτίζουν τώρα,να κατασκευάσουν.
Ο παραδοσιακός τρόπος ανόρυξης λάκκου με το χέρι και τον κασμά τώρα μπορεί να γίνει μηχανικά,νοουμένου ότι το μηχάνημα μπορεί να προσεγγίσει το σημείο.Παράλληλα ντεπόζιτα διαφόρων διαστάσεων (μέχρι 8 τόνους) μπορούν να τοποθετηθούν υπόγεια,χωρίς καμμιά μόνωση επειδή είναι απο πλαστικό.Οδηγώντας δε και τις υδροροές απο τις ταράτσες προς το ντεπόζιτο εξασφαλίζουμε αποθήκευση νερού,τουλάχιστον για άδρευση των κήπων αφού τοποθετηθεί αντλία μέσα στο ντεπόζιτο.
Στο παράδειγμα που παρουσιάζω είναι απο ένα ναό-ξωκλήσσι στη Επισκοπή,στη Σίκινο,που ο λαϊκός 
τεχνίτης σοφίστηκε πριν πολλά χρόνια για να αποθηκεύση νερό.Στο υπόγειο δωμάτιο γίνεται περισυλλογή του βρόχινου νερού για
 ενίσχυση και αποθήκευση σε στέρνα που είναι δίπλα.
Το δάπεδο είναι κατασκευασμένο απο πλάκες σχιστόλιθου με κενό
 μεταξύ τους ώστε η απορροή να γίνεται εύκολα.

Απλά,ή έξυπνη αυτή λύση καταφέρνει αυξάνοντας την επιφάνεια περισυλλογής του βρόχινου νερού στο δάπεδο να περισυλλέξει αρκετό νερό ασχέτως αν η διάρκεια βροχής είναι περιορισμένη ή η ένταση σύντομη.Κοιτάζοντας μέσα στη στέρνα που είναι δίπλα υπάρχει νερό που χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα για τα κοπάδια της περιοχής απο τους βοσκούς.
ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?

H ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (κάνε κλικ εδώ)

O Μητροπολίτης Πάφου επιμένει με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου να θέλει να κτίσει Καθεδρικό ναό μέσα στον Δημοτικό Κήπο,τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου μέσα στην πόλη,ασχέτως αν ο συντελεστής δόμησης που καθορίζεται στο τοπικό σχέδιο ειναι 1%.

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΕΙΔΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ?

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

OTAN ΔΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΩΡΚΑΤΗ ΘΑΡΡΟΣ......

"ΟΤΑΝ ΔΩΣΕΙΣ ΘΑΡΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΚΑΤΗ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΔΙΝΕΣ".MΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Κα ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΦΟΥ. ΕΝΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΨΗ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΑΓΑΖΙΟΥ, ΚΑΘ'ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ,Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ,ΕΚΘΕΤΟΝΤΑΣ  ΕΤΣΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.OI ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ME THN ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΒΗΣΑΝ ΤΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΟΡΙΑ,ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ.ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ. 

ΜΠΟΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ..... 

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008