Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

US AND THE OTHERS

H περσυνή μαυρόασπρη καταπληκτική φωτογραφία του πρωτοετούς φοιτητή Σάββα Αναστασίου στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου στο μάθημα της Σύνθεσης που είχα την χαρά να συμπορευθώ για ένα χρόνο δίπλα απο τον Δρ.Καθηγητή και φίλο συνάδελφο Χρίστο Χ"Χριστο ήταν φαίνεται ο λόγος της δημιουργίας αυτού του κλιπ που δείχνει καθαρά πως,ενώ μερικοί μας θέλουν διαφορετικούς είμαστε τόσο κοντά ο ένας στον άλλο,σαν κοινότητες,κάποιοι επεδίωξαν να μας διαχωρίσουν.Αν θελήσει κάποιος να εμβαθύνει στις πραγματικές έννοιες του Χριστιανισμού και του Μωαμεθανισμού ίσως να εκπλαγεί πόσο μοιάζουν οι δύο προφήτες.
Το μόνο που αλλάζει είναι ο φανατισμός του δογματισμού ένθεν και ένθεν,τα σύμβολα,οι πρακτικές .Ο Νίκος Καζαντζάκης στον "Βραχόκηπο" περιγράφοντας τις θρησκείες είπε:
"Ο Βούδας,ο Μωάμεθ και ο Χριστός είναι το ίδιο πράγμα:ο παγκόσμιος άνθρωπος που υποφέρει".
Και επειδή όλοι θα καταλήξουμε σε μιά "μεγάλη μαύρη τρύπα" κατά τον ίδιο πάλι συγγραφέα,ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ,πάντα με υγεία,ευτυχία και πάνω απ'όλα αγάπη και αλληλεγγύη και μετά όλα έρχονται μόνα τους.......


δέστε και αυτό:http://sfrang.blogspot.com/2008/12/blog-post_15.html

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Tόσες μέρες που ήμουν στη Αθήνα  προσπαθούσα να μπω στον παλμό των αντιδράσεων,των διαδηλώσεων ,ακόμη και να κατανοήσω τους πραγματικούς λόγους που ξεχείλησε το ποτήρι.
Μιλώντας με κόσμο,διαβάζοντας ανεξάρτητο τύπο,ακούοντας αντιεξουσιαστές να μιλούν επώνυμα και χωρίς "κουκούλες"στην τηλεόραση κατάλαβα ένα πράμα:ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΥΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΒΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΒΑΘΙΑ ΡΙΖΟΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΑΙ Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Α.

Η εξαθλίωση της κοινωνίας μας και του ωχαδερφισμού που επικρατεί στη κυπριακή κοινωνία είναι αποτέλεσμα της νοοτροπίας που καλλιεργείται τόσα χρόνια απο όλα τα μέσα.Που ακούστηκε μιά μικρή χώρα να έχει τόσους τηλεοπτικούς σταθμούς και απ'όλους να ακούεις το ίδιο σκατολόϊ μέρα νύκτα?

Που ακούστηκε να γράφει πολίτης γράμμα ασκόντας κριτική σ'άρθρο δημοσιοκάφρου και να το στέλλει στις εφημερίδες να το εκδώσουν και να εισπράττει ως απάντηση:"εμείς δεν σχολιάζουμε άρθρα άλλων συναδέλφων."???????

Ημουν και θα είμαι αυστηρός κριτής του οποιουδήποτε που σφετερίζεται ένα κωλοαξίωμα που το δίνει ο λαός και το χρησιμοποιεί για την δική του προσωπική και κερδοσκοπική εκμετάλλευση, που δυστυχώς επικρατεί στους δικούς μας πολιτικούς με την παλαβή και δουλοπρεπή υποστήριξη των "φιλήσυχων" και "νομοταγών" προβάτων α-πολιτών μας.

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

ΣΑΣ ΕΧΩ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΟΥΣ (ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ)

ΕΧΩ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΟ (ΧΕΣΜΕΝΟ) ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΣ,ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠ'ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.
Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.Τ  Ι Π Ο Τ Ε  Α Λ Λ Ο.
ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΤΥΧΕ ΑΛΕΞΗ.

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ ΚΑΠΝΟΥ

Τα ΜΜΕ και μερικοί ανεγκέφαλοι πολιτικοί έχουν προσπαθήσει να αναγάγουν τις καταστροφές στους αντιεξουσιαστές και αναρχικούς ωσάν και αυτό ήταν η ουσία του προβλήματος.
Κάνοντας μιά βόλτα σήμερα υπάρχουν καταστήματα που έχουν πάθει ζημιές αλλά ομολογώ ότι η Ερμού ήταν φίσκα σε κόσμο και εκτός απο δυο τρείς τράπεζες και ενα δύο μεγαλοκαταστήματα δεν έχω δει καταστροφές της έκτασης που περιγράφονται.Στο Κολωνάκι υπάρχουν περισσότερες βιτρίνες κατεστραμμένες παρά εκεί που έχουν γίνει τα πραγματικά επεισόδια. 
Νόμιζα ότι πηγαίνοντας εκεί θα έβλεπα ένα πραγματικό πεδίο μάχης που ουδόλως τέτοια εικόνα παρουσίαζε η αγορά σήμερα.Στη Σταδίου υπάρχουν μερικά καταστήματα καμένα και ομολογώ ότι καλλιεργείται συστηματικά ο φόβος στους Ελληνες σπιλώνοντας τις χιλιάδες παιδιών και νέων ανθρώπων που διαμαρτύρονται για το πιό πρόσφατο έγκλημα της αστυνομίας."Φλερτάρουν με όλα τα παρακρατικά στεγανά των παλιοτέρων χρόνων" Γρηγόρης Ψαριανός.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ











ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ:

...."Και ήταν η πρώτη ίσως φορά στη ζωή μου που ήμουν υπερήφανος που είμαι Έλληνας."

...."επιτέλους, να και ένας λαός που εξεγείρεται, εμείς εδώ από το Μαρόκο ως τη Σαουδική Αραβία μας πηδάνε κάθε μέρα, μας βαράνε, μας κλέβουνε, μας φτύνουνε, κι εμείς κοιμόμαστε. Εκεί ένα παιδί σκοτώσανε και ξεσηκώθηκε όλος ο κόσμος".
 
"Γιατί είναι σημαντική αυτή η εξέγερση; Διότι, σε αντίθεση με τα φαινόμενα, δεν είναι τυφλή."

"Όταν λοιπόν το κράτος ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ, είναι δικαίωμα, και δημοκρατικό καθήκον, του πλήθους να ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ. By any means necessary."

"Οι ζημιές στη "δημόσια περιουσία" που προξένησαν οι κουκουλοφόροι είναι απειροελάχιστες μπροστά στις ζημιές που προξένησαν οι ρασοφόροι."

"Παρακολουθώντας τις κινητοποιήσεις όλες αυτές τις μέρες, εισπράττω μία έκρηξη της ανθρώπινης δημιουργικότητας και φαντασίας, μια έμπνευση, μία ευγένεια και μία ευθυβολία λόγου, η οποία σε σχέση με τον τετριμμένο λόγο της κατεστημένης πολιτκής ή οποιουδήποτε άλλου θεσμού φαντάζει ως η μέρα σε σχέση με τη νύχτα. "

"Ακούγοντας τα κλαψουρίσματα για τις "κατεστραμμένες γιορτές" και την ανερυθρίαστη αναγωγή των αναγκών του καταναλωτή σε υπέρτατο νόμο, νιώθω την τάση να αναφωνήσω: φέτος οι γιορτές ήρθαν νωρίτερα..."

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕ  ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΚΑ ΤΙΣ ΚΛΟΥΒΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ."ΑΥΤΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΖΑΡΤΙΝΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΤ"κατά τον Γρηγόρη Ψαριανό.

20/12/2008

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ,ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ!ΗΜΕΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ....
Σήμερα στη γενική συνέλευση του κατειλημμένου Πολυτεχνείου αποφασίστηκε να γίνει, για το Σάββατο 20 Δεκεμβρη 2008, Κάλεσμα μιας κοινής ημέρας πανευρωπαικών και παγκόσμιων εκδηλώσεων αντίστασης αφιερωμένων στη μνήμη όλων των νεολαίων, των μεταναστών και των αγωνιστών που δολοφονήθηκαν απο τους λακέδες του κράτους. 
Τον Κάρλο Τζουλιάνι και τους νεολαίους στα γαλλικά προάστια, τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και αναρίθμητους άλλους σε κάθε γωνιά της γης. Οι ζωές μας δεν ανήκουν στα κράτη και τους φονιάδες τους! 
Η μνήμη των δολοφονημένων αδελφών, φίλων και σύντροφων μας είναι ζωντανή μέσα στους αγώνες μας! Δεν ξεχνάμε τα αδελφια μας, δεν συγχωρούμε τους δολοφόνους τους. Μεταφράστε και μεταδώστε παντού αυτο το μήνυμα για μια κοινή ημέρα συντονισμένων δράσεων και κινήσεων αντίστασης σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις του κόσμου.

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ


AΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ:(ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ)

"Φοβισμένα από το μέγεθος και την αγριότητα της λαϊκής αντίδρασης, τα καθεστωτικά ΜΜΕ προσπαθούν να ξορκίσουν το «κακό» διατυμπανίζοντας διαρκώς τον μύθο ότι η γενικευμένη αναταραχή είναι έργο μιας μειοψηφίας κουκουλοφόρων, σκληροπυρηνικών αναρχικών και κακοποιών στοιχείων."

"Οι χιλιάδες άνθρωποι που βγαίνουν καθημερινά και διαδηλώνουν δεν είναι περιθώριο. Είναι κοινωνικό και πολιτικό κίνημα."

"Προσπαθώντας να προσεταιριστούν την κοινή γνώμη, τα κανάλια έχουν αναγάγει τον «Καταστηματάρχη» και τον «Μικροεπιχειρηματία» σε εμβληματικές φυσιογνωμίες της αντεπανάστασης."

"Η θυμηδία των πολιτών απέναντι στην Κρατική κοροϊδία, είναι η άλλη όψη της καταστροφικής μανίας ενάντια στα σύμβολα της Κρατικής εξουσίας που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες."

ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ..

















.....ο φωτογράφος της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος [ιδιοκτησίας κ. Γιάννας Αγγελοπούλου, που έχει και τον ρ/σ City], κ. Κώστας Τσιρώνης, ο οποίος φωτογράφησε το παραπάνω στιγμιότυπο. 
Η πρώτη δημοσίευση της είδησης της απόλυσης έγινε από τον Factor X και το χρονικό της απόλυσης από το tvxs .

ΣΆΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ....

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΠΥΡΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΞ'ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
(ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ROSE ΓΙΑ ΤΟ LINK)

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 12.00 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 3.30,ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΑΣ,ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

"ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕΤΑΔΟΤΟΚΟΤΗΤΑΣ" ΜΙΛΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑΤΕ ΤΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ? 

ATHENS…BLACK DECEMBER

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ.

THOSE WHO WANT TO LEARN MORE VISIT THE WEB PAGE BY CLICKING ON THE TITLE.

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

http://pagananarchist.blogspot.com/2008/12/blog-post.html
...ΛΕΕΙ:ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ
ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ
ΣΤΗ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ

Σήμερα το πρωϊ στη εκπομπή του ΡΙΚ φιλοξενείτο τηλεφωνικά ο συγγραφέας και λόγιος Σαράντος Καργάκος ο οποίος ρίχνει την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην αδεξιότητα της πολιτικής ηγεσίας διαχρονικά.Δεν ανεφέρθη μόνο για την τωρινή ηγεσία αλλά ιστορικά μιλώντας είπε ότι επικρατεί μιά επιπόλαιη κατάσταση που σιγά-σιγά οδήγησε στην αποσάθρωση των πολιτικών ηθών και όχι μόνο.

"…Ο άνθρωπος για να δημιουργήσει πρέπει να κοιτάξει γύρω του και μέσα του, να εξετάσει ποιος είναι και από που έρχεται, για να μπορέσει να καθορίσει το που θα πάει. Αλλιώς θα τον πηγαίνουν άλλοι. Αν νοιώθει τον τόπο που ζει ως πατρίδα, και αν την πατρίδα αυτή την ονομάζει ευτόλμως Ελλάδα, χρεώνεται μια αποστολή: όχι να την κάνει μεγαλύτερη ούτε μόνο πλουσιώτερη. Χρεώνεται την ευθύνη να την κάνει καλύτερη."

Κομμάτι του Ελληνισμού είναι και η Κύπρος και ο ξεβράκωτος πολιτικός λόγος που ακούγεται δεν βοηθά σε τίποτε γιατί μιά μέρα θα ξεσπάσει και εδώ κάτι αν δεν δωθούν απαντήσεις στα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου,το άδικο χαμό των 121 συνανθρώπων μας,τις κάμερες,τα ελικόπτερα,τις μίζες,το Γενικό Νοσοκομείο,τον ξυλοδαρμό των φοιτητών απο την αστυνομία,την κάλυψη των εγκληματικών στοιχείων,αν δεν σταματήσει το αλληλοχαίδευμα των εφημερίδων,των καναλιών και το αλλαξοκώλι των δημοσιοκάφρων.Ο λαλίστατος Γριστόφκιας με την κοινωνική πολιτική της ισότητας που μας τα πρήζει εδώ και τόσα χρόνια,αφού κρατά τα ηνία της εξουσίας γιατί δεν κάμνει κάτι παρά να δίνει χάριν σε μιά εξυπνό-παλαβή δικηγόρο, αντί να την αφήσει μέσα να πήξει η βάκλα της και να παραδειγματίσει τους υπόλοιπους?

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΦΤΙΔΗΣ-ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ













photo by Vivianne Loopuijt
CLICK ON THE TITLE TO SEE THE STAGE (1) 
STUDENTS PROJECTS OF UCA
Ο ιπτάμενος σανιδόφτερος που απεικονίζεται είναι 19 χρονών,τυγχάνει να είναι γιός μου και σπουδάζει αρχιτεκτονική στο UCA στο Kent.
H εκτόνωση  του γίνεται πάνω σε μιά σανίδα στο διπλανό πάρκο,ειδικό για τέτοια χρήση.
Διερωτούμαι γιατί εμείς αδυνατούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας τέτοιους χώρους εκτόνωσης παρά μόνο στα γήπεδα ποδοσφαίρου που για να εκτονωθούν υβρίζουν τις μανάδες των "εχθρών",το κακόμοιρο διαιτητή κλπ? 

ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ

Στον "Αδέσμευτο" Πάφου σε άρθρο του Γ.Σαξατέ σελ.6 αναφέρεται ότι η Ε.Ε έχει για τρίτη φορά ζητήσει όπως ο Δήμος απελευθερώσει τα πεζοδρόμια απο όλων των ειδών εμπόδια συμπεριλαμβανομένων και των δένδρων.Επιτέλους,όμως τα γέριμα τα δένδρα τι φταίνε για την ανικανότητα των του Δημαρχείου κουλουφομανδαρίνων?
Δεν θα έπρεπε εφ'όσον δεν είναι η πρώτη φορά που παραλαμβάνει προειδοποίηση ο Δήμος να έχει ήδη ανασχεδιάσει τα πεζοδρόμια ώστε να μην χαθούν τα δένδρα και παράλληλα να αφαιρέσει ή και να συγυρίσει όλων των ειδών στύλλους διευθύνσεων οδών,τερματικά ΑΤΗΚ,διαφημηστικά πανώ κλπ,σήματα τροχαίας,κατευθυντήριες και άλλων ειδών ταπέλλες?
Να η ευκαιρία που μιά πόλη έχει να ανασχεδιάσει και να διορθώσει τα προηγούμενα κακά.
Αντί αυτού είτε περιμένουν το πρόστιμο,είτε προτιμούν να κόψουν τα δένδρα.
Να πως πρέπει ένα Πολεοδομικό Τμήμα να λειτουργεί.
Αμφιβάλλω αν κανένας απο τους "ειδικούς" έχει αντιληφθεί τι πρόκειται να γίνει αν ο Δήμος προχωρήσει στην αποψίλωση των πεζοδρομίων.
Εδώ τον Δημόσιο Κήπο έχουν αφήσει στο έλεος του "γενναιόδωρου" καιρού μας και τα αιωνόβια δένδρα θα σκεφτούν?Απορώ τι θα γίνει,απορώ τι θα συμβεί,απορώ πως το αντιμετωπίζει ο Δήμος.Πάντως ουδεμία έγνοια/ανησυχία παρουσιάζεται στον ορίζοντα.

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΑΦΟΥ:ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ

Αν κάποιος φοιτητής αρχιτεκτονικής θέλει πραγματικά να μάθει τι και πως σχεδιάζεται ένα κακό κτίριο,το μόνο που έχει να κάμει είναι να επισκεφθεί το αξιοθρήνητο και ηλίθιο κτίριο που στεγάζει τις κυβερνητικές υπηρεσίες στη Πάφο.
Προκαλώ τον όποιοδήποτε ότι αν κάνω ένα κατάλογο με σχεδιαστικά,κατασκευαστικά,λειτουργικά λάθη που μπορώ να στοιχειοθετήσω είμαι σίγουρος ότι θα περάσουν τα 100. 





Ενα απο τα πιό σοβαρά είναι και το ακόλουθο:
O κανονισμός που αφορά τον υπολογισμό του ύψους των φουγάρων που αναφέρεται ο οδηγός CIBSE Β13-27 που θα έπρεπε ο ηλίθιος που τα σχεδίασε (Ανώτερος Αρχιτέκτονας της Δημοκρατίας) και ο ηλίθιος Σύμβουλος Μηχανολόγος που τα υπολόγησε (Σωτηρίου και Κυριζής) και ο ηλίθιος που τα ενέκρινε και τα επέβλεψε (Δημόσια Εργα) να γνώριζαν ότι τοποθετώντας τα φουγάρα στο χαμηλό μέρος του κτιρίου (άνω απο το αμφιθέατρο) και έχοντας δίπλα του μέρος του κτιρίου με περισσότερο ύψος αλλά και γειτονικά κτίρια πιό ψηλά ότι οι γείτονες είναι υποχρεωμένοι να εισπνέουν θειάφι μέρα-νύκτα.
Εχω αποστείλει επιστολή στον Επίτροπο Περιβάλλοντος και είμαι σίγουρος ότι θα ενεργήσει όπως ενήργησε και την προηγούμενη φορά για να λυθεί και αυτό το πρόβλημα.Δυστυχώς η Κύπρος είναι γεμάτη με ερασιτέχνες αλεξιπτωτιστές απο το Αφχανιστάν που πιάνουν ένα κωλοδίπλωμα και νομίζουν ότι έγιναν κάτι.Να που η ζωή και οι πράξεις τους δείχνουν τις ικανότητες τους.Σικτίρ.

50 απλές συμβουλές για τη σωτηρία του πλανήτη


















Πολιτικοί: Τηρήστε τις διεθνείς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις της χώρας, όπως απορρέουν από τις Διεθνείς Συμβάσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναθεωρήστε το αναπτυξιακό μοντέλο της Κύπρου για να σωθεί ο τόπος από την απερήμωση.

Επιχειρηματίες: Αλλάξτε συνήθειες στις επιχειρηματικές πρακτικές σας, μειώστε την κατανάλωση ενέργειας και φυσικών πόρων, επενδύστε σε «πράσινες» τεχνολογίες.

Πολίτες: Ενημερωθείτε! Συνειδητός είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Αλλάξτε νοοτροπία, αλλάξτε τις καθημερινές σας συνήθειες, σταματήστε την υπερκατανάλωση, εξοικονομήστε. Δράστε βάσει των πιο κάτω συμβουλών:
1. Αποφεύγετε την υπερκατανάλωση και μειώστε την κατανάλωση καθότι η είναι η κύρια αιτία της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
2. Αξιοποιήστε την αγοραστική δύναμη του συνειδητού πολίτη/καταναλωτή.
3. Εξοικονομήστε καύσιμα και ενέργεια, μειώστε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
4. Τοποθετήστε συστήματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ειδικά ηλιακής ενέργειας.
5. Εάν σχεδιάζετε καινούργιο σπίτι, συμπεριλάβετε στα κατασκευαστικά σχέδια συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, χρήσης των γκρίζων νερών και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
6. Προτιμήστε παράθυρα με διπλά τζάμια για εξοικονόμηση ενέργειας. Τα βράδια του χειμώνα κλείνετε τα πατζούρια και τις κουρτίνες για να κρατήσετε τη ζέστη στο χώρο σας. Μην υπερθερμαίνετε ή υπερψύχετε το σπίτι σας, ένας βαθμός κελσίου περιορίζει 7% τον ενεργειακό λογαριασμό της οικογένειας.
7. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης: λεωφορεία, ποδήλατα ή ...περπάτημα. Μην χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο σας για μικρές αποστάσεις. Τα ιδιωτικά αυτοκίνητα είναι υπεύθυνα για το 10% του CO2 στην ΕΕ.
8. Εάν θα αγοράσετε αυτοκίνητο προτιμήστε μικρό και οικονομικό μοντέλο. Ακόμη καλύτερα επιλέξτε μοντέλο νέων τεχνολογιών που δεν καίει καύσιμα.
9. Εξοικονομήστε νερό. Μαζέψτε το νερό της βροχής και χρησιμοποιήστε το για πότισμα των φυτών σας.
10. Τοποθετήστε ένα πλαστικό μπουκάλι στο καζανάκι της τουαλέτας σας. Προτιμήστε το ντους από το μπάνιο στην μπανιέρα. Εξοικονομείτε νερό αλλά και... ενέργεια.
11. Αν χρειάζεστε είδη ξυλείας απαιτείστε πιστοποιητικά που να βεβαιώνουν ότι δεν προέρχονται από αρχέγονα δάση.
12. Εάν αποφασίσετε να φάτε σε εστιατόρια γρήγορου φαγητού (fast food), ζητάτε πάντα επαναχρησιμοποιούμενα πιάτα και ποτήρια. Ούτως ή άλλως πάντως, καλύτερα ξανασκεφτείτε το αν βρίσκεστε στον κατάλληλο χώρο για τη διατροφή σας.
13. Υποστηρίξτε τα ντόπια προϊόντα διότι η περιορισμένη μεταφορά τους περιορίζει τους ρύπους.
14. Μην αγοράζετε φρούτα και λαχανικά εκτός εποχής και εισαγωγής από μακρινές χώρες που επιβαρύνουν τον πλανήτη για τη μεταφορά τους.
15. Μην αγοράζετε μεταλλαγμένα προϊόντα.
16. Προτιμάτε να αγοράζετε πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα.
17. Προτιμήστε χορτοφαγικά γεύματα κατά προτίμηση βιολογικής προέλευσης.
18. Μειώστε την κατανάλωση κρέατος, ειδικά του βοδινού. Η εντατική κτηνοτροφία είναι μία από τις κύριες πηγές μεθανίου, το ισχυρότερο θερμοκηπιακό αέριο.
19. Προτιμήστε τα οικονομικά “πράσινα” ψυγεία. Σώστε το όζον και το κλίμα της Γης.
20. Προτιμήστε τα καταστήματα που προωθούν συγκεκριμένα προγράμματα ανακύκλωσης, βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα.
21. Μην αγοράζετε προϊόντα που προέρχονται από ζώα ή φυτά που κινδυνεύουν µε εξαφάνιση.
22. Χρησιμοποιήστε επαναχρησιµοποιούµενα δοχεία για την αποθήκευση τροφών στο ψυγείο σας, αντί να τις καλύπτετε µε αλουμινόχαρτο.
23. Φυτέψτε δέντρα - τοπικά είδη που είναι προσαρμοσμένα στο κλίμα μας.
24. Μειώστε τα σκουπίδια, επαναχρησιμοποιήστε, ανακυκλώστε.
25. Μειώστε τα απορρίµµατα προτού ακόμη αγοράσετε τα προϊόντα, προτιμώντας αυτά με μικρή και φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία.
26. Αποφεύγετε τις συσκευασίες µιας χρήσης. Μειώστε την κατανάλωση χαρτιού και υλικών συσκευασίας.
27. Χρησιμοποιήστε στα ψώνια σας δικές σας τσάντες αντί για πλαστικές σακούλες.
28. Αναζητήστε το λογότυπο της ανακύκλωσης στα προϊόντα που αγοράζετε.
29. Ανακυκλώστε τις εφημερίδες και τα περιοδικά. Γράφετε και από τις δύο μεριές του χαρτιού και μετά το ανακυκλώνετε.
30. Ανακυκλώστε το λάδι μηχανής του αυτοκινήτου σας. Δώστε το στο συνεργείο και µην το ρίχνετε στην αποχέτευση.
31. Εάν αγοράζετε αναψυκτικά να προτιμάτε επιστρεφόμενα γυάλινα μπουκάλια και όχι τενεκεδάκια αλουμινίου.
32. Μην χρησιμοποιείται τοξικά χημικά καθαριστικά. Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικά που δεν περιέχουν φωσφορικά άλατα.
33. Επιλέξτε, όπου είναι δυνατόν, υδροχρώματα και όχι λαδομπογιές.
34. Αποφύγετε όλα τα προϊόντα που περιέχουν χλώριο ή παράγωγά του. Αποφύγετε τα χλωριωμένα πλαστικά PVC.
35. Προτιμάτε χαρτιά που δεν έχουν προηγουμένως υποστεί λεύκανση µε χλώριο.
36. Αποφύγετε τα χημικά εντομοκτόνα. Χρησιμοποιείστε λεβάντα για την καταπολέμηση του σκώρου.
37. Μη ξεχνάτε να σβήνετε όσα φώτα δεν σας χρειάζονται.
38. Αντικαταστήστε τους κοινούς λαμπτήρες µε νέους λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης.
39. Μην αφήνετε στην πρίζα τον φορτιστή του κινητού, όταν δεν το φορτίζετε, σπαταλείται πολλή ενέργεια.
40. Χρησιμοποιήστε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.
41. Αντί ενεργοβόρα κλιματιστικά αξιοποιήστε το φυσικό δροσισμό ή/και ανεμιστήρες.
42. Μην αφήνετε άσκοπα τις εστίες της ηλεκτρικής κουζίνας ανοιχτές.
43. Μην αφήνετε την τηλεόραση, το στερεοφωνικό ή άλλες ηλεκτρικές συσκευές σε κατάσταση αναμονής (stand-by). Θα εκπλαγείτε εάν μάθετε πόση ενέργεια σπαταλούν σε αυτή την κατάσταση.
44. Όταν αγοράζετε ηλεκτρικές συσκευές προτιμάτε αυτές με χαμηλή κατανάλωση νερού (πλυντήρια) και γενικά με ψηλή ενεργειακή απόδοση.
45. Φροντίστε για τη συντήρηση του λέβητα-καυστήρα στο σπίτι σας. Εξοικονομήστε ενέργεια και χρήματα.
46. Αν ασχολείστε µε την καλλιέργεια της γης, αποφύγετε τη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων και ειδικά του βρωµιούχου μεθυλίου.
47. Διαμαρτυρηθείτε και μποϋκοτάρετε τις εταιρείες που καταστρέφουν το περιβάλλον, αλλά και αυτές που προβάλλουν οικολογικό προσωπείο, συχνά διαφημίζοντας δήθεν «πράσινα» προϊόντα, ενώ η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.
48. Απαιτείστε να τερματιστούν όλες οι καταστροφικές για τη φύση και τη βιοποικιλότητα αναπτύξεις όπως τα γήπεδα γκολφ και οι υπεραναπτύξεις που τα συνοδεύουν.
49. Απαιτείστε καλύτερη διαχείριση του υδατικού, με επιδιόρθωση των δικτύων ύδρευσης των πόλεων, χρήση ανακυκλωμένου νερού, αναδιάρθρωση της γεωργίας και κλείσιμο των παράνομων γεωτρήσεων. Μην επιτρέψετε την κατασκευή γηπέδων γκολφ και ενεργοβόρων και ρυπογόνων μονάδων αφαλάτωσης.
50. Απαιτείστε από το κράτος να παίρνει όλα εκείνα τα μέτρα που παρέχουν προστασία στη φύση και την ανθρώπινη υγεία και διαφυλάσσουν τον πλανήτη για τις επόμενες γενεές… για τα παιδιά μας!

GLOBAL WARNING!

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Οι Επιπτώσεις από την υπερθέρμανση του πλανήτη και τις κλιματικές αλλαγές είναι πολύπλευρες, άμεσες και έμμεσες.
Πρέπει να γίνει κατανοητή η πολυπλοκότητα της κατάστασης,
αλλά και ότι οι ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν επιπτώσεις και
μπορούν να διαταράξουν έναν ολόκληρο πλανήτη.



§ Συνεχής αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη. Η αύξηση 2 βαθμών 0C είναι το ανώτατο ανεκτό. Αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα η αύξηση προβλέπεται να είναι πέραν των 6 βαθμών 0C, που θεωρείται καταστροφικό για τον πλανήτη.
§ Επιπτώσεις στο σύστημα κυκλοφορίας αέριων μαζών του πλανήτη, σημαντική επίδραση των ατμοσφαιρικών μεταβολών και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις θάλασσες και τους ωκεανούς
§ Η θάλασσα θα χάσει την ικανότητα της για απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα με αποτέλεσμα η συγκέντρωση του στην ατμόσφαιρα να αυξάνεται
§ Γενικότερη μεταβλητότητα στο κλίμα
§ Πολλαπλασιασμός της συχνότητας των ακραίων καιρικών φαινομένων
§ Επιμήκυνση της διάρκειας της θερινής περιόδου και αύξηση των περιόδων καύσωνα
§ Μεγαλύτερος κίνδυνος για πυρκαγιές
§ Ξήρανση δέντρων, καλλιεργειών και δασών
§ Μείωση της βροχόπτωσης στη Μεσόγειο
§ Λειψυδρία, υποβάθµιση της ποιότητας του νερού
§ Μετακίνηση της καλλιεργητικής περιόδου
§ Μείωση της γεωργικής παραγωγής
§ Απερήμωση
§ Αύξηση των ασθενειών στα φυτά και των πληθυσμών βλαβερών εντόμων
§ Συχνότερες επιθέσεις από ακρίδες και άλλα επιβλαβή έντομα σε βορειότερα γεωγραφικά πλάτη
§ Λιώσιμο των πάγων
§ Λιώσιμο των παγωμένων εδαφών και έκλυση παγιδευμένου μεθανίου στην ατμόσφαιρα
§ Ανατροπή της κυκλοφορίας των ωκεάνιων ρευμάτων
§ Μεγάλες πλημμύρες ποταμών σε βόρεια πλάτη
§ Άνοδος της στάθμης της θάλασσας λόγω θερμικής διαστολής
§ Ραγδαία άνοδος της στάθμης της θάλασσας λόγω λιώσιμου των παγετώνων
§ Διάβρωση των ακτών και κάλυψη από τη θάλασσα παράκτιων περιοχών με χαμηλό υψόμετρο
§ Καταστροφή αποχετευτικών συστημάτων, κτιρίων, αεροδρομίων, λιμανιών και άλλων υποδομών σε παράλιες περιοχές λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας
§ Καταστροφή παραγωγικών δραστηριοτήτων σε παράκτιες περιοχές (αλιεία, γεωργία κλπ)
§ Αύξηση των σεισμών
§ Υφαλμύριση παράκτιων υδροφορέων και εδαφών
§ Καταστροφή παράκτιων οικοσυστημάτων και υδροβιοτόπων και των κοραλλιογενών υφάλων
§ Μείωση της βιοποικιλότητας – μεγάλος αριθμός φυτών και ζώων θα εξαφανιστούν
§ Πλείστα φυτά και ζώα ‘’μετακινούνται’’ σε βορειότερα πλάτη και σε μεγαλύτερα υψόμετρα
§ Αλλαγή των μεταβολικών και βιολογικών παραμέτρων των ζώων (επιτάχυνση της μεταμόρφωσης, αλλαγές στην αναπαραγωγή, αλλαγές στη χειμέρια νάρκη κα)
§ Μετακίνηση πληθυσμών ψαριών και εξαφάνιση άλλων, μείωση των ιχθυοαποθεμάτων
§ Εξάπλωση 'αλλόχθονων' ειδών (εμφάνιση ειδών εκτός των υφιστάμενων ορίων εξάπλωσής τους)
§ Μεγαλύτερες σε διάρκεια και ποσότητα ανθίσεις του φυτοπλανκτόν και ειδικά των κυανοφυκών απειλώντας την ανθρώπινη υγεία και τα οικοσυστήματα
§ Σύγκρουση μεταξύ παραγωγικών τομέων και χρήσεων, όπως πχ. μεταξύ γεωργίας και ύδρευσης από τη μια και τουρισμού από την άλλη
§ Αύξηση θανάτων λόγων ακραίων καιρικών φαινομένων, καύσωνες, πλημμύρες κλπ
§ Μετακινήσεις πληθυσμών και δημιουργία εκατομμυρίων ‘’περιβαλλοντικών’’ προσφύγων
§ Αύξηση επιδημιών και διάδοση ασθενειών
§ Επηρεάζεται άμεσα το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου
§ Εξάπλωση παθογόνων μικροοργανισμών που προκαλούν λοιμώξεις (πχ. χολέρα) και παράσιτων
§ Αύξηση των πληθυσμών των κουνουπιών και εξάπλωση τους, και αλυσιδωτά της ελονοσίας
§ Γεωπολιτικές συγκρούσεις για διασφάλιση των εναπομεινάντων φυσικών πόρων, όπως νερού καυσίμων κλπ.
§ Ο πολιτισμός και οι επιστήμες θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα
§ Η ανθρώπινη ζωή θα έχει λιγότερη σημασία σε σύγκριση με την αναγκαιότητα διασφάλισης των πόρων για επιβίωση.
AΝ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

02/12 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ:ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05/12/2008 ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΛΕΩΦΟΡΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΠΑΦΟ ΩΡΑ 12.00 ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ:
ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΑΠΛΟΣ ΘΕΑΤΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.
ΕΧΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ!ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

House in Gerés-Portugal

Oι αρχιτέκτονες Graça Correia και Roberto Ragazzi έκτισαν αυτό το σπίτι στην Πορτογαλία που θυμίζει ένα άλλο πρόσφατο κτίριο στην Αυστρία που έχω δείξει σε προηγούμενη μου ανάρτηση αλλά με διαφορετική χρήση.
Ποιός αντέγραψε ποιού την ιδέα θα ήταν μιά εύλογη ερώτηση αλλά με καμμιά απολύτως σημασία.Ξέρετε γιατί?
Γιατί στην  αρχιτεκτονική "δικαιούται" ο αρχιτέκτονας να χρησιμοποιήσει μεθόδους ή κατασκευαστικές λύσεις που να βοηθήσουν το έργο του λύνοντας ίσως τοπογραφικά προβλήματα δανειζόμενος απο άλλο συνάδελφο μιά σκέψη ή ένα τρόπο αντιμετώπισης παρόμοιο με κάποιου άλλου χωρίς την απόλυτη και πιστή αντιγραφή.Ο σπουδαίος αρχιτέκτονας Le Corbusier όταν επισκέφθηκε την Ακρόπολη στις αρχές του 20ου αιώνα κατάλαβε την κατασκευαστική λογική των Ελλήνων που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η ιδέα δοκός επι στύλλου και έτσι ξεκίνησε το μοντέρνο κίνημα στην αρχιτεκτονική.Τώρα αν έχει εκφυλιστεί απο μερικούς αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.













































Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

John Lee Hooker 1917-2001 & Carlos Santana

...κάποτε τα πράγματα θα αλλάξουν τραγουδά ο  Hooker 
και αφιερώνεται στην Κυρία Τζούλια Καλιμέρη και στο ΑΠΑΝΕΜΙ.