Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΤΟΙΚΙΣΙΜΟ...ΤΟΠΙΟ!















Οταν η αρχιτεκτονική γίνεται ένα με το τοπίο και δεν το συναγωνίζεται,τότε αυτή η συνύπαρξη δεν μπορεί να έχει άλλο αποτέλσμα εκτός απο μια ποιητική,σχεδόν ερωτική σχέση μεταξύ χρηστών και του τοπίου.
Στη Αντίπαρο έχουν δημιουργήσει αυτή την μαγεία οι decaArchitecture,εκτός των άλλων καταπληκτικών τους δημιουργιών.


Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

VILLA LA OLMEDA Vs VILLA DIONYSOS

VILLA LA OLMEDA- SPAIN με φανταστικά ρωμαϊκά ψηφιδωτά,εξ'ίσου ωραία με τα δικά μας.
Προσέξετε την κατασκευή και με πόση προσοχή τα νέα υλικά αιωρούνται άνωθεν των επιφανειών του αρχαιολογικού χώρου.
Εχω μιά σειρά απο φωτογραφίες που θα αποστείλλω στους δικούς μας,του Τμήματος Αρχαιοτήτων για να "ευαισθητοποιηθούν".(Πολύ το αμφιβάλλω...).





VILLA DIONYSOS-PAPHOS,με φανταστικά ρωμαϊκά ψηφιδωτά,εξ'ίσου ωραία με τα δικά τους.
Προσέξετε την κατασκευή και με πόση αμπαλατοσύνη τα νέα υλικά (που έγιναν παλιά)εδράζονται επι των επιφανειών του αρχαιολογικού χώρου.
Εχω μιά σειρά απο φωτογραφίες που θα αποστείλλω στους δικούς μας,του Τμήματος Αρχαιοτήτων για να "ευαισθητοποιηθούν".(Πολύ το αμφιβάλλω...).
Να δείτε το κτίριο στη Κ.Πάφο για να καταλάβετε τι ΚΟΥΛΟΥΦΟΙ είμαστε.Κατά τ'άλλα περιμένουμε και "ποιοτικό"τουρισμό.Ετσι σκατά που τους προσφέρουμε γιατί να προτιμούν την Κύπρο?

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΦΥΣΗ+ΜΟΡΦΗ=ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
1993 ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΚΗ Χ"ΚΥΡΙΑΚΟ

Μέσα απο τα σχήματα που μας παρέχει η Φύση μπορούμε να δούμε τις κρυφές μορφές που κρύβουν φτάνει να έχεις μάτια και πνεύμα να τα μεταφράσεις.
Η Φύση είναι το καλύτερο μάθημα αρχιτεκτονικής απο όπου μπορείς να αποκομίσεις πληθώρα πληροφοριών ώστε σαν αρχιτέκτονες να κάνουμε καλύτερα κτίρια,σωστά και υγιή.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ...ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ!

ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΣΟΒΑΤΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΣΟΥΜΕ Ο ΗΛΙΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ...ΦΤΥΣΕΙ!
ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ...ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ,ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ.ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΥΡΟΜΕΝΩΝ/ΑΝΑΚΛΥΝΩΜΕΝΩΝ ΣΚΙΑΔΙΩΝ.
ΑΥΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ....ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.

ΗΛΙΑΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ...Μ'ΕΚΑΨΕΣ















Στη πρώτη φωτό φαίνεται ένας ηλιακός θερμοσίφωνας που βλέπει νότιο-δυτικά,ενώ στη δεύτερη φαίνονται δύο που βλέπουν ανατολικά και μάλιστα μέρα μεσημέρι είναι υπο σκιά.


Σε μιά εποχή που λογικά θα έπρεπε έστω τα πιό απλά θέματα όπως θέρμανση νερού απο τον ήλιο να ήταν δεδομένα και χωρίς αμφιβολία επείγοντα,υπάρχουν αρχιτεκτονίζοντες αρχιτέκτονες που δεν τους καίεται καρφί.
Προσέξετε την τοποθέτηση των ηλιακών πλαισίων που με "τόση προσοχή" (για να μην χαλάσει η αισθητική αυτού του αξιόλογου αρχιτεκτονικού έργου) έχουν τοποθετηθεί σ'όλους τους προσανατολισμούς.Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες η ώρα 12.30 στηνπεριοχή της Λίμνης,πριν την Αργάκα....
1.Σ'όλο το σύμπλεγμα υπάρχει μόνο ένας που βλέπει νότο.
2.Εστω και μεσημέρι,υπάρχουν ηλιακά πλαίσια υπό...σκιά
.....και όλα αυτά με υπογραφή "αρχιτέκτονα"παρακαλώ.Η ταπέλλα λέει τ'όνομα του "συναδέλφου".
Απο αισθητική όμως δεν πιάνεται ο μπαγάσας,τα ηλιακά θα σκεφτεί?
Δεν υπάρχει κράτος να του δώσει 700 πάτσους να συνέλθει ή να τα παραιτήσει να πάει στα Δημόσια Εργα να σκάφτει χαντάτζια?