Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

AΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Αξιότιμε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριε Δημήτρη Χριστόφια.

Επειδή έχετε στο πρόσφατο παρελθόν ενθαρρύνει τα παιδιά του γυμνασίου να έχουν και να εκφέρουν άποψη, πιστεύω θα θέλατε και τους καθηγητές πανεπιστημίου να εκφράζουν και τη δική τους άποψη.

Επειδή τα εκρηκτικά στο Ζύγι σκόρπισαν το θάνατο και άφησαν την Κύπρο χωρίς τη μισή της ηλεκτρική ενέργεια στην πιο κρίσιμη στιγμή της οικονομίας μετά το 1974.

Επειδή δεν μπορείτε να πείσετε τους πολίτες ότι είτε δεν είχατε γνώση του προβλήματος, είτε ότι δεν χρησιμοποιήσατε το φορτίο σαν μέσο άσκησης εξωτερικής πολιτικής.Επειδή η δικαιολογία «Ο Πρόεδρος δεν γνώριζε» δεν είναι ούτε πιστευτή, ούτε αποδεκτή.

Επειδή η κυβέρνηση χρειάζεται επαγγελματίες σε όλα τα επίπεδα για να ελπίζει ότι θα μπορεί να δουλέψει επιτυχημένα, δεδομένης της πολυπλοκότητας διακυβέρνησης μιας μελλοντικής ομοσπονδιακής χώρας με τους Τουρκοκυπρίους.

Επειδή επαγγελματίες όπως ο Αθανάσιος Ορφανίδης (Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας) και η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη (Γενική Ελέγκτρια) δεν έχουν διοριστεί από εσάς αλλά από τους Τάσσο Παπαδόπουλο και Γλαύκο Κληρίδη αντίστοιχα.

Επειδή αντί να προστατεύετε τους πιο πάνω επαγγελματίες, είτε τους υπονομεύετε (Ορφανίδη) είτε τους αγνοείτε (Γιωρκάτζη).

Επειδή οι ανάλογοι διορισμοί από σας είτε δεν εμπνέουν το κοινό (Παπασάββας), είτε δεν έχουν τα ανάλογα προσόντα (Χριστοφόρου), είτε έχουν παραιτηθεί υπό την κατηγορία για διαφθορά (Μολέσκης, Βάσος Γεωργίου), ενώ συμβάντα όπως η «απόδραση» Κίτα δε βοηθούν την εικόνα της διακυβέρνησης.

Επειδή δεν βασίζεστε σε αξιοκρατικά κριτήρια για τους διορισμούς σας. Αλήθεια, ο κ. Χάρης Θράσου ήταν τόσο καλός υπουργός Συγκοινωνιών κατά τη διάρκεια του ατυχήματος της Ήλιος που έπρεπε να τον επιβραβεύσετε με το διορισμό στην προεδρία της ΑΗΚ;

Επειδή ο κομματισμός οδήγησε την Ελλάδα εκεί που έχει οδηγηθεί και το χρώμα της κομματικής ταυτότητας από μόνο του (είτε αυτό είναι κόκκινο, είτε μπλε) δεν θα οδηγήσει ποτέ σε αποτελεσματική διακυβέρνηση.

Επειδή η αναβλητικότητα και αναποφασιστικότητα στην εισαγωγή μέτρων για την οικονομία είναι παρόμοιας μορφής με τη διαχείριση του φορτίου. Και όπως για το φορτίο σας τα έχει γράψει στην έκθεση της η κα Γιωρκάτζη, για την οικονομία σας τα έχει γράψει τουλάχιστον ο Διοικητής της Κεντρικής εδώ και πάνω από 2 χρόνια.

Επειδή όπως ο λαός δεν ξεχνά τι έγινε στις 15 Ιουλίου 1974, ο λαός δεν θα ξεχάσει τι συνέβηκε στις 11 Ιουλίου 2011.

Επειδή δεν αμφιβάλλω ούτε για τη δική σας τιμιότητα, ούτε για τον πατριωτισμό σας, ούτε για τη θέληση σας να προσφέρετε στον τόπο. Λανθασμένοι χειρισμοί όμως είτε από άγνοια, είτε από ερασιτεχνισμό, είτε από περισσό γινάτι, παραμένουν κατακριτέοι.

Επειδή η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδώσει αλλότρια κίνητρα στους επικριτές της δεν είναι μόνο προσβλητική για τους πολίτες, αλλά δείχνει και μια ανησυχητικά επικίνδυνη αντίληψη και ερμηνεία των πραγματοποιηθέντων γεγονότων.

Επειδή έχετε απωλέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών ότι μπορείτε να κυβερνείτε αποτελεσματικά τη χώρα.

Επειδή αν παραιτηθείτε ίσως να διασώσετε την υστεροφημία σας. Σαν ο πρώτος πρόεδρος που παραιτήθηκε για να αλλαχτεί το σύστημα και να βάλει πίεση στον επόμενο πρόεδρο να ακολουθεί αυστηρά αξιοκρατικές διαδικασίες. Να βάλει τέλος στους ερασιτεχνισμούς, τέλος στον κομματισμό και τέλος στο ρουσφετισμό

Για όλα αυτά τα επειδή κύριε πρόεδρε, σας καλώ να παραιτηθείτε και να προκηρύξετε άμεσα προεδρικές εκλογές.

Ο Αλέξανδρος Μιχαηλίδης είναι καθηγητής χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΩΝ ΠΑΦΟΥ





Aκόμα ένας χαμένος διαγωνισμός για δύο πεζογέφυρες που προκήρυξε ο Δήμος Πάφου σε δύο διαφορετικές θέσεις.Προτείναμε μία πεζογέφυρα για την περιοχή Αγ.Παύλου και...τρείς για την περιοχή Αγ.Αναργύρων option 1,option 2,option 3 που έγιναν σε συνεργασία με τον καθηγητή Δρ Θάνο Στασινόπουλο.... εισπράττοντας μεγάλη δόση απογοήτευσης.
Κάνετε κλικ στους συνδέσμους για να επισκεφθείτε τις προτάσεις μας.Ελπίζω όταν δούμε τις υπόλοιπες συμμετοχές να αντιληφθούμε σωστά και γιατί χάσαμε.