Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ...ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ?













Κάποιος θα διερωτάται αν οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πάφου με "μάστρο" τον Δημοτικό Μηχανικό έχουν λογική....κατασκευάζουν το πεζοδρόμιο πριν να ενισχύσουν με τοίχο αντιστήριξη τον χώρο στάθμευσης που είναι 6 μέτρα πιό πάνω.

Φανταστείτε τι θα γίνει με μιά νεροποντή....μπορεί και να υποχωρήσει το χώμα-βράχος και να βρεθούν τα αυτοκίνητα απο πάνω κάτω.Και αν περνά κανένας περαστικός θα τον πολτοποιήσουν σε άμορφη μάζα σάρκας!
Ομως έστω και αν σκοπεύουν να κάνουν τοίχο αντιστήριξης τι θα απογίνει το πεζοδρόμιο όταν μπούν οι εκσκαφείς για το πέδιλο? Α, ξέχασα ότι είμαστε Κύπρο και κάνουμε και ξηλώνουμε και διπλοπληρώνουμε.Μα είναι δυνατόν να σκέφτονται με έτσι τρόπο?
Είναι δυνατόν να είναι τόσο ηλίθιοι?Ξέρω την απάντηση: θα πούν το τεμάχιο ανήκει στην Επαρχιακή Διοίκηση ή σε κανένα ιδιώτη και δεν είμαστε υπόχρεοι να επωμιστούμε το κόστος....ώσπου τελικά κάποιος να πεθάνει.

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

ΠΥΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Στη Πύλη Αμμοχώστου παραβρέθηκα για να απολαύσω το νέο βιβλίο της Αννας Μαραγκού που αφορά την Λευκωσία εντός των τειχών και να ανακαλύψω πόσες κρυφές ομορφιές έχει αυτή η πόλη.

Ολοι γνωρίζουν το εξαίρετο οχυρωματικό έργο των Ενετών,όμως λίγοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την εικόνα των αφοδευτηρίων απο την πλευρά της αίθουσας-εισόδου.

Διάπλατα ανοικτή η πόρτα,αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος "κάλυψης" του εσωτερικού χώρου,ομοιάζει με παρθένα εκστασιασμένη με τα πόδια ανοικτά να της θαυμάζει ο διακορευτής της τα γεννητικά όργανα....
Η ευαισθησία που προσπαθεί να μας διδάξει το Τμήμα Διατήρησης έχει αποτύχει πλήρως στο εν λόγω κτίριο το οποίο είναι γεμάτο απο προχειρότητες,φωτιστικά,λεκάνες,καλάθοι αχρήστων,τραπέζια,όλα έχουν τοποθετηθεί με τόσο άτσαλο τρόπο που συν τοις άλλοις ο χρόνος τα έκανε να φαίνονται χειρότερα.Κρίμα γιατί ο χώρος είναι καταπληκτικός αλλά οι άνθρωποι του φαίνεται να είναι κουρασμένοι απο ιδέες,μπορεί και απο την ίδια τη ζωή τους.

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΛΩΝΟΥΜΕ....















Οταν εμείς κοιμόμαστε και αλληλομαχαιρονώμαστε οι Τούρκοι προωθούν τον πολιτισμό τους με έργα σαν αυτό,το τουρκικό περίπτερο για την παγόσμια έκθεση στη Σαγκάη.Αξίζει να διαβάσετε τι γράφει το άρθρο κάνοντας κλίκ στον σύνδεσμο.Προωθούν την Κωνσταντινούπολη σαν πολιτιστική πρωτεύουσα και αναφέρονται για την χώρα τους σαν το Λίκνο του Πολιτισμού!
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ αφού είμαστε δα ανίκανοι να αποδείξουμε του λόγου το αναληθές με ένα περίπτερο ελληνικό που να προβάλλει καλύτερα τον δικό μας πολιτισμό.Φυσικά κάποιοι "ελληναράδες" θα πεταχτούν δαμέσα να μας πουν ότι δεν χρειάζεται να αποδείξουμε τίποτε.
Ε φυσικά αφού είμαστε το κέντρο της γής.....