Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΑΛΙΟΥ ΓΣΠ-ΕΠΑΙΝΟΣ (Kάνε κλικ στις εικόνες)









Σε πρόσφατο διαγωνισμό απενεμήθη έπαινος στο γραφείο μας.Επιβεβαιώθησαν οι αμφιβολίες που όλοι είχαμε για την λύση που προτείναμε,αλλά έστω και ο έπαινος μας αφήνει ικανοποιημένους. Πολύ περισσότερο με αφήνει ικανοποιημένο εμένα γιατί δούλεψε και ο γυιός μου Αιμίλιος ο οποίος κάνει φέτος την πρακτική του εξάσκηση.Δεν είναι εύκολο να δουλέψεις σε έργο ύψους 50.000.000Ε όμως μου απέδειξε ότι έχει όρεξη,κουράγιο και είναι ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ.Εξ'άλλου μαθαίνεις να κολυμπάς όταν βουτήξεις στα βαθιά νερά....
Πρώτο βραβείο Κίζης και Πατσαλοσαββής που είμαι σίγουρος ότι θα έχουν προτείνει μιά πολύ καλή λύση.Ιδωμεν στην έκθεση.Κλικ στον τίτλο θα σας οδηγήσει στις βραβευθείσες μελέτες.

11 σχόλια:

rose είπε...

συγχαρητηρια σε ολους σας

Ανώνυμος είπε...

Ο τίτλος του παράπανω έργου θα μπορούσε να είναι: "ΛΑΪΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ".

koutso είπε...

@ανώνυμο,
αν είσαι αρχιτέκτονας θα ήταν καλό να πείς τα επιχειρήματα σου αντί να χώνεσαι πίσω απο την ανωνυμία σου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει μεγάλη σημασία τι επαγγέλλομαι. Απλά απορώ με την αυτοπεποίθηση ορισμένων να κρίνουν τις άλλες προτάσεις, χωρίς να έχουν κάνει ποτέ αυτοκριτική. (βλέπετε σχόλια σας, σε παλαιότερες αναρτήσεις).
Σχετικά με την πρόταση σας, πιστεύω ότι πρόκειται για ΑΤΥΧΗ "μεταφορά" σπουδαίων αρχιτεκτονικών παραδειγμάτων.
Έργα σαν το δικό σας, χρησιμοποιούνται στον ακαδημαικό χώρο της αρχιτεκτονικής ως παραδείγματα προς αποφυγήν!

Υ.Γ. Η ανωνυμία στο διαδίκτυο, επομένως και στα blogs, αποτελεί συνιστώσα της ελευθερίας της έκφρασης.

ARMON Choros Architektonikis είπε...

Ξανά μπράβο και ειδικά στον Αιμίλιο !!!

koutso είπε...

@ ανώνυμο,
Απο τον τρόπο που απαντάς φαίνεται ότι είσαι αρχιτέκτονας και φαίνεται επίσης ότι έχεις ενοχληθεί απο προηγούμενη μου ανάρτηση σε κάποιο άλλο διαγωνισμό.Τουλάχιστον μερικοί απο εμάς δεν φοβούνται να εκτεθούν τόσο στα blogs όσο και με προτάσεις αρχιτεκτονικές σε διαγωνισμούς ώστε άλλοι να χρησιμοποιούν την ανωνυμία για να χύσουν την χολή τους.
Οσον αφορά το σχόλιο σου για μη άσκηση αυτοκριτικής,αν διάβαζες προσεκτικά το κείμενο,έγραψα ότι είχαμε τις αμφιβολίες μας γι'αυτό και ο έπαινος είναι καλός.Αρα είχαμε επίγνωση του τελικού αποτελέσματος που πιθανόν να είχε η πρόταση μας γι'αυτό παίρνοντας έπαινο μας αφήνει ικανοποιημένους. Είμαι σίγουρος ότι το πρώτο βραβείο θα είναι πολύ καλό γιατί γνωρίζω τους βραβευμένους και είναι καταξιωμένοι αρχιτέκτονες με αρχιτεκτονικό έργο που μιλά απο μόνο του.Για σας τι να πώ αφού δεν γνωρίζω καν αν είστε αρχιτέκτονας και ούτε γνωρίζω την ποιότητα του έργου σας.Μπορεί απο την άλλη να είστε ένας "πικραμένος " και απογοητευμένος καθηγητής αρχιτεκτονικής που κρυφόν πόνο έχει την οικοδόμηση κάποιου έργου,και που ξαφνικά ανακάλυψε την κότα που γεννά τα χρυσά αυγά αφού εδώ και τόσα χρόνια στην Ελλάδα δεν καταφέρατε να κάνετε τους διαγωνισμούς μιά διαδικασία στην οποία να αναδειχθούν αρχιτέκτονες και να προχωρήσει η αρχιτεκτονική σε άλλα επίπεδα.Πόσοι διαγωνισμοί γίνονται τον χρόνο σε μιά χώρα πολύ πιό μεγάλη απο την Κύπρο,τι βραβεία δίδονται και πόσα κτίρια κτίζονται για κοίταξε λοιπόν λίγο τα δικά σας τεκτενόμενα.
Καμμιά προσπάθεια δεν έγινε να μεταφέρουμε κάποιο "σπουδαίο αρχιτεκτονικό παράδειγμα" στην πρόταση μας.Φυσικά για να το λες αυτό κάποιο κτίριο μπορεί να έχεις υπ'όψιν σου.Αν υπάρχουν ομοιότητες με κάποιο άλλο έργο τότε θα ήταν καλό να μας το αναφέρεις να δούμε πόσο καλή είναι η κρίση σου!

rose είπε...

βρε ανωνυμε, εχω μπουχτησει με κατι τσάμπα μάγκες σαν και σένα...

TNS είπε...

Δεν κατάλαβα το "ΛΑΪΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ":
Εκφράζει υποτίμηση της λαϊκής αρχιτεκτονικής (ότι δηλαδή είναι κάτι κατώτερο) και κατ'επέκταση υποτίμηση της λύσης?

yiozac είπε...

συγχαρητήρια στο γραφείο για τον έπαινο..@koutso...από τις καλύτερες σας συμμετοχές σε διαγωνισμούς εγχώριους..και εύστοχη παρουσιάση της πρότασης ...@ανώνυμος...η επωνυμία αγανακτισμένος θα σου πήγαινε καλύτερα...λαικίζον είναι ο τρόπος που εκφράζεσαι..και εάν εννοείς πως η πρόταση καταφέρνει να κρατήσει την επεικείμενη ανάπτυξη σε ανθρώπινη κλίμακα και έννοια-ότι σέβεται τον χρήστη-είναι κολακεία το σχόλιο που παράθεσες πιο πάνω."ΛΑΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ"

Ανώνυμος είπε...

και πάλι πολλά μπράβο για την πρόταση, εν πολλά δυνατή. Αν η Αγνή δεν είχε τάξει βραβείο στον Ιταλό, θα μπορούσε να είναι στο top 3

koutso είπε...

@Aνώνυμο 9/11/2011
Ε καλά που ξέρεις αν δεν περνούσε ένας άλλος έπαινος (απο τους 4 που έδωσαν συμπ.του δικού μας) στο τρίτο βραβείο και μάνι-μάνι "κατηγοράς" μέλος της κριτικής επιτροπής?