Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΧΥΔΑΙΟΥ.

Οι Χαρουπόμυλοι της Πάφου,αποτελούσαν δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής κάποτε, πριν να μετατραπούν σ'ένα έκφυλο περιβάλλον που προσβάλλει τον κάθε ένα απο εμάς. Παράλληλα ο Δήμος αδιαφορεί και σε μερικές περιπτώσεις κλείνει τα μάτια στις παρανομίες ενώ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,τους οποίους τον ρόλο αμφισβητώ, περνούν μπροστά απο τα κτίρια και δεν προβαίνουν σε καμμιά καταγγελία εδώ και χρόνια.
ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ
Διερωτούμαι αυτή η καταισχύνη πόσο καιρό θα συνεχίσει.Ακόμα ούτε με δικαιολογία το γεγονός ότι κερδίσαμε το χρίσμα της πολιτιστικής πρωτεύουσας για το 2017 δεν συγκίνησε ορισμένους ώστε να αρχήσουν απο τώρα το "καθάρισμα" ή και τον εξωραϊσμό των όψεων αρκετών κτιρίων ή και περιοχών όπου δεσπόζει το ακαλαίσθητο,το βρωμερό και το χυδαίο.
Με τι θράσος διεκδικήσαμε και κερδίσαμε αυτό το χρίσμα, που θα αποδεικτεί κατάρα, αν δεν ενεργήσουμε σύντομα? Μα γιατί συνεχώς μας διακατέχει το "σύνδρομο του άλλου" και επιρρίπτουμε ευθύνες στην "αδιαφορία" των κυβερνώντων,στην έλλειψη χρημάτων και όλων των ειδών δικαιολογίες για να διακαιολογήσουμε την απραξία μας σαν πόλη και σαν κοινωνία?
ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ 
Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι όταν σε αστικές περιοχές που επικρατεί ο μαρασμός,σιγά σιγά επέρχεται και ο εκφυλισμός τόσο των ηθών όσο και της αισθητικής και η κοινωνία οδηγείται σε μιά άκρατη ψευδοευμάρεια με δείγματα-αποτελέσματα όπως αυτού του κτιριακού συγκροτήματος.
Οταν το 1995 ξεκίνησε η αποκατάσταση-συντήρηση των Χαρουπόμυλων κανένας μας δεν υποψιάστηκε που θα οδηγείτο ή όλη "αναπτυξιακή επένδυση". Οταν όμως είχα δεί τότε με πόσο άτσαλο και ερασιτεχνικό τρόπο έγιναν οι επεμβάσεις, ουδόλως με εκπλήσσει  σήμερα η κατάντια τους. Εγκατάλειψη,αδιαφορία τόσο απο τον Συνεργατισμό  όσο και απο τις Αρχές.
Η ΑΗΚ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ?
ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΕΙΣΟΔΟΣ?
Προειδοποιώ τόσο το Δημαρχείο όσο και την Αρχή Ηλεκτρισμού πώς αν καμμιά μέρα θρηνήσουμε κανένα θύμα θα φέρουν την απόλυτη ευθύνη.Οι φωτογραφίες και το σκουπιδολόγι που επικρατεί είναι απόδειξη της αδιαφορίας των πάντων. Η βρωμιά απο τα φαστφουτάδικα της περιοχής των οποίων τα φίλτρα των φουγάρων δεν δουλεύουν είναι εμετική.
Νοιώθω ανίκανος να κάνω κάτι και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να είμαι συνέχεια θυμωμένος.Θυμωμένος γιατί πριν 30 χρόνια αποφάσησα να έρθω να ζήσω σ'αυτή την πόλη.

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΚΟΜΗ ΣΤΙΣ ΟΡΟΦΕΣ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΗΚ?



  

2 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Χαιρετούμεν. Επειδή οι άλλοι συναθροιστές επαρατήσαν τα τζιαι επειδή τα κυπριακά μπλόγκς συνεχίζουν τζιαι υπάρχουν, έστησα το TheCyprusBlogs.blogspot.com το οποίον θα ενημερώννω με τα μπλόγκς που είναι σε λειτουργίαν. Επρόσθεσα τζιαι το μπλόγκ σου. Κάμετε το γνωστόν για να κάμνει τα μπλόγκ σας γνωστά. Ευχαριστώ.

*το τελευταίο σου ποστ ήρτα τζιαι είδα το την ημέραν που το ανάρτησες, τζιαι τωρά που ξαναήρτα να του βάλω τούτον το μύνημα εξαναλύπησεν με όσον τζιαι την πρώτη φορά. Φαίνεται ότι πρέπει να ψοφήσουν αλλο θκυό γενιές πέρκι έρτει καμιά νέα με κάποιαν σχετικήν αισθητικήν κουλτούραν. Αλλά όπως οι μισοί Κυπραίοι ονειρεύκουνται να κάμουν τα κοπελλούθκια τους να μοιάζουν στην μουτσούναν τους, φαίνεται μου ότι η ίδια "αναισθητική" θα αναπαράγεται εσαεί. Εκτός που αν τα κέιμ μπόι, τζιαι τα γουί θα μορφώσουν αισθητικά τους γόνους...
:((

koutso είπε...

Αγ.Αδερουμ,
Είμαστε αξιολύπητοι και δεν έχουμε υπόθεσιν.Δεν ξέρω τι φταίει και είμαστε τόσο,μα τόσο κούλουφοι.