Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ





ΧΑΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΛΑΘΟΣ....?

18 σχόλια:

rose είπε...

δεν χρειάζεται να "πηγες λάθος" Κώστα
απλά δεν κέρδισες το διαγωνισμό.

ξερω ότι εκτός απο το δημιουργικό μέρος που αρέσκει σου, είναι και το επαγγελμα σου που πληρώνει το μισθό σε κάποια άτομα και οικογένειες..

κι αυτο είναι σημανtικό και σε λυπεί

αλλά η αξία του έργου σου είναι εκεί

σε ευχαριστώ που το ανάρτησες

Ανώνυμος είπε...

Pio arxitektoniko grafeio kerdise?

koutso είπε...

1ο Βραβείο: Ηρακλής Παπαχρίστου Αρχιτέκτοντες

2ο Βραβείο: Άννα Πούλλου, Maja Leonelli

3ο Βραβείο: Στυλιανή Δαούτη, Γεώργιος Μητρούλιας, Μιχαήλ Ιωάννης
Ραυτόπουλος

Έπαινος: Βασίλης Πασιουρτίδης, Ελευθερία Σεργίδου

Έπαινος: Μάρδα Νέλλη, Ιωαννίδης Ανδρέας, Φωτίου Λάουρα-Μαρία

Έπαινος: Πετράκος Κωνσταντίνος, Σπαθή Λουκά, Λεοντιάδου Κασσιανή

Ανώνυμος είπε...

einai kalos arxitektonas o nikitis oxi pos den einai kai oi alloi fisika. anipomono na dw ta sxedia

Ανώνυμος είπε...

kalo to sxedio tou filou edw, alla thimizi ligo tin dimosiografiki estia. prepei na 3efigoume na kanoume kati pio monadiko, kathe ktirio prepei na einai landmark, esto mikro esto megalo.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι θυμίζει αρκετά τη δημοσιογραφική εστία και μάλλον αυτή η ομοιότητα έπεξε ρόλο στη τελική αξιολόγηση

koutso είπε...

@ Γιατί όλοι οι ανώνυμοι σχολιάζετε χωρίς να έχετε το θάρρος να βάλετε το όνομα σας ώστε να μπορέσω να σας απαντήσω? 0πως συμπεριφέρεστε μου θυμίζετε κυβερνητικούς υπαλλήλους που δεν θέλουν να "ενοχλήσουν" τον μάστρο τους απο την κριτική τους....

Mixalis είπε...

Τι σ' εμποδίζει να απαντήσεις σ' ένα ανώνυμο σχόλιο;

Το ένα σχόλιο περί ομοιότητας με τη δημοσιογραφική εστία είναι δικό μου.

koutso είπε...

@Mιχάλη,
Είσαι αρχιτέκτονας,σπουδαστής ή έλαβες και εσύ μέρος στον διαγωνισμό με κάποιο τρόπο?

Mixalis είπε...

Κ. Κουτσοφτίδη,
δεν είμαι αρχιτέκτονας ούτε έχω καμία σχέση με το αντικείμενο, μου αρέσει όμως το μπλοκ σου και είναι από τα ελάχιστα που επισκέπτομαι συχνά.

Απλά έγραψα καλοπροαίρετα μία παρατήρηση που έκανα, δηλαδή ότι βλεποντας τα σχέδια σου μου θύμισαν το κτίριο της δημοσιογραφικής εστίας

Mixalis είπε...

Το ότι έγραψα ότι μάλλον αυτή η (κατά τη γνώμη μου) ομοιότητα ομοιότητα έπεξε ρόλο στη τελική αξιολόγηση ήταν ένα αυθαίρετο συμπερασμα (ως άσχετος με το αντικείμενο)και το αποσύρω.

Ubran Cyprus Society είπε...

File ego filika eipa to sxolio mou oti miazi me tin dimosiografiki estia, den eixa kaki prothesi.

Eimai melos tis Urban Cyprus http://www.urbancyprus.org/, Κίνησης Πολιτών Κύπρου.

den einai anagki na eisai arxitektonas gia na askisis kritiki se kati pou vlepeis, zeis kai einai meros tou astikou perivalontos.

Anw. Den exo account gia auto evala anonyma.

An thes mas apantas an thes oxi, prosopika den eida kanena allo sxedio, akomi oute auto tou nikiti.

eyxaristw

"Αν θεωρήσουμε τις έννοιες της Αρχιτεκτονικής και του Πολεοδομικού Σχεδιασμού απλά και μόνο ως επαγγελματικές πρακτικές. Ο κόσμος ανήκη όμως στους τελικούς χρήστες των αρχιτεκτονικών προιόντων και των προιόντων πολεοδομικού σχεδιασμού και είναι οι άμεσα επηρεαζόμενοι ως προς την ποιότητα ζωής και την αισθητική που αυτά δημιουργούν. Ως εκ τούτου όλοι οι πολίτες αναπόφευκτα εμπλέκονται τόσο φιλοσοφικά όσο και χρηστικά με τα θέματα Αρχιτεκτονικής, διότι η Αρχιτεκτονική εμπεριέχει και μια πολύ σπουδαία κοινωνική και πολιτική διάσταση που αφορά - και θα έπρεπε να αφορά - κάθε συνειδητοποιημένο πολίτη. Το κίνητρο πολλών μελών της Κίνησης για την ενασχόληση με τα θέματα Αρχιτεκτονικής είναι, λοιπόν, το ίδιο με το κίνητρο που έχουν οι πολίτες να ασχολούνται με θέματα κοινωνίας και πολιτικής γενικότερα. "

koutso είπε...

@Μιχάλη,
Δεν με χαλά το γεγονός ότι παρουσιάζεις την δουλειά μου με την Δημοσιογραφική Εστία.Αν προσέξεις καλά μπορεί να δείς ότι δεν είναι έτσι τα πράματα.Στην αρχιτεκτονική υπάρχουν άλλα κριτήρια παρά ή εύκολες κλισέ απαντήσεις "μοιάζει με κουτί","έχει πολύ μπετόν","δεν συνάδει με το περιβάλλον" και λοιπές μπούρδες.
Η κριτική σας είναι καλοδεχούμενη όταν την κάνετε με επιχειρηματολογία,γιατί έτσι με κάνετε πιό δυνατόν,αναγκάζοντας με να σας απαντήσω.Εδώ δεν έχω τίποτε να σου απαντήσω γιατί δεν μου είπες τίποτε ακόμα.Σ'ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον σου\ για το μπλοκ.
Ξέρω ότι όσοι ανησυχούν για την αρχιτεκτονική είναι όσοι εκείνοι που θεωρούν ότι η αρχιτεκτονική και η πολεοδομία δεν είναι μόνο για τους αρχιτέκτονες αλλά για όλο τον κόσμο.

koutso είπε...

@Urban Cyprus Society,
Η ιστοσελίδα σας είναι πολύ ενδιαφέρουσα και με εκπλήττει ευχάριστα που πολίτες ενδιαφέρονται τόσο πολύ,και καλά κάνουν,για την πολεοδομία και αρχιτεκτονική.Γιατί απλά και οι δύο επιστήμες επηρεάζουν την αστική ζωή μας και όχι μόνο.
Ξέρω ότι δεν υπάρχει κακή πρόθεση λέγοντας ότι μοιάζει με την δημοσιογραφική εστία,αλλά θα προτιμούσα να μου ασκηθεί σοβαρή κριτική παρά να λέμε τέτοια σχόλια.Ιδε προηγούμενη απάντηση προς τον Μιχάλη.
Δεν είδα ακόμη τις υπόλοιπες συμμετοχές για να ασκήσω αυτοκριτική και να τοποθετηθώ σε σχέση με την δική μας πρόταση.

Ανώνυμος είπε...

Ευγένιος
Αρχιτέκτονας - Πολεοδόμος

Από περιέργεια εψαξα και ειδα φωτο της Δημοσιογραφικής Εστίας. Μοιάζει μόνο στο βαθμό του "όλα τα κτίρια με έναν επιμήκη υπερυψωμένο όγκο είναι ίδια".
Σαφώς διαφωνώ πως μοιάζουν και σίγουρα δεν είναι αναγκαίο κάθε κτίριο να είναι και τοπόσημο.
Πάντως αν και δεν έχεις αναρτήσει το κείμενο της συμμετοχής σας, οι αρχές του σχεδιασμού είναι εμφανείς στη μορφολογία και στην οργάνωση των χώρων. Αν μη τι άλλο, μελετώντας και τα εσωτερικά στις κατόψεις, δεν μπορεί παρά να παραδεχτεί κανεις ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι συνεπές ως προς τις αρχές αυτές.
Αυτά με μια πρώτη "αρχιτεκτονική" ματιά.

Ως πολίτης ένα έχω να πω:
Το φίλτρο στο νότο τα σπάει!

koutso είπε...

@Ευγένιο,
Σωστά το έθεσες...."Μοιάζει μόνο στο βαθμό του "όλα τα κτίρια με έναν επιμήκη υπερυψωμένο όγκο είναι ίδια". "
Είμαι σίγουρος ότι χάσαμε απο μια λύση που πρότεινε τρίτο όροφο απελευθερώνοντας χώρο στη κάτοψη για να κινηθεί γεωμετρικά πιό ελεύθερα σε σχήματα και χώρους.
Ολίγον με ενδιαφέρουν τέτοιου είδους σχόλια τα οποία ούτε καν υποστηρίζονται όπως αυτό στο οποίο αναφέρεσαι και τα οποία είναι άνευ ουσίας.
Δεν είναι δυνατόν κάθε κτίριο που κτίζεται να αποτελεί και τοπόσημο γιατί απλά δεν είναι και εκ των πραγμάτων δυνατόν.Για να αποτελέσει τοπόσημο μόνο ο χρόνος θα το αποδείξει και πώς ο κόσμος το αντιλαμβάνεται χωρικά και πολεοδομικά.
Εμείς προσπαθήσαμε χωρίς πολλές κινήσεις να δώσουμε μιά απλή απάντηση στο πρόγραμμα, χωρίς σημαντικές αναζητήσεις.Εδώ την πατήσαμε φαίνεται γιατί μπορεί τελικά ο αγωνοθέτης να περίμενε κάτι πιό δυναμικό,στη προσπάθεια του να υποδηλώσει την παρουσία του σαν οργανισμός στη Λευκωσία.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως γνωρίζετε πότε θα δημοσιευθούν οι προτάσεις στο ιντερνετ? Για να δούμε και τις προτάσεις που βραβεύθηκαν.

koutso είπε...

Oι μελέτες θα εκτεθούν στην Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία απο τις 26/10-04/11.