Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ


ΕΧΩ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΗΠΟΣ ....ΚΗΠΟΣ!


ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΣΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΓΓΑΛΑΣ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:


1.Γιατί η ορθόδοξη ναοδομία παρουσιάζει μια συντηρητική προσκόλληση σε τυπολογικά αρχέτυπα του παρελθόντος ή έστω μια άρνηση συσχέτισης με τα αρχιτεκτονικά ιδεώδη του σήμερα?


2.Γιατί η Καθολική Εκκλησία που χαρακτηρίζεται πιό συντηρητική απο την Ορθόδοξη επέτρεψε στη ναοδομία να εκσυγχρονιστεί και τους αρχιτέκτονες να πειραματιστούν με νέες μορφές?



3.Η συντριπτική πλεοψηφία των γενεσιουργών αιτιών που συντηρούν το φαινόμενο του "νεοβυζαντινινισμού" βασίζονται σε λανθασμένες πεποιθήσεις και ψυχολογικούς λόγους.Με απλά λόγια η Εκκλησία νομίζει και θεωρεί ότι θα "χάσει" το ποίμνιο της αν τολμήσει να αναθεωρήσει τις συνθετικές αρχές που διέπουν μιά σύγχρονη αντίληψη της ναοδομίας?



4.Πως άλλες θρησκείες, όπως η Βουδιστική, ξεπέρασε τα αρχέτυπα του παρελθόντος,μαθαίνοντας απο την παράδοση τους,μεταφράζοντας και χρησιμοποιόντας στοιχεία της παράδοσης τους, ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν την εποχή τους και να έχουν να δείξουν εξαίσια παραδείγματα αρχιτεκτονικής γραφής?Που κωλύεται η δική μας θρησκεία?

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ?

Απίστευτο και όμως αυτά γίνονται στη κατεχόμενη πατρίδα μας. (κάνε κλικ στο τίτλο).
Χρειάστηκε το θάρρος των γάλλων δημοσιογράφων που ξεσκέπασαν αυτές τις λέρες που κατακλύζουν το νησί μας και ασελγούν στο τοπίο μας.Δείτε να φρίξετε.Η Κυπριακή Δημοκρατία απλά κοιμάται ύπνο βαθύ?