Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

"THE GREY WATER"-"ΤΟ ΓΚΡΙΖΟ ΝΕΡΟ"








Το γκρίζο νερό είναι το νερό που προκύπτει απο τα νοικοκυριά και όχι μόνο και είναι ξεχωριστό απο τα λύματα.Αυτά τα ημιακάθαρτα νερά μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για σκοπούς άδρευσης και η εγκατάσταση επιχορηγείται απο το κράτος.Οι ερωτήσεις που προκύπτουν είναι εύλογες σ'ενα σκεπτόμενο πολίτη:
1.Γιατί δεν απαιτείται απο την νομοθεσία στη διαδικασία αιτιοδότησης για οικοδομική άδεια?
2.Γιατί δεν ενημερώθηκε το ΕΤΕΚ ώστε να ενημερώσει τα μέλη του έγκαιρα?
3.Είναι η διαδικασία επιδότησης τόσο περίπλοκη όπως για την θερμομόνωση και τα ηλιακά πλαίσια? 
4.Γιατί όταν και εφ'όσον το κράτος γνώριζε το πρόβλημα λειψυδρίας στο νησί,τότε με τις τροποποιήσεις στις εγκαταστάσεις των αποχετευτικών στα νοικοκυριά και σε άλλα κτίρια δεν 
προνοήθηκε διαφοροποίηση του γκρίζου νερού απο τα λύματα?
5.Τι γίνεται με το επεξεργασμένο νερό στους βιολογικούς σταθμούς?
6.Γιατί δεν απαιτείται το νερό απο το καθάρισμα των φίλτρων στις πισίνες να διοχετεύεται και αυτό στο ίδιο δίκτυο ώστε να μπορεί να επαναχρησημοποιηθεί?
7.Εξαρτάται απο την συνείδηση του κάθε μελετητή να σκεφτεί τέτοιου είδους εφευρέσεις για εξοικονόμηση νερού?
8.Γιατί οι υδροροές των ταρατσών να μην συλλέγουν το νερό και να διοχετεύεται και αυτό στο ίδιο σύστημα?
9.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ? 

10 σχόλια:

rose είπε...

Κώστα καλη μερα και απο εδώ!

θυμάμαι όταν με φιλοξενησαν στο Ισραήλ, όλα τα σπιτια στο Κιμπουτς είχαν συστημα συλλογής των νερών απο τις βουρνες και τα μπανια για πότισμα του κήπου (κανεις δεν χρησιμοποιούσε άλλο νερό)..
Πριν 15 χρόνια, και στη γωνια κάθε κήπου είχε ένα πλαστικό δοχέίο για να χωνεύονται τα οργανικα σκουπίδια και να γίνονται λίπασμα..
πετουσαν μονο πλαστικά και γυαλια.

και εκει δεν είχαν καμια Ευρωπαική Ένωση ή επιχορηγησεις μόνη κοινή λογική...

τώρα στο σημειο 9 δεν θα συμφωνησω
το Κράτος προνοεί να μας γαμά με τις επιλογές του!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κώστα σε χαιρετώ.

Έχεις απόλυτο δίκιο να θυμώνεις. Αυτοί οι μαλάκες όσον νουν έχουν τον έχουν για να τρων και όχι να ασκούν πολιτική.

Δεν τους νοιάζει η σπατάλη. Κι αυτό για τί τους κυπραίους γενικά δεν τους νοιάζει η σπατάλη.

Πήγαινε σε όποιο σπίτι στην Κύπρο θέλεις και θα δεις φώτα να καινε σε δωμάτια που δεν έχει κανένα νύκτα μέρα, κλιματιστικά, ανεμιστήρες, κ.ο.κ. να λειτουργούν με ανοικτά παράθυρα σε άδεια δωμάτια, να πηγαίνουν στο διπλανό περίπτερο να πάρουν τσιγάρα με το αυτοκίνητο και πάει λέγοντας.
Δεν τους κόφτει τους κυπραίους έστω κι αν δεν έχουν νερό.

Θα πλύνουν τα πεζοδρόμια, θα κτίζουνο πισίνες στο σπίτι και θα κάνουν ό,τι η κοινή λογική θα απαγόρευε.

Ο καθένας συμπεριφέρεται έτσι εκεί που του περνά. Κι άμα τους κάνεις μια υπόδειξη, αντιδρούν και λένε "δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνω στο σπίτι μου". Βλέπεις, με έτσι λαό, έτσι θα συμπεριφερθεί και το κράτος.

andreas f.stavrou είπε...

Στην Κύπρο δεν υπήρξε κάτι που να λέγεται κράτος με το περιεχόμενο που προσδίδουν οι δυτικοί. Το λεγόμενο κράτος είναι ένα λάφυρο για αυτούς που το οικειοποιούνται. Ούτε κράτος πρόνοιας υπήρξε. Ο κανόνας ήταν να τρών οι πάνω και να πετάσσουν και κανένα κόκκαλο στους κάτω για να μην λάσσουν.
Γαμημένο δεν υπήρξε ποτέ γιατί δεν ήταν ελκυστικό για κανένα ως κράτος.

rose είπε...

αντρεα
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
έτσι ακριβώς

Ανώνυμος είπε...

Το τι με ενοχλεί εμένα είναι ότι υπάρχουν σπάταλοι άνθρωποι που ενοχλούνται από την κρατική διαφθορά και ταυτόχρονα θύματά της αλλά δεν κάνουν τίποτα να νοικυρέψουν τα του οίκου τους...

koutso είπε...

@ rose,
Παραδέχεσαι ότι το κράτος μας γαμά αλλά συμφωνείς με τον Αντρέα ότι δεν υπήρξε ελκυστικό απο κανένα για να γαμηθεί.Κάπου υπάρχει σύγχυση ποιός γαμά ποιόν.

@eστορών,
Δεν είμαι θυμωμένος, είμαι απαγοητευμένος και λυπημένος για την κατάντια μας.Το κράτος οφείλει
να εκπαιδεύσει τους πολίτες και οι πολιτικοί του κράτους να είναι το παράδειγμα αλλά που τέτοια τύχη.Ξέρετε
ότι στη Συγκαπούρη απαγορεύτηκε η μαστίχα για να μην τις μασούν και να τις ρίχνουν στους δρόμους και στα πεζοδρόμια και μετά απο λίγο καιρό να βλέπεις όλες αυτές τις μαυρίλες που βλέπεις παντού σ'εμάς?Ξέρετε πόσα είναι το πρόστιμο αν φτύσει κάποιος ή ρίξει σκουπίδια στους δρόμους?Ξέρετε πόσα είναι το πρόστιμο για παράνομη στάθμευση ή για διασταύρωση δρόμου εκτός των ορίων διάβασης πεζών?ΝΑΙ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΛΟΥΦΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

@ andreas f.stavrou,
Kαλωσόρησες στη γειτονιά μου.Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι όταν τρως πρέπει να τρως με παρέα.Ετσι ο ένας κάνει πλάτες του άλλου.Θα δείς σύντομα και το αποτέλεσμα της έρευνας για το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.Σε προηγούμενη μου ανάρτηση προέβλεψα ότι τίποτε δεν θα γίνει ενώ υπάρχουν οφθαλμοφανή στοιχεία γιατί κατέρρευσε η στέγη.Αλλά ας αφήσουμε τους "ειδικούς" να.....καλύψουν την κατάσταση πρώτα.Που είναι οι κωλοδημοσιογράφοι?Το κράτος μας υπήρξε απο τα γεννοφάσκια του γαμημένο διότι ξεκίνησαν όλα λανθασμένα απο την αρχή της ίδρυσης του.Τι περιμένετε? Μας δημιούργησαν το απαραίτητο κόμπλεξ,μετά μας ξεφούρνησαν κάμποσα χρήματα και μέσα στη παραζάλη της "ευημερίας" ξεχάσαμε την Παιδεία,το μοναδικό εφόδιο δημιουργίας σκεπτόμενων πολιτών.Αντί αυτού, προτιμήσαμε να βόσκουμε στα reality talk shows και στις σαπουνόπερες.

rose είπε...

καμια συγχιση :-)
υπαρχει και σεξ χωρίς συνάινεση

koutso είπε...

@ rose,
Σεξ χωρίς συναίνεση υπάρχει και είναι κατακριτέο.
Ομως εδώ πρόκειται για μαζικό βιασμό του πνεύματος ανθρώπων που σκέφτονται απο το ίδιο του το κράτος,επίσημο και με την έγκριση και την αποδοχή όλων μας που δεν αντιδρούμε.

andreas f.stavrou είπε...

Όταν λέμε "το κράτος μας γαμά" είναι το πιο ανώδυνο πράγμα. Το κράτος είναι νομικό μόρφωμα. Αυτοί που πηδούν ασύστολα την κοινωνία είναι οι φορείς εξουσίαςτου κράτους, δηλαδή τα κόμματα. Εκεί θα βρεις το παρασκήνιο, τη διαφθορά.
Από εκεί θα βγει η απόφαση "φταίει η στέγη που έπεσε". Κάποιοι ειδικοί θα νομιμοποιήσουν με τη γνώση τους την προειλημμένη απόφαση. Από κει θα ακούσεις ότι φταινε οι 121 νεκροί της ΗΛΙΟΣ γιατί τόλμησαν να παν διακοπές.
Και άλλα φαιδρά.
Για το θέμα της αντίδρασης έχεις δίκιο. Οι παραδοσιακές μέθοδοι είναι αναποτελεσματικές και το πνέύμα μας δεν έχει ακόμα βρει νέες μορφές συλλογικής πάλης.
Ίσως το διαδίκτυο αποτελεί μια νέα μορφή συλλογικής οργάνωσης.ίσως θα πρέπει να το σκεφτούμε.

koutso είπε...

Nαι,ωραία ποιός μας ακούει ή μας διαβάζει άραγε? Οι κιτρινόπτεροι δημοσιογραφίσκοι που κυκλοφορούν στην μπλοκόσφαιρα είναι για να κλέψουν καμμιά έκφραση για να την ξεστομίσουν παριστάνοντας τους κλασαυχενιζόμενους πετεινούς και παράλληλα αδυνατούν να κάνουν κριτική και να εκθέσουν καταστάσεις της συλλογικής κρατικής διαφθοράς....