Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

H BΛΑΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΑΦΟΥ-PAPHOS SEAFRONT DISPUTE

ΠΡΙΝ.......META.....ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

Πάει,τέλειωσε,η βλακεία αυτών των ανθρώπων δεν έχει όρια.Παρασυρόμενοι απο τους κλασαυχενιζόμενους βουλευτές της επαρχίας μας και μιά μερίδα ανεγκέφαλων κουλουφοεπιχειρηματιών της Κ.Πάφου
 υπέκυψαν στις πιέσεις και ο πεζόδρομος θα γίνει τελικά μονής κατεύθυνσης δρόμος,γεμάτος με παλλούτζια (τελευταία μόδα στη Πάφο) όπως συνηθίζεται τώρα τελευταία στις αναπλάσεις των πεζοδρόμων και δρόμων της περιοχής.Ο Δήμαρχος, μοναχικός καβαλλάρης θα παραμείνει απλά ένας παρατηρητής στη όλη παράνοια που χαρακτηρίζει τους Δημότες του,αδύνατος να εφαρμόσει ενιαία αστική πολιτική χωρίς τις παρεμβάσεις των ανοήτων,μουρόχαβλων συμπολιτών μας.Αδυνατούν να δουν το κοινό συμφέρον,την ησυχία που επικρατεί,το
 ανέμελο,το συγυρισμένο,την παντελή έλλειψη καυσαερίων.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι συμπεριφέρθηκαν σαν πραγματικά γιό-γιό,την μιά έτσι και την άλλη αλλοιώς.Ακόμα μιά φορά διερωτούμαι τι ρόλο παίζει το Δημοτικό Συμβούλιο.Κατά
 την άποψη μου είναι παντελώς άχρηστο διότι δεν ασκεί αστική πολιτική αλλά μικροπολιτική για να έχουν εξασφαλισμένη την καρέκλα
 τους.Προσαρμόζονται αναλόγως των αντιδράσεων ασχέτως αν αυτές υποκινούνται  απο μερικά μεγαλοσυμφέροντα θυσιάζοντας το κοινό συμφέρον.Μου θύμησε το απόφθεγμα του 'Αϊσταιν:
"Μόνο δύο πράγματα είναι απέραντα:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία.
Για το πρώτο δεν είμαι καθόλου σίγουρος".
Ε λοιπόν, η απεραντοσύνη της βλακείας τους δεν έχει τελειωμό εις βάρος της ίδιας τους της πόλης,συμπεριφέρονται κοντόφθαλμα,επιπόλαια,με ιδιοτέλεια και με όψιμο σκέψη,οι λεχρίτες.Εισηγούμαι να τους μετατρέψουμε σε λαμπιόνια για να ανάβουν και να σβήνουν
 τα Χριστούγεννα,μόνο έτσι θα έχουν κάποιο ρόλο να παίξουν οι παλιοπίπιδες,τα χαϊβάνια,οι χαύνοι,τα κνώδαλα.

10 σχόλια:

andreas f.stavrou είπε...

Η σωστή ονομασία δεν είναι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά κομματικοί σύμβουλοι. Αν θα επιβιώσουν, εξαρτάται αποκλειστικά από το κόμμα και όχι από τους δημότες.
Αξιολογούνται κυρίως από τη δυνατότητά τους να προσφέρουν ψήφους στο κόμμα και από την πειθαρχία τους στις κομματικές εντολές.
Είναι αυτονόητο ότι πολλές φορές μπορούν να ενεργούν και σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών. Δεν υπάρχει σύστημα ελέγχου των πολιτικών. Είναι ανεξέλεγκτοι.

koutso είπε...

@ ανδρέα,
Η σωστή ονομασία είναι μπουζοκοκέφαλοι.Δεν τους ενδιαφέρει τι εξέλιξη θα έχει η πόλη τους.Τους ενδιαφέρει να μην κρυώσει η καρέκλα τους.Εδώ και λίγο καιρό το μόνο που σκέφτομαι είναι αν είναι σωστό να ξαναψηφίσω σ'αυτό το τόπο.Ούτε δημοτικές,μήτε βουλευτικές ούτε καν προεδρικές εκλογές θα ψηφίσω.Δεν θέλω να είμαι συνεργός στο έγκλημα.....ούτε σε δημοψήφισμα ξανά.

Ανώνυμος είπε...

Κώστα, αν δεν σε εκφράζει καμιά πολιτική δύναμη, μήπως θα έπρεπε να καταθέσεις εσύ τη δική σου πρόταση;

koutso είπε...

Δεν έχω κανένα ενδιαφέρον κάτω απο τέτοιες σαθρές καταστάσεις.Οταν το ίδιο το σύστημα σε αποβλακώνει δεν θα ήθελα να γίνω μέρος του.Ενώ εσείς που παραμένετε στην ανωνυμία μπορείτε κάλλιστα να αρθρώσετε πολιτικό λόγο.Δεν είναι?Αν ναί,τότε κατάθεσε εσύ πρόταση και θα αποφασίσω να ακολουθήσω, αν γουστάρω.

Ανώνυμος είπε...

Κώστα, ο καθένας από το πόστο του Κώστα. Το δικό μου είναι διπλό: υπάρχει το ανώνυμο αλλά και το επώνυμο που έδωσε το παρόν του συχνά όπου χρεάστηκε.

koutso είπε...

@ eστορών,

κανένας δεν αμφισβήτησε ούτε τις προσπάθειες σου,ούτε την ενεργό σου δράση σαν ανώνυμος αλλά ούτε και σαν επώνυμος.Αυτό που μ'ενόχλησε είναι πως σου έδωσα την εντύπωση ότι εγώ ίσως να θέλω να πολιτευθώ,άρα δημαγωγώ μέσω του ιστολογίου ή ότι είμαι ικανός για να κάνω πολιτική πρόταση.Το μόνο που ξέρω αλλά εξακολουθώ να μαθαίνω και ίσως να μην προλάβω να μάθω εντελώς είναι τι σημαίνει υγιές αστικό περιβάλλον,καλή υγιής αρχιτεκτονική.Κανένας και προ πάντων εγώ δεν έχω πρόθεση να κάνω πολιτική,κριτική ναι, πολιτική όχι.Μερικές φορές η κοινή λογική συντάσσει τι μέλλει γένεσθαι.Οταν όμως αυτή η λογική εναντιόνεται με την συλλογική λογική και καταφέρνει να υπερισχύσει,τότε γίνομαι έξω φρενών.

Unknown είπε...

Γειά σου πρώτε Κουτσέ!

Η πολιτική με την αρχιτεκτονική παρέμβαση ο ίδιος αχταρμάς είναι και ανάλογους στόχους υπηρετούν. Αν δε σου βγαίνει κομματικά, μίλα αρχιτεκτονικά. Ό διαχωρισμός είναι μάλλον τεχνητός. Έτσι κι αλλιώς οι κοινωνίες έχουν τους πολιτικούς και αρχιτέκτονες που τους αξίζουν, κατα κανόνα.


Μικρή απορία: Η αντιτριχοπτωσιακή διαφήμιση στο τέλος της σελίδας τι ρόλο παίζει;

koutso είπε...

@alloskoutsos,
Καλοσώρησες στη γειτονιά μου.Κομματόσκυλο δεν γίνομαι κανενός και θα 'πρεπε να το ξέρεις γνωρίζοντας με σαν φίλος πού 'σαι και σαν συνάδελφος.Αν θυμάσαι καλά την ιστορία του λιμανιού και τι έγινε κανένας συνάδελφος δεν μας υπεστήριξε επιχειρηματολογικά αλλά η πλειονότης έμεινε σιωπηλή μήπως και εκτεθεί.Η ιστορία επαναλαμβάνεται,αυτή τη φορά μ'άλλους αρχιτέκτονες,λίγο πιό πέρα απο 'κει που μας έθαψαν τότε.Συνεπώς,αντί να διερωτάσαι γιατί δεν μιλώ αρχιτεκτονικά,ίσως αν δοκίμαζες εσύ μιά φορά να "εκτεθείς" μπορεί και σου κάνει καλό.Η μήπως θα θυμώσει ο Λεπτός (ο μάστρος σου) ο οποίος τότε κρατούσε ένα άθλιο προοπτικό που έκανε κάποιος άθλιος σχεδιαστής για να πείσει τα πρόβατα να καταδικάσουν το έργο.Τότε τους πολιτικούς τους δικαιολόγησα,είπα έτσι κόσμος που είμαστε τέτοιους πολιτικούς ψηφίσαμε,όμως τους αρχιτέκτονες δεν τους δικαολόγησα.Δεν πρόκειται να κάνω κριτική του έργου διότι δεν είναι ο σκοπός αυτής της ανάρτησης αλλά κάνω κριτική του τρόπου που λίγοι μπουζουκοκέφαλοι κατάφεραν να επηρεάσουν το Δημοτικό Συμβούλιο και να αφήσουν τον Δήμαρχο τους εκτεθιμένο. Εσείς του ΑΚΕΛ ξέρω ότι είσασταν αρνητικοί ακόμα και σήμερα μετά που άνοιξε ο πεζόδρομος.Γι αυτό απάντα εσύ και κάνε κριτική,και ευφράδεια έχεις και λεξιλόγιο κατέχεις και άποψη για την αρχιτεκτονική έχεις.Τι σε κωλύει?Το κόμμα ή καμμιά αόρατη δύναμη?

Η διαφήμηση μπήκε απο το Google όταν έστηνα την σελίδα και δεν μπορώ να την ξεφορτωθώ.Σιγά-σιγά θα έρθει και η σειρά της.

Ατε λοιπόν γράψε ή ανάρτησε την δική σου σελίδα......


@rose,

να φανταστείς ότι οι ταξιτζήδες που θα ήταν οι πρώτοι που θα πρεπε να διαμαρτύρονται,είναι υποστηρηκτές της ιδέας να μείνει κλειστός ο πεζόδρομος.Είναι οι πρώτοι που "εκτοπίστηκαν".Ακαταλαβίστικα πράγματα.Το μπράβο δεν μας αξίζει.

Ανώνυμος είπε...

Κώστα, εγώ πάντος το εννοούσα σοβαρά αυτό που σου είπα. Αντιλαμβάνομαι σε τι υπόληψη έχεις τους πολιτικούς τόσο σε επίπεδο κυβέρνησης όσο και επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Εν τούτοις, ή θα έχουμε τον κάθε άσχετο να κάνει του κεφαλιού του ή θα έχουμε ανθρώπους που κατέχουν το αντικείμενο να κάνουν του κεφαλιού τους. Ε, λοιπόν να κάνει του κεφαλιού εκείνος ή εκείνη που έχει κάτι στο κεφάλι του/της.

koutso είπε...

Δεν είναι θέμα να κάνει ο ειδικός τα του κεφαλιού του όταν ξέρει ότι δεν έχει κατανόηση,υποστήριξη και σεβασμό για την ειδικότητα του απο τους πολιτικούς.Στη χώρα του ξερόλα δύσκολα κάποιος μπορεί να πείση τους άλλους "ειδικούς".....