Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

SOLAR ENERGY VERSUS AESTHETICS












Πηγαίνοντας προς Αγ.Γεώργιο Πέγειας θα αντικρύσετε ένα "δάσος" απο παλλούτζια τα οποία εισέβαλλαν με τρόπο άχαρο μέσα στο τοπίο.Πρόκειται για το Δημοτικό Πάρκο του Δήμου Πέγειας.Είπαμε για χρησιμοποίηση της ηλιακής ενέργειας αλλά όχι τζ'έτσι.Οι στύλλοι των φωτιστικών έχουν κυριολεκτικά δολοφονήσει το τοπίο.Ο ευφάνταστος αρχιτέκτονας ίσως να θεώρησε ότι αφού δεν έχει δένδρα βάλτε.....παλλούτζια!!!Στη φωτογραφία δεν φαίνεται πόση ζημιά έγινε.Παράλληλα μου δημιουργήθηκε το εξής ερώτημα:σ'άλλες χώρες με πολύ λιγότερη ηλιοφάνεια ο δημόσιος φωτισμός γίνεται σε συνδυασμό ηλιακής και αιολικής ενέργειας (ίδε φωτό πιο κάτω).Εμείς οι γάροι γιατί πρέπει να πληρώνουμε ακόμη για την παλαβοσύνη του κράτους μας ?

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κώστα

Είμαστε λαός που μήτε ξέρει να κάνει τα σωστά πράματα, μήτε να κάνει σωστά τα πράγματα που κάνει. Επομένως, τι περιμένεις από ένα λαό απαίδευτο; Τι περιμένεις από ένα λαό χωρίς αξίες; Τι περιμένεις από ένα λαό που μόνο μια έγνοια έχει: να φάει του σπασμού. Να φάει σούβλα, να φάει σουβλάκια, να φάει χωράφκια, να φάει παράδες, να φάει που τον άλλον, να φάει τον άλλον, να φάει που τους γονιούς του, να φάει που τα παιδκιά του, να φάει που τα γκόνια του.

Αυτό είναι το μοιρολατρικό μέρος του σχολείου μου. Από την άλλη, νομίζω ότι ενώ υπάρχουν και ποιοτικοί άνθρωποι, που μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να κάνουν τη διαφορά.

Η πρόκληση όμως έγκειται στο να μην κάνουν πίσω όταν τα κατεστημένα θα επιχειρήσουν στην αρχή να τους γελοιοποιήσουν, και ακολούθως να τους συκοφαντήσουν και να τους τρομοκρατήσουν.

Κοίτα π.χ. πως απέτυχαν οι ΕΔΗ...

koutso είπε...

Φίλε eστορών να σου πω κάτι που έμαθα:οταν κάνεις κακό,το κακό θα γυρίσει να σε βρεί.Γι'αυτό επειδή διακρίνω μιά θλίψη και ίσως απαγοήτευση να ξέρεις ότι όταν οι προσπάθειες είναι αγνές στο τέλος θα αποδώσουν.

Ανώνυμος είπε...

αυτό που κολλάει;

koutso είπε...

Θυμήθηκα τις προσπάθειες που περιγράφεις στη ανάρτηση που μιλάς για τ'Απάνεμι και πως σας μεταχειρίστηκε το κράτος.Δεν κάνουμε πίσω και δεν φοβόμαστε τους σαλίγκαρους.

Neuromancer είπε...

Φανταστήκατε τώρα που υπάρχουν αντιδράσεις για τα αιολικά πάρκα και δεν τα θέλουν στις διάφορες κοινότητες, να αρχίσουν να στήνουν τις ανεμογεννήτριες μια-μια όπου τους κατέβει?? όπως έκαναν στη φωτο με τα φωτοβολταϊκά..

antidrasi25 είπε...

Φίλε όσο το χρήμα κινεί τα νήματα θα βλέπουμε παντού τα ίδια χάλια.

Θα αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε την γνώση που υπάρχει και θα φτιάχνουμε διάφορες προχειρότητες για να δικαιολογήσουμε τα χρήματα που παίρνουμε χωρίς να μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο.

koutso είπε...

Kαλωσόρησες και συ στη Κουλουφολάνδη.Το θέμα δεν είναι αν το χρήμα κινεί τα νήματα διότι χωρίς χρήμα τίποτε δεν γίνεται.Το θέμα είναι πως διαχειρίζεσαι το χρήμα.Σωστά αναφέρθηκες στους ποδηλατόδρομους στη Πάφο,ξέχασες το ξήλωμα του Λιμανιού,του Δημοτικού Κήπου.Τέλος πάντων.Επειδή η δόση ευθυνοφοβίας που διακατέχεται απο τους κουλουφοπολιτικούς μας είναι τόση που στη προσπάθεια τους μη τυχόν και κάνουν λάθος και χάσουν την καρέκλα τους,δεν τολμούν να κάνουν ριζικές αλλαγές,ουσιαστικά έργα υποδομής και περιορίζονται στο να φυτεύουν ή να ξηλώνουν κήπους και κηπούδια (έστω) οι πόλεις μας αρρωσταίνουν καθημερινά.Υποβαθμίζεται το αστικό περιβάλλον (εξακολουθούμε να κόβουμε δένδρα ή να τα σκοτώνουμε) με όλων των ειδών σκουπίδια.Αλλά το σοβαρότερο πρόβλημα δεν είναι το υλικό σκουπίδι είναι το ανθρώπινο.Τι θα το κάνεις?

Ανώνυμος είπε...

I agree with all comments and also Costa's post concerning this matter but i did not quite understand Estoron's comment about EDH!

koutso είπε...

Nαι νομίζω ξέρω τι θέλει να πεί αλλά δεν θέλω στο blog μου να αρχήσει η κομματο-αντιπαράθεση γιατί θα σβήνω τα σχόλια.Εδώ ασχολούμαστε με το περιβάλλον,αστικό και υπαίθριο,με νοοτροπίες,με συμπεριφορές,με κοινωνικά θέματα,με αισθητική,αρχιτεκτονική κλπ.Ετσι και αλλιώς
είχαμε εναλλαγή κυβερνήσεων απ'όλα τα κόμματα.Αλλαξε τίποτε?