Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

WELCOME TO CYPRUS...KISSONERGA

Διερωτούμαι οι ίδιοι δεν ενοχλούνται που το σπίτι τους είναι σε τέτοια κατάσταση?
Διερωτούμαι η κοινοτική αρχή της Κισσόνεργας δεν ενοχλείται?
Διερωτούμαι αν είσασταν εσείς ή εγώ ο κάτοικος του σπιτιού απο το οποίο τραβήκτηκε η φωτογραφία θα μπορούσατε να ανεχτείτε αυτή την οπτική ρύπανση επι καθημερινής βάσης χωρίς να θέλατε να το ανατινάξετε?
Διερωτούμαι τι πρέπει να γίνει για να κινητοποιηθεί ο νωχελικός μηχανισμός ελέγχου της μπανανίας για να σταματήσει ο αισθητικός εκφυλισμός της πατρίδας μας?
Διερωτάστε γιατί χάνουμε σιγά-σιγά τον τουρισμό μας?
Διερωτάστε γιατί οι τιμές μας είναι δυσανάλογες του τι έχουμε να προσφέρουμε?Διότι λογικά οι τιμές μας θα έπρεπε να είναι τόσο χαμηλές όσο και τα αισθητικά κριτήρια μας.
Γιατί να επενδύσει κάποιος όταν ρισκάρει να του ξεπροβάλλουν τέτοια κουρελορουργήματα? 

10 σχόλια:

the bastard; unshaved. είπε...

Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου.
Δυστυχώς η Κύπρος όλη είναι βυθισμένη στις ασχημιές του 80 και του 90.

Οι Κύπριοι δυστυχώς δεν αγάπησαν ποτέ την αισθητική.

ruth_less είπε...

Απάντηση στο τελευταίο σου ερώτημα:
Επειδή θα συγκινηθεί όταν του πουν ότι κτίζουν το σπίτι της κόρης τους πουπάνω, όπως συνηθίζεται στην Κύπρο!

Και όμως, για να μιλήσω σοβαρά τώρα, να που υπάρχουν ακόμα άτομα που επενδύουν εκατοντάδες χιλιάδες ανεξάρτητα με την αισθητική... υπάρχουν παντού τέτοιοι άνθρωποι (και των δύο κατηγοριών επενδυτές/ακαλαίσθητοι). Ας σταματήσουν ν΄αγοράζουν μήπως έτσι καταλάβουμε κι εμείς και σουλουπωθούμε λίγο!

koutso είπε...

@ αξύριστε,
Οι Κύπριοι δεν εκτίμησαν σωστά τον τόπο τους. ΤΕΛΕΙΑ.Ο λόγος είναι διότι έπεσε πολύ χρήμα πρώτα.Συνήθως περνάς απο ένα είδος παιδείας,μόρφωσης,εκπαίδευσης συγκριτικής αισθητικής,ταξινόμησης προτεραιτήτων κλπ που το
έχουν περάσει οι Ευρωπαίοι ενώ εμείς,επειδή είμαστε οι καλύτεροι του κόσμου ξέρουμε.Ε λοιπόν να το αποτέλεσμα.Η φωτογραφία μιλά απο μόνη της.

koutso είπε...

@ ρούθη,

Αυτή η κατάσταση στο συγκεκριμμένο σπίτι είναι η ίδια πάνω απο δέκα χρόνια.Στο εξωτερικό (οχι στη κουλουφο-ελλάδα) θα ανάγκαζαν τον ιδιοκτήτη να κατεδαφίσει το μισοτέλειωτο κτίριο.

Unknown είπε...

Την καλησπέρα μου.....στην γλυκιά Κύπρο μας.Ήμουν περαστική κι έπεσα πάνο σ'ένα δικό μου...παράπονο.
Και να είναι μόνο....αυτό,άραγε...το τερατούργημα;Ασφαλώς και όχι....
Δεν έτυχε να κατέβω Κύπρο,αλλά τα βλέπω κι εδώ.Το συγκεκριμένο,δείχνει ότι σταμάτησε λόγω οικονομικών δυσχεριών,αφού έμειναν και οι κολώνες επέκτασης ακάλυπτες,συν το "πλυσταριό"(παράγκα=προχειροδουλειά).
Και ποιός δήμος η' κοινότητα,έχει δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον στον τρόπο της ανοικοδόμησης;Δεν το έχω δει πουθενά,τουλάχιστον στα μέρη που έχω επισκεφθεί,από Πρέσπες,έως και την Πελοπόννησο...
Είναι κάτι,που πονάει κι ας μην έχω σχέση,με την αρχιτεκτονική,γιατί έμεινε...όνειρο.Περ'όλα αυτά,λατρεύω....την καλαισθησία σε όλο της το μεγαλείο...
Συγνώμη...για την παρέμβαση...οκ;
Λία...

Unknown είπε...

Συγνώμη...για το πάνω(πάνο),ο δαίμων...του τυπογραφείου,είναι λίγο...ατακτούλης.

MARINOS είπε...

Δεν έπρεπε να πας Κισσόνεργα: μια φωτογραφία των 2 περιπτέρων στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία,(το πιο κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας τρομάρα μας!) με τα μπλε ναϋλον, τις κάσιες, και τα παλιά ξύλινα παραβάν θα μιλούσε από μόνη της.

Μια βόλτα στην παλιά πόλη είναι επίσης συγκλονιστική...

koutso είπε...

@Marino,
Eίμαι Πάφο γι'αυτό είναι πιό εύκολο για μένα να δω τα κακά της Πάφου.

TNS είπε...

Αυτή η φράση "λογικά οι τιμές μας θα έπρεπε να είναι τόσο χαμηλές όσο και τα αισθητικά κριτήρια μας", είναι σπουδαία!
Εκφράζει λιτά και εύστοχα μια μεγάλη αλήθεια τόσο για τον τουρισμό όσο και για τα κτίρια, στη Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα.
[με την ευκαιρία, θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου για τον πλούτο & σφρίγος αυτού του blog -καλή συνέχεια!]

koutso είπε...

@TNS,
Ευχαριστώ για την εδώ σας παρουσία.Το μπλόκ παίρνει άλλη "διάσταση" όταν το επισκέφτονται αλλά προ πάντων σχολιάζουν-συμβάλλουν και ακαδημαϊκοί της δικής σας εμβέλειας. Τοιτοτρόπως διατηρείται και επιβιώνει.Το μπλόκ κατάφερε να ευαισθητοποιήσει αρκετούς ώστε να δημιουργηθεί,ή τουλάχιστον να ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος για θέματα που αφορούν την αρχιτεκτονική,που τόσο λείπει απο την χώρα μας.Παρ'όλη την παρουσία της νεοσυσταθείσας αρχιτεκτονικής σχολής....Αναμένουμε.