Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ

Mε φόντο την Οία δεξιά και την Θηρασιά στ'αριστερά και παραπέραν την Φολέγανδρο ο Πανόπτης Ηλιος βουτάει καθημερινά πίσω απο την Σέριφο για να μας προσφέρει αυτές τις στιγμές,αληθινές ζωγραφιές, που προσφέρει η φύση στους ανθρώπους της.
Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σεβαστούμε την Φύση.....

















.....γιατί όταν τα πάντα σωπάσουν μπορείς να αφουγκραστείς τον γδούπο των βράχων του ηφαιστείου που σιγο-κοχλάζει στα έγκατα της γης εκατομύρια τόνους λάβας που όταν το θυμώσουν οι άνθρωποι ξανά,ξανά θα εκδικηθεί.









11 σχόλια:

ρίτσα είπε...

ενόμιζα ότι ήταν μόνο λόγια η ομορφιά του αλλά είδα το και η ίδια.τα νησάκια που το πλαισιώνουν το ομορφαίνουν αφάνταστα

koutso είπε...

@ritsa,
Δυστυχώς όμως το υπόλοιπο νησί βουλιάζει μέσα σε μιά ακατανόμαστη πολεοδομική καταισχύνη,ένα οικοδομικό μπάχαλο,μιά ακαταστασία που δεν ταιριάζει σε κανένα άλλο ελληνικό νησί,πλην μερικών του Ιονίου (που τα σώζουν το πράσινο και τα καταγάλανα).Στη Σαντορίνη επικρατεί μιά ψευδεπίγραφη κατάσταση δήθεν.... high.ΜΠΟΥΡΔΕΣ.
Δύσκολα βρίσκεις κάτι παραδοσιακό,τοπικό, αληθινό. Ολα έχουν θυσιαστεί στο βωμό του περαστικού τουρισμού.Μεγάλη η απογοήτευση μας.

ρίτσα είπε...

συφφωνώ. ήταν και για μένα κάποια απογοήτευση. η γραφική πλευρά που διατηρούν και προβάλλουν είναι ένα κομματάκι, κατατάλλα πολλά τουριστικό.

ευτυχώς είχα πάει πάσχα και ήταν γεμάτοι οι τόποι μαργαρίτες θθυμούμαι

koutso είπε...

@ritsa,
Αυτό θα πεί marketing.Πωλούν του κόσμου φούμαρα και τα φάγαμε και εμείς,δυστυχώς.Ομως αν δεν ερχόμασταν δεν θα είχαμε άποψη.

ruth_less είπε...

Πριν τρία χρόνια καθόμουν από το μπαλκονάκι μας στο Ημεροβιγλι και βουτούσε το βλέμμα μου στο απέραντο γαλάζιο με τις ώρες. Μόνο αυτό κράτησα από το ταξίδι και το επαναφέρω στη μνήμη μου συχνά, γιατί πράγματι το νησί με τόση φυσική ομορφιά έχει κατακρεουργηθεί.

Μόνο από την Καλντέρα να κοιτάς - μπροστά - και να γεμίζει η ψυχή σου... πουθενά αλλού.

Καλό υπόλοιπο.

koutso είπε...

@ruth_less,
Ναι,μόνο αυτό έχει η Σαντορίνη,τίποτε άλλο.Είναι ένα απίστευστο μπάχαλο κουρελουργημάτων και ακαταστασίας.Και δεν εννοώ το "ακατάστατο" των Μεσογειακών οικισμών που τους κάνει γοητευτικούς αλλά το ανακάτεμα στοιχείων αλλότριων με την πραγματική γοητεία του νησιού που βούλιαξε κυριολεκτικά απο την ανικανότητα των ανθρώπων της να οργανώσουν αυτή την άκρατη τουριστική λαίλαιπα,η οποία δεν λογαριάζει τίποτε.Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι.

rose είπε...

ρουφα αιγαίο Κώστα έρχονται χειμώνες

koutso είπε...

@rose,
Ρουφώ Αιγαίο αγαπημένη μου Ρούζ,όμως με το στανιό μου αυτή τη φορά.πολύ με στενοχώρησε η Σαντορίνη,πατρίδα της γιαγιάς μου....

rose είπε...

γιατι σε στεναχώρησε? να εχουν διαλυσει και εκει??

rose είπε...

καταλαβα - τωρα διαβασα τα πιο πανω :-(

koutso είπε...

@rose,
Ναι τα έχουν κάνει του κώλου γαμώτο...!