Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

SANTORINI....ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ














Η Ελλάδα είναι ένα κωλοκράτος με πανέμορφα τοπία και με λανθασμένη ιδιοσυγκρασία ανθρώπους. Μιά επίσκεψη στο πιό τουριστικό νησί του Αιγαίου θα σας πείση για το προηγούμενο.Δείτε πόσο το έχει εκφυλίσει ο τουρισμός σε συνδυασμό με την ανικανότητα των θεσμών και της πολιτείας να οργανώσει πολεοδομία,κτηματολόγιο,αστυνομία,πυροσβεστική και τα λοιπά.
Εκτός απο τους οικισμούς που έχουν εξαθλιωθεί με πάσης φύσεως παραπήγματα,προεκτάσεις,
πέργολες,άθλια προϊόντα, ούτε έχουν τοπική κουζίνα ούτε ...ταυτότητα.Ενα πολύ καλά στημένο marketing που ελκύει χιλιάδες κόσμο.Τόσο καλά στημένο είναι το marketing που,αναγκαστικά, όσοι απο εμάς είμαστε εδώ το πληρώνουμε πανάκριβα.
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ!

6 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

φίλε αν είσαι ακόμα Σαντορίνη τζιαι έχεις νετ γύρεψε αυτό

http://www.delaxo.net/plea06/PAPER783sec.pdf

με τες images του εδώ

http://www.unige.ch/cuepe/html/plea2006/pdf/783_Stasinopoulos.pdf

Ή κάτι πιό ανάλαφρο

http://www.delaxo.net/waterpixels/

ruth_less είπε...

Well said!
... ειδικά το "μιά φορά όμως"!

koutso είπε...

@αδέρουμ,
Πολύ ενδιαφέρον ότι μου έστειλες αλλά δεν μου αλλάζει την άποψη μου ή για το τι είδα και τι εισέπραξα απο αυτό το νησί.Ο Στασινόπουλος έκανε πολύ σοβαρή δουλειά για την Σαντορίνη και μπορείς να επισκεφθείς ....http://www.greekarchitects.gr/index.php?maincat=51&newid=2062

Aceras Anthropophorum είπε...

Είναι φίλος μου καρδιακός. Εγνώρισα τον σε συνέδριο στην Ελβετία τζιαι που τότε βρισκούμαστιν με κάθε ευκαιρία. Είναι ένας χρυσός άνθρωπος με πολλά βαθκειά σκέψη. Πρωτοπόρος σε ζητήματα οικολογίας. Το άρθρο του στο γρκηκαρχιτεκτς άρεσεν μου πάρα πολλά. Φαντάσου τι θα έγραφεν αν έκαμνεν ανάλυση στα Λεύκαρα ή στο Καλό Χωριό. Στο καλό χωριό είδα πέτρες σχεδιασμένες με το πινέλλο πάνω στο κουγκρί.

koutso είπε...

@αδέρουμ,
Ναί έχεις δίκιο φαίνεται ότι κάνει πολύ σοβαρή δουλειά και έχει να προσφέρει πολύ ενδιαφέρουσες γνώσεις.Το άρθρο του για την Σαντορίνη που μόλις διάβασες μ'έκανε να έρθω μόνο που είδα με τα μάτια μου αυτό που αποκαλεί "οικοδομικό λούνα πάρκ" και να απογητευτώ τόσο που η κριτική μου θα γίνει ακόμα πιό αυστηρή για τις πόλεις μας και την αισθητική μας.Είναι κρίμα ο τουρισμός να παρασέρνει μαζύ του τον πολιτισμό ....

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.