Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ..."ΤΕΧΝΗ"


















Εδώ Λεμεσός,εδώ Λεμεσός το τρελλό σας καρναβάλι τριαλα-λο τριαλα-λα.
ΠΑΝΘΕΑ 2009.
Θαυμάστε ασυναρτησία μορφολογικών στοιχείων,κατασκευαστικής λογικής,σχημάτων,όγκων,διάταξης ανοιγμάτων κλπ.
Λέτε αυτός που το σχεδίασε να είχε επίγνωση του τι πάει να κάνει?
Λέτε ο ιδιοκτήτης να μην τα βρήκε με τον "μελετητή" και να κάνει της κεφαλής του?
Λέτε να έχει άδεια?
Λέτε να πέρασε κανένας να ελέξει τι τέλος πάντων εφαρμόζεται επι τόπου απο τα σχέδια που έχουν υποβληθεί?
Λέτε να μην είμαστε Κύπρο?
Λέτε να κοιμούμαι και να έχω εφιάλτη?
Μήπως τελικά κάνω λάθος που είμαι τόσο επικριτικός?

9 σχόλια:

kyriakos είπε...

εξαρτάται πως το βλέπει ο καθένας..

σαννα είναι όμως λίγο ψηλό για την περιοχή του;

Neuromancer είπε...

καλά κάμνεις και είσαι επικριτικός αλλά τα ευλοϊμένα εγώ προσωπικά σκέφτομαι ότι μια μέρα δεν θα τολμώ να δώ το blog σου γιατί μπορεί να έχεις καμιά παρόμοια ανάρτηση για κάτι δικό μου!! (αν καταφέρω κάποτε να κάμω δλδ)

koutso είπε...

@Kυριάκο,
Μόνο αυτό σ'ενόχλησε?Η περιοχή έχει 3 όροφα αλλά εδώ νομίζω ξεπέρασε τόσο τα όρια όσο και το είδος ανάπτυξης...έχει κατάστημα στο κάτω μέρος.Δεν ξέρω αν επιτρέπεται γιατί σε μερικά οικόπεδα σε περιοχές κατοικίας δικαιούνται να έχουν κατάστημα.Μπορεί να είναι έτσι και εδώ.Ομως τα υπόλοιπα.....?

koutso είπε...

@Paganini,
Aν εξελιχτείς σε τέτοιο,ναι να'σαι σίγουρος ότι θα 'σαι μέσα.Ομως επειδή σε ξέρω πόσο αγαπάς αυτό που κάνεις είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να κάνεις τέτοιου είδους κουρελουργήματα.

Φεγγαράκι είπε...

δυστηχώς δεν υπάρχει νόμος που να καταδικάζει την κακογουστία. Δεν είπαν ότι άδειες για καταστήματα μόνο σε εμπορικούς δρόμους θα δίνονται;

Petros Mavros είπε...

Kosta, pasxome apo optiki malakinsi se touto ton topo... ektos apo alles malakinsis....

koutso είπε...

@Φεγγαράκι,
Καλωσόρησες και ελπίζω σαν συνάδελφος να συμβάλλεις και συ με τον δικό σου τρόπο στην διαλογική αντιπαράθεση αρχιτεκτονικών επιχειρημάτων.
Η κακογουστιά για μας μπορεί να είναι καλό γούστο για άλλους.Στη αρχιτεκτονική δεν μετρά το δήθεν καλό γούστο διότι ένα επιτηδευμένο kitch μπορεί να έχει και μέτρο και αρμονία και αναλογίες και συνέπεια και κατασκευαστική λογική και όλα τα υπόλοιπα που συνθέτουν ένα σωστό έργο.Τ ο γούστο δεν μετρά.
Τωρα όσο αφορά την ερώτηση σου:υπάρχουν οικιστικές περιοχές οι οποίες λόγω "απόστασης" απο την πόλη έχουν την δυνατότητα σε τεμάχια που καθορίζονται στη πολεοδομία σαν ΤΕΚ δηλ "τοπικά εμπορικά κέντρα" και επιτρέπουν την μικρή σε κλίμακα ανάπτυξη για σκοπούς ανέγερσης καταστήματος.Μπορεί το εν λόγω τεμάχιο να εμπίπτει σ'αυτη την περιοχή-κατηγορία.Το ύψος δεν σε ενόχλησε?

koutso είπε...

"Αν η μαλακία χρειαζόταν να την παρκάρεις σάυτ΄'η την χώρα, θα χρειαζόσουνα ουρανοξύστη " είπε ο φίλτατος Χαλικιόπουλος.

elli είπε...

Περνώντας από εκεί διερωτήθηκα κι εγώ από πιο πλανήτη προσγειώθηκε αυτό το “αρχιτεκτόνημα” (!) …
Για να είμαι ειλικρινής αν και δεν γνωρίζω οτιδήποτε για το έργο (απουσιάζει και όποιαδήποτε κατά τα άλλα υποχρεωτική πινακίδα…) μου μυρίζει έντονα “αρχιτεκτονίζων” Πολιτικός Μηχανικός, που βάλθηκε να καταπλήξει και… απ’ ότι φαίνεται έδωσε ρέστα τελικά!