Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ...ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ!

ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΣΟΒΑΤΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΣΟΥΜΕ Ο ΗΛΙΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ...ΦΤΥΣΕΙ!
ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ...ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ,ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ.ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΥΡΟΜΕΝΩΝ/ΑΝΑΚΛΥΝΩΜΕΝΩΝ ΣΚΙΑΔΙΩΝ.
ΑΥΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ....ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.

9 σχόλια:

Kykkos είπε...

Πάντως να σου πω ότι εν πολλά εύκολη η συγκεκριμένη κατασκευή!

Neuromancer είπε...

θέλουμε κι εμείς έτσι έμπνευση τωρά που το studio είναι building technology! να επινοήσουμε ρε παιδί μου.. να μην είμαστε σαν μερικούς που βαρκούνται και το μόνο που κάμουν σε κάθε έργο είναι να ανακατεύουν κάτι κατόψεις που έχουν δεκαετίες στους υπολογιστές τους..

koutso είπε...

@Kykko,

Μα δεν είναι πάντα οι εύκολες λύσεις και απλές λύσεις οι καλές?Η συγκεκριμμένη είναι και πανέξυπνη γιατί απλά μεταμορφώνει το κτίριο ανα πάσα στιγμή.

koutso είπε...

@paganini,

Εσύ άφησε τους να ανακατώνουν τους Η/Υ τους και κάτσε το νού σου κάτω και σκέφτου.Να δείς ότι κάτι θα βρείς.Εστω και αν δεν πρωτοτυπήσεις,σίγουρα όμως κάτι νέο θα μάθεις.Να ξέρεις ότι σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός.

Kykkos είπε...

@Κουτσο,

Το μόνο πράγμα που πραγματικά θέλει δυνατή λύση σε τούτον το υαλοπέτασμα εν ο τρόπος καθαρισμού των υαλοπινάκων. Τζειμαί θέλω να δω ίντα τσίακκος εφάνηκεν ο μελετητής.

koutso είπε...

@Kykko,

Μεταξύ επιφάνειας περσίδων και υαλοστασίου υπάρχει στενή πλατφόρμα διακίνησης του συντηρητή όση χρειάζεται για να μπορεί να καθαρίζει τα γυαλιά.Δεν είναι δυνατόν οι Αυστριακοί να μην το σκέφτηκαν....!

rose είπε...

Αρεσκει μου!!!!

θελω και γω να πατάω τα κουμπύθκια να ανοιγοκλεινουν τα σhιαττερ!!!!!!!!!


να σαι καλα που μας τα δειχνεις Κώστα

το κτιριο είναι ενα διαδραστικο γλυπτο

φανταστικο

koutso είπε...

@rose,

Mα το κόλπο δεν είναι να πατάς κουμπούδκια.Το κόλπο είναι ότι τα σκιάδια αυτά είναι προγραμματισμένα να λειτουργούν σε διαγορετικά σενάρια τα οποία προκαθορίζονται απο ένα σύστημα υπολογιστή το λεγόμενο ΒMS (Building Management System) με το οποίο μπορείς να προκαθορίσεις την"συμπεριφορά" του κτιρίου σου.
Σπουδαία υπόθεση και πολύ, μα πάρα πολύ οικονομία επέρχεται απο την χρήση του.

Aceras Anthropophorum είπε...

Φέκκιου φίλε. Μάχουμαι πάνω σε μια κλινική στην Γενεύη που την θέλουμε να καταναλώνει 30 kWh primary energy / m2 (δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει αλλά για να το κάμουμε πιο απλό, αυτόν αντιστοιχεί με 2 τόνους πετρόλαο για να θερμάνεις 1000 μ2 κτηρίου, το οποίον θα μπορούσαν να θερμάνουν 5 πιστολάκια των μαλλιών όταν κάμνει έξω -8°C). Για τα σκίαστρα σπάζουμεν το μυαλόν μας να ανακαλύψουμεν αυτόν που μας έχεις βάλει εσύ τζιαι το οποίον δεν εγνωρίζαμεν. Εμείς εκάμαμεν την κίνηση των σκιάστρων οριζόντια αντί κάθετη όπως αυτήν που μας έβαλες. Πάντως θα έθελα να την δω τζιαι σε 30 χρόνια την κατασκευή πως δουλεύκει. Εν το μόνο πράμα που μας κρατεί. Επίσεις, άμαν θέλεις τόσον καλή θερμομόνωση, η στήριξη του σηστήματος του σκιάστρου φκάλλει σου έναν καταραμένο θερμικές γέφυρες που σου σκοτώνει την θερμομόνωση (μιλούμε για 30 πόντους). Πάντως στην Κύπρο, τζιαι να το κάμεις έτσι, το πολλύ γιαλλί φκάλλει πάνω την ακτινοβολία διότι έστω τζιαι triple glazing να βάλεις σου φκάλλει κάπου 30°C εσσωτερική θερμοκρασία του γυαλλιού άμαν κάμνει έξω 38, ενώ ο τοίχος ο μόνωμένος θα σου έφκαλλε 26.