Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ

Πήγα μετά απο πάρα πολλά χρόνια να πιώ καφέ στη Πλατεία της Πόλης Χρυσοχούς και αντίκρυσα αυτό το χάλι.
Οι καταστηματάρχες έχουν κυριολεκτικά εισβάλλει στο χώρο αφήνοντας λιγότερο απο ένα μέτρο διέλευσης πεζών.
Εχουν,υπό τα όμματα των κουλουφοδημοτικών αρχόντων τους εκμεταλλευτεί κάθε τετραγωνικό εκατοστό, στις όψεις, στο δάπεδο.
Εχουν κτίσει πανάσχημα κτίρια,έχουν προσθέσει διαφημηστικές ταπέλλες και διάφορα άλλα κουρελουργήματα σε βαθμό που έχει αλλοιωθεί τόσο η εικόνα,όσο και η κλίμακα της άλλοτε σεμνής πλατείας-πεζοδρόμου.Μετά παραπονιούνται ότι έχουν χάσει τον παραδοσιακό τουρίστα,τον επαναλαμβανόμενο τουρισμό που ανέκαθεν είχε η Πόλη.Διερωτούμαι γιατί αφού τα έχουν κάμει τόσο σκατά που μόνο εμετική διάθεση σου προκαλεί περιμένουν και ποιοτικό τουρισμό?
ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΦΚΙΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ!



10 σχόλια:

stalamatia είπε...

Ιταλικέ καρέκλε.

koutso είπε...

@Σταλαματιά,
Είναι όντως θέμα αγραμματοσύνης η αισθητική?

stalamatia είπε...

(Ιταλικέ καρέκλε ) φωνάζουν οι γύφτοι με τα φορτηγάκια τους πουλώντας πλαστικές καρέκλες,επίτηδες το έγραψα έτσι,η αισθητική έχει να κάνει με την καλαισθησία του κάθε ατόμου.
Υ.Γ. Το κατάλαβα λίγο αργά ότι στη Κύπρο δεν γυρνάνε φωνάζοντας (Ιταλικαί καρέκλαι)αι βεβαίως,αλλά ο συγκεκριμένος πωλητής δεν γνωρίζει ούτε το( αι) ούτε πως πρέπει να λέει Ιταλικές καρέκλες.

κουτσοφτου είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
κουτσοφτου είπε...

KAI META ΦTAIEI Ο ΦΟΝΙΑΣ..........ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΣΜΑ

Aceras Anthropophorum είπε...

όλα τα λευτά είναι αν πάει κάποιος σε τζιείνον που πουλεί μουστάτζι. Της πουτάνας το κάγκελλο σερβιρισμένο από βούλγαρο. Και σε μουσική zorba the grik.

koutso είπε...

Με στενοχωρεί να βλέπω την πατρίδα μου να εκφυλίζεται σε τέτοιους ρυθμούς και σε τόσο μέγεθος.Αδυνατώ να πράξω οτιδήποτε και παραμένω θεατής της καθημερινής βεβήλωσης της ελληνικότητας μου!

κουτσοφτου είπε...

Εαν ο τοπος τουτος ειχε ταυτοτητα τιποτε μα τιποτε δεν θα τον αλλοιωνε.
Εσυ που με πονο προσπαθεις να μενεις σε αυτο το νησι,οσοι εχασαν τη ζωη τους για την ελληνικοτητα του τοπου τους,οσοι εφυγαν για να βρουν πατριδα,,ολοι εμεις ,,εχουμε ταυτοτητα και δε βολευομαστε κατω απο αυτο τον αχρωμο ουρανο της Κυπρου.
Αντι να ειμαστε θεατες της Παρανοιας και του Τιποτα ασ φυγουμε,τουλαχιστον να προστατευσουμε την .....υγεια μας.
ΕΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΕΒΑΡΕΘΗΚΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΜΑΙ
ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ.............
Ποτε αραγε???

μαρια εμμανουηλ είπε...

Thanks Koutso. Ειδαμε τα τζε μεις τζε είπαμε μα έν έσιει ένα νούσιμο να κάμει θέμα.
Κάποτε η Πολις είσιεν πλατέα να συνάετε ο κόσμος.... Τωρά μόνο αν πληρώσεις επιτρέπετε να την χρησιμοποιείς.

Πολεοδομικά υποψιάζουμε ότι με την ακύρωση του δημόσιου χώρου του κέντρου της Πόλις, ο κόσμος εν θα το χρησιμοποιεί για την διακίνισή του τζε εννα μετατραπεί σε μιαν απολιθωμένη νεκρή λαϊκή γειτονιά. Τζε τα εστιατόρια σιγά σιγέ εννα χάσουν την πελατεία τους.

Παρόλα ταύτα άμα έπήα στης Γερμανίδας την "Κιβωτό" τζε στου Πανίκου την καταγραφή της Κυπρου που χάνετε, ένωσα ότι παρόλες τες βαρβαρότητες των δημοτικών και άλλων αρχόντων, υπαρχει πολιτισμός

Okyalos είπε...

Κατα τα άλλα θελουμε τουρίστες ψηλού επιπέδου κ.λ.π.
Ποσα μας έκατσε η πλατεία είπαμε?
Παντως για να σου φυγει η απορία, τα ίδια και χειροτερα συμβαινουν στην Αγία Ναπα. Εκεί το κερασάκι στη τούρτα είναι τα τουριστικά πλοία (χειροποίητα εκτρωματα) τα οποία βοηθούν στο να πειστεί ο κάθε δυσπιστος, ότι ναι, είμαστε οι χειρότεροι χωριατες στη Μεσόγειο.