Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

The Zephyros metamorphosis

Παιχνίδι με φώς και σκιά της Μεσογείου........η αποκάλυψη του τοπίου μετά.

H κατοικία Ζέφυρος στον Πωμό μετατρέπεται αναλόγως βούλησης σε..υπαίθρια,ανοίγοντας προς το τοπίο και την γύρω φύση της,αφήνοντας φώς ή δημιουργώντας σκιά ανάλογα με την ώρα της μέρας.

6 σχόλια:

Neuromancer είπε...

πολύ καλή η απόπειρα για το video Κώστα! περιμένουμε κι άλλα! αν οι ήχοι που ακούγονται στην αρχή είναι οι πραγματικοί τότε θα τους προτιμούσα σε όλη τη διάρκεια παρά την μουσική επένδυση (χωρίς να σημαίνει κάτι για τις μουσικές σου επιλογές τούτο) :)
γενικά από τη στιγμή που το δημιούργημά σου έχει τους ήχους του θα ήθελα να τους ακούσω έστω και αν πρόκειται για το "κατσάρισμα" μιας περσίδας, ή το τύλιγμα των blinds! :)

koutso είπε...

@ paganini,
Eίσαι πολύ σωστός.Είναι η πρώτη απόπειρα για βοντεογράφηση όμως είναι δοκιμαστικό ώσπου να βρώ το σωστό τρόπο!

yiota είπε...

εξαιρετικό παράδειγμα ένταξης με απλό γεωμετρικό όγκο, λιτότιτα, χωρίς εκπτώσεις, με σαφείς σχεδιαστικές αρχές που εντείνουν στην ποιότητα του αποτελέσματος.

koutso είπε...

@yiota,
Το είδες επι τόπου ή μόνο απο φωτογραφίες.Το βίντεο δεν βοηθά και πολύ

yiota είπε...

στην αρχή το είδα από φωτογραφίες στο facebook, και διερωτήθηκα γιατί δίνεται τόση σημασία στο σημείο που χωροθετήτε η πισίνα και πως αναπτύσσεται η σύνθεση γύρω από αυτή..μετά το είδα επί τόπου,σε μια επίσκεψη στην περιοχή και ομολογώ τυχαία το είδα...και ολοκλήρωσα αυτά που δεν μπορούσα να συμπληρώσω με την φαντασία μου.. η κατοικία δηλώνει την παρουσία της, χωρίς να φλυαρεί συνομιλώντας άψογα με το τοπίο. μπορώ να συμπληρώσω με επιφύλαξη ότι με ευρυγώνιο φακό φωτογραφικής μηχανής το αποτέλεσμα για την παρούσιαση της κατοικίας θα είναι καλύτερο.
p.s. τα υλικά παντρεύτηκαν ¨παραδοσιακά¨

koutso είπε...

@yiota,
οι παρατηρήσεις σου είναι ευστοχότατες και απλά διερωτούμαι αν είσαι συνάδελφος ή απλά έχεις τέτοιες ευαισθησίες για την αρχιτεκτονική που σε κάνουν να αναγνωρίζεις στοιχεία που δύσκολα κάποιος αντιλαμβάνεται,εκτός και αν είναι "εκπαιδευμένος".