Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

GRAPHISOFT

Η εταιρεία Graphisoft λανσάρει εδώ και 20 χρόνια το δυναμικό λογισμικό πρόγραμμα ArchiCad που χρησιμοποιώ εδώ και 18 χρόνια.Μου έκαναν την τιμή να παρουσιάσουν το γραφείο μας στη παγκόσμιας εμβέλειας ιστοσελίδας τους και θέλω να τους ευχαριστήσω.(κάνετε κλίκ στον τίτλο).
Thank you Graphisoft for all these years of great support.Looking forward for the next 18 years!

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

"ΠΑΛΙΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ....." - CYPRUS DEVELOPERS



....να τα θυμάσαι και να τρέμει η ψυχή σου". (κάνε κλίκ στον τίτλο).
Κτίριο κτισμένο απο εγκληματικά σκεπτόμενο αναπτυξιολόγο του άσχημου.Μπορεί το κτίριο να κτίστηκε σε περίοδο που ακόμα δεν είχαν εφαρμοστεί οι αντισεισμικοί κανόνες αλλά έστω ο οπλισμός των δοκών φανερώνει το μέγεθος της απάτης για μεγιστοποίηση του κέρδους εις βάρος της ασφάλειας των ενοίκων.

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΧΡΥΣΟΡΟΓΙΑΤΙΣΣΑΣ

Ενα απο τα πιό όμορφα μας μοναστήρια,σε μιά περίοδο φθινοπώρου,σε μιά περιοχή πανέμορφη που το μόνο που παρατηρεί κανείς ταξιδεύοντας προς και από το μοναστήρι είναι δυστυχώς η προχειρότητα στις κατασκευές (δές τοίχους αντιστήριξης των χωμάτων παραπλεύρως του δρόμου, όλων των ειδών παραπήγματα στα χωράφια,δίπλα απο κατοικίες,πάνω σε σκεπές,ακόμα και μέσα σ'αυτό το υπέροχο μοναστήρι πολλές κατασκευές, απο τις ξύλινες προθήκες μέχρι τις πλαστικές υδροροές όλα δείχνουν μιά ελαφρότητα και μιά έλλειψη έννοιας και μερακιού,πλήν του μουσείου στο όροφο που έχει γίνει δωρεά απο το ίδρυμα Λεβέντη.(κάνε κλίκ στον τίτλο).

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΠΕ-ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Η εντύπωση που απεκόμοισα απο την επίσκεψη στην έκθεση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για το ΚΥΠΕ είναι η εξής:
Υπάρχουν τρείς κατηγορίες αντιμετώπισης του προγράμματος και συνεπώς του σχεδιασμού:
α.Λύσεις που στην προσπάθεια τους να μείνουν στα πλαίσια του προγράμματος αλλά και του προυπολογισμού αρκέστηκαν σε προτάσεις λιτές,συντηρητικές μεν αλλά σωστά δουλεμένες,χωρίς αρχιτεκτονικές εξάρσεις όπως του Γ.Αρμεύτη,του Σιερεπεκλή,του Πασιουρτίδη,του Λοϊζά και Ιωακείμ,του Α.Παπαδόπουλου και άλλων καθώς και η δική μας.
β.Αλλες λύσεις οι οποίες απήντησαν στο πρόγραμμα μεν αλλά με λειτουργικά προβλήματα όπως αυτή του δευτέρου βραβείου της Α.Πούλλου,της οποίας ο υπόγειος χώρος στάθμευσης δεν λειτουργεί αλλά παράλληλα πρότεινε μιά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα φέρουσα κατασκευή με μια τρομερή κομψότητα και άλλες λύσεις όπως το πρώτο βραβείο του Η.Παπαχρίστου του οποίου η πρόταση έδωσε την εντύπωση σε όλους μας ότι του λείπουν...τετραγωνικά και ο οποίος αρκέστηκε μόνο στο εντυπωσιασμό της μορφής,αλλά με πολύ πλούσιους χώρους,αφού του λείπουν τετραγωνικά!!!
γ.Σ'αυτή την κατηγορία ανήκουν λύσεις οι οποίες ξεφεύγουν τόσο σε αρχιτεκτονικές μορφές,αλλοπρόσαλλες,συγχυσμένες,χωρίς αρμονία,πολύπλοκες χωρίς κανένα λόγο παρά μόνο την...αυτοϊκανοποίηση !!!
Νομίζω,κρίνοντας απο την αστραπιαία ταχύτητα που βγήκαν τα αποτελέσματα ότι η κριτική επιτροπή δεν είδε σε βάθος όλες τις λύσεις.Νομίζω ότι έστω και σαν ένδειξη σεβασμού και στις 49 συμμετοχές θα έπρεπε να αφιερώσουν περισσότερη ώρα στην αξιολόγηση των προτάσεων.
Αν το έπρατταν είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα ήταν άλλο χωρίς να θέλω να πιστεύω ότι η δική μας πρόταση θα ήταν μέσα στα τρία πρώτα βραβεία,αλλά τουλάχιστον θα ήταν μιά λύση που σέβεται το πρόγραμμα (βασική προϋπόθεση για αποκλεισμό) και ίσως μιά λύση όχι τόσο στηριγμένη στο STAR SYSTEM ....
Με συγχωρείτε για την ποιότητα της φωτογράφησης...
Α.ΠΟΥΛΛΟΥ Β'ΒΡΑΒΕΙΟ Η.ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥ Α' ΒΡΑΒΕΙΟ