Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

ARCHEA ASSOCIATI (κλίκ εδώ)










Πριν δείτε τις τελευταίες δυο φωτογραφίες προσπαθείστε να καταλάβετε τι κτίριο είναι τούτο
και μετά προσπαθείστε να φανταστείτε τα δικά μας.
Η εξωτερική επένδυση καθώς και η εσωτερική είναι απο παμπού.














































Ρε παιδί μου ακόμα και τα δημόσια αποχωρητήρια τους έχουν άποψη αρχιτεκτονική,ποίηση,ποιότητα,επίπεδο πολιτισμού,ανθρωπιά,γούστο ψηλής αρχιτεκτονικής έκφρασης...τι άλλο θέλουμε για να καταλάβουμε ότι είμαστε ΚΟΥΛΟΥΦΟΙ ΡΕ,κουλουφορεπάνια,ακατέργαστα κουττούτσια.

7 σχόλια:

Sindrimin είπε...

όι... εν είμαστεν κούλλουφοι.
...εγώ εν είμαι.
εσύ είσαι; με υγειά σου με χαρά σου!

(επειδή τελευταία που σε διαβάζω, το επαναλαμβάνεις συνεχώς)

Κατά τα άλλα, όντως πολύ ωραίο κτίριο. εντυπωσιακό. Και ακόμα πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε οτι πρόκειται για δημόσια αποχωρητήρια.

Εμένα προσωπικά, ενδιαφέρει με να δώ κτίρια και ιδέες που αγκαλίαζουν την παράδωση, την κουλτούρα του τόπου και την παίρνουν ένα βήμα πάρα πέρα. Μπορείς να μας δείξεις σε κάποια φάση κάτι παρόμοιο; ειδικά για την Κύπρο. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον. Γιατί όλα αυτά που μας δείχνεις, καλά και ωραία δεν λέω, αλλά στον τόπο μας φωνάζουν "ξένο" (ειδικά εκείνα με τα ωραιότατα τεράστια ακάλυπτα παράθυρα).

Ευχαριστώ

κουτσοφτου είπε...

προς pavlis

Εγω απο την αλλη παυλή μου οτι βλεπω στη κυπρο μου φατσαρει ξενο και επιοικως ατυχεις αντιγραφες.Ξερω οτι η κυπριακη αρχιτεκτονικη,ειναι το μακρυναρι.Το ειχε η γιαγια μου οπως και αλλες γιαγιαδες στη κυπρο.Οσες ευτυχισαν να κανουν παιδια η εγγονια που κρατησαν τη παραδοση ΟΡΘΑ και δεν την μπασταρδεψαν,νομιζω οτι εχουν να σου παρουσιασουν ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ για παρακαταθηκη.Παρεπιπτοντως η μοντερνα(ας πουμε)αρχιτεκτονικη ειναι ενα μακρυναρι,λιτο ομορφο με συγχρονα υλικα.Οσον αφορα το ΚΟΥΛΛΟΥΦ(κ)ΙΟ,πρεπει ολοι να προσεξουμε..Μπορει και να επιδημισει αφου εχει ενδημισει

koutso είπε...

@ pavlis,

O σκοπός του μπλόκ είναι να δείξω αξιόλογες αρχιτεκτονικές προσπάθειες απ'όλο το κόσμο με διάθεση αυτοκριτικής και κριτικής των όσων γίνονται αλλά και όσων δεν γίνονται στη Κουλουφολάνδη,τόσο απο πλευράς αρχιτεκτονικής όσο απο πλευράς αστικής συμπεριφοράς και πολεοδομικής εξέλιξης των ανθρώπων και των νοοτροπιών τους.Αν πάεις στις προηγούμενες αναρτήσεις : http://an-archi-a.blogspot.com/2008/07/koy-part-2.html και διαβάσεις θα καταλάβεις γιατί επιμένω τόσο πολύ ότι είμαστε κούλουφοι
και θα συνεχίσω να το λέω,αφού δεν γίνεται προσπάθεια περιορισμού ή τροποποίησης αυτής της αντίληψης-νοοτροπίας.
Και κάτι άλλο,εφ'όσον επιμένεις ότι δεν είμαστε κούλουφοι.Απόδειξε μας το αντίθετο του λόγου σου με παραδείγματα για να μας μάθεις και εμάς τους κούλουφους.Εγώ απο την άλλην θα προσπαθήσω να απαντήσω στο αίτημα σου

koutso είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
koutso είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Sindrimin είπε...

Μάλλον έχουμε πολύ διαφορετική άποψη για τον χαρακτηρισμό και την έκταση που παίρνει όταν χρησιμοποιήται για να περιγράψει τον λαο μας.

Συγγνώμη αλλά δεν θα έμπαινα ποτέ στη διαδικασία να επιχειρηματολογήσω στο γιατί δεν είμαι κούλλουφος εγώ, η οικογένεια μου, οι γνωστοι και οι φίλοι μου.

Και για να είμαι δίκαιος, άρω και την δική μου προτροπή/παράκληση. Να μην είμαι και γαϊδούρι.

koutso είπε...

@ pavlis,
Eυτυχώς που έχεις διαφορετική άποψη,μ'αρέσεις. Ομως γιατί νοιώθεις υπό άμυνα και πρέπει να "προστατεύσεις" την υπόληψη σου τόσο εσένα, της οικογένειας σου και των φίλων σου.Εδώ δεν προσωποιώ καταστάσεις,κρίνω στάσεις και συμπεριφορές που μ'ενοχλούν.Αν σ'ενοχλήσε τότε να μην διαβάζεις το μπλόκ αλλά κάτι άλλο.Δεν ζήτησα απο κανένα να δικαιολογηθεί αν είναι κούλουφος. Φαίνεται ότι δεν βλέπεις τί γίνεται γύρω σου,εκτός φυσικά αν αυτού του είδους η κουλουφοκατάσταση δεν σ'ενοχλεί.Μπορεί και να σ'εκφράζει.Α και κάτι άλλο:υπάρχει μιά διαφορά μεταξύ μας εγώ είμαι εκτεθιμένος επειδή υπογράφω με τ'ονομα μου ενώ μερικοί κρύβονται πίσω απο την ανωνυμία.Σου λέει κάτι αυτό?