Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2009

ΖΗΤΩ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ"...ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ:ADMIRE PROGRESSΑνωθεν Εμπας και κάτωθεν Τάλας μπέστε σκύλλοι αλλέστε και ποιός νοιάζεται.
"είναι βάσει της νομοθεσίας",
"έχει εκδοθεί πολεοδομική άδεια",
"εκδόθηκε και οικοδομική άδεια",
αυτά είναι τα λίγα που εισπράττεις αν έχεις την αναίδεια να ρωτήσεις:μα καλέ εδώθησαν άδειες για τέτοιου μεγέθους αναπτύξεις?
Ναι το πρόβλημα είναι το μέγεθος και η πυκνότητα (μην σκέφτεστε αισθητικά μόνο).
Στη πρώτη υψομετρική καμπύλη του λόφου,μόλις δηλ. σκίρτησε το βουνό μερικοί μάγκες 
de-vel-opers γονάτησαν την φύση με τα κουλουφοσπιτάκια τους και περιμένουν τους κουλουφοκατοίκους τους να τα χαρούν!
Ο λόγος που αυτού του είδους τα εκτρώματα έχουν "πέραση" είναι λόγω της τοποθεσίας.... αγναντεύεις την θάλασσα και τους υπόλοιπους αφ'υψηλού μέσα σε πεζουνότρυπες της κακιάς ώρας.

Το πρόβλημα τελικά είναι της νομοθεσίας και του ηλίθιου πολεοδομικού κανονισμού που αποδείκτηκε παντελώς άχρηστος.Διότι αν ήταν σωστά γραμμένος αυτού του όγκου οι αναπτύξεις και με τέτοια πυκνότητα θα ήταν αδύνατον να υπάρξουν.
Πότε οι μανδαρίνοι της Πολεοδομίας θα αρχήσουν να ασχολούνται πραγματικά με την ουσία αυτού του νόμου? 
Οταν τελικά τσιμεντωθούν τα πάντα για χάριν της πρόσκαιρης ζωής μας?
Το μόνο που κατάφεραν όλοι αυτοί με τις κλίκκες τους είναι να μας φέρουν την χειρότερη πάστα ξένων οι οποίοι αγοράζουν (μέχρι πρόσφατα μπορούσαν να αγοράζουν) αυτά τα σκατά
διότι και οι ίδιοι είναι σκατάδες. (όλα τα προάστεια του βόρειου Λονδίνου είναι εγκατεστημένα στη γύρω περιοχή).
Και επειδή ακούγομαι ρατσιστής,ναί γίνομαι ρατσιστής όταν ο άλλος μου συμπεριφέρεται ωσάν να είμαι ιθαγενής,τότε το μόνο που μου μένει να κάνω είναι να κλαίω για την κατάντια μας.

8 σχόλια:

osr είπε...

αγαπητέ κώστα ο νόμος μια χαρά τα λέει, η ερμηνεία του από τους κακόπιστους πουλημένους κρατικούς υπαλλήλους και η απληστία των νεοφεουδαρχών είναι το πρόβλημα

http://osr55.wordpress.com/2008/09/30/

και πάλι, αν δεν υπάρχει λαική αντίδραση το πρόβλημα αυτό θα διαιωνίζεται

koutso είπε...

@psr,
οχι κάνεις λάθος.Δεν είναι θέμα ερμηνείας,είναι θέμα ότι ο νόμος λόγω συντελεστών επιτρέπει τη χρήση τόσων τετραγωνικών και ύψος.Οι κυβερνητικοί πουλημένοι ή όχι είναι υποχρεωμένοι απο την στιγμή που δεν υπάρχει υπέρβαση τότε επιτρέπουν οτιδήποτε.Εδώ είναι το πρόβλημα.Θα έπρεπε να κοιτάξουν την τοπογραφία,τη θέση,την σχέση δομημένου και φυσικού και χίλια δυο άλλα,αντί να ασχολούνται με τρίχες του στυλ "το στηθαίο σου είναι 10εκ πιό ψηλό" και διάφορα άλλα τέτοια παλαβά, παραγνωρίζοντας την ουσία.

osr είπε...

κώστα ο νόμος περί πολεοδομίας στο άρθρο 26 ορίζει ότι πρέπει να λαμβάνεται υπ όψιν και κάθε ουσιώδης παράγοντες πριν δοθεί πολεοδομική άδεια

ουσιώδης παράγοντας όπως ερμηνεύεται αναλογικά από τα άρθρα που προνοούν για την κατάρτιση και τον σκοπό των Τοπικών Σχεδίων

(άρθρο 11)αφορά την υγεία ευημερία του πληθυσμού την πυκνότητα το πληθυσμού η προστασία χαρακτηριστικών στοιχείων ή περιοχών κοινωνικής ιστορικής ή αρχιτεκτονικής σημασίας, η διασφάλιση συγκοινωνιακών γραμμών

είναι και αυτά θέματα τα οποία μπορούμε να συζητήσουμε επισταμένως από κοντά

koutso είπε...

Πολύ σωστά,άρα αυτό το κτίσμα δεν θα έπρεπε να υπάρχει.Τι σημαίνει?Σημαίνει ότι έχουμε νομοθεσία που αγνοείται απο τους υπαλλήλους της Πολεοδομίας και συνεπώς δεν ασχολούνται με την ουσία και το αποτέλεσμα είναι να γίνεται της πουτάνας.Οι μόνοι που το εκμεταλλεύονται είναι οι de-vel-opers.Αρα συμφωνούμε ότι η αδυναμία υφίσταται και ο τόπος εχει καταστραφεί.....

Aceras Anthropophorum είπε...

Αγαπητέ Κώστα είναι σαν να μου μπίεις μασιαίριν με έτσι αναρτήσεις. Όι εσύ δηλαδή, αυτοί που δακτυλοδείχνεις. Ας όψουνται.

Μόνον άμαν θυμώσει η Δήμητρα τζιαι βάλει τον Δίαν να τους τα κρούσει θα γλυτώσει το τοπίον. Δυστυχώς όμως ο Δίας γαμά ποτζιεί ποδά τζιαι αρκεί να ξαπολύσει την ενεργειακήν κρίσην να δούμεν πως θα διακινούνται που τα σπιτούθκια τους οι κούλλουφοι που λαλείς. Άκουσα ότι τελευταία κάπως εππέσαν οι πωλήσεις. Εν η μόνη σωτηρία, διότι το κράτος δεν προκειται να κάμει τίποτε. Έχει που το 76 που συνεχίζεται τούτος ο βιασμός. Απλώς οι τελευταίες περιοχές βιάζουνται πιό άγρια που τες πρώτες.

Τι μπορεί να κάμουμεν εκτός που να κρούζουμεν πουμέσα μας;

koutso είπε...

@Αδέρουμ,
αντί να κρούζουμε που μέσα μας να δεις ότι κάποιος θα τους τα κρούσει μιά μέρα.

Aceras Anthropophorum είπε...

Πον να αποφασίσετε φωνάξετε μου τζιαι μέναν

koutso είπε...

@Αδέρουμ,

Ο osr είναι παθών και έχει γευτεί και την αδυναμία των δικαστών να καταδικάσουν τις παρανομίες γειτονικού του κτιρίου.Ούτε το δίκαιο σου δεν βρίσκεις στην Κουλουφολάνδη.Είμαστε του κώλου σαν χώρα,σαν νοοτροπία,σαν σκέψη,σαν κοινωνία.