Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2009

Shell,holiday house by ARTechnic architects-Japan"Το να είσαι συγχρονισμένος με την Φύση δεν σημαίνει να υποχωρείς αλλά να συνυπάρχεις", λέει ο Kotaro Ide.
Θαυμάστε τους και λυπηθείτε μας ταυτόχρονα διότι τα χάλια μας δεν έχουν τελειωμό.Για να μην σχίσουμε τις φλέβες μας βλέπουμε κάπου-κάπου τι γίνεται αλλού και μας στενοχωρεί όχι γιατί δεν έχουμε τις ικανότητες αλλά πιστεύω ότι ο συνδυασμός αρχιτέκτονα-πελάτη πολλές φορές διακατέχεται απο ανασταλτικούς παράγοντες που είτε λόγω καταβολών,είτε λόγω μη αποδοχής ιδεών που πολλές φορές ξεφεύγουν απο τα "νορμάλ" αποτρέπουν τις ιδέες να φθάσουν μέχρι το τέλος του σχεδιασμού.Και δεν μιλώ για τους κουλουφομηχανοεργολαβοαρχιτεκτονιζοντοντεβελοπερς.......

 

5 σχόλια:

Lexi_penitas είπε...

Το πιο αστείο ρε Κώστα είναι που μερικοί βάζουν και τις ταμπέλες με τα ονόματα τους μπροστά στα εκτρώματα τους. Ας είναι τουλάχιστον ξέρουμε ποιον να βρίζουμε. Εσιέρετουν τζι' η μάνα τους πως εφκαλεν παιδιν αρχιτέκτονα

ruth_less είπε...

Τι αρμονία στο σχέδιο... εκπληκτικό!

Έχω ένα γνωστό μου αρχιτέκτονα που όταν καταλάβει τις κουλουφο-ιδέες του πελάτη εξ αρχής, αρνείται να αναλάβει τη δουλειά! Τουλάχιστο, έστω και μεμονωμένα... υπάρχει κάποια ελπίδα.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι επνίξαν μας οι γελοιώτητες γύρω μας. Συμφωνώ και επαυξάνω με το σχόλιο του Lexi.

koutso είπε...

Η ταπέλλα είναι υποχρεωτική,τουλάχιστον αν ο κόσμος κατάλαβε την διαφορά δεν θα τους ξαναέδιδε δουλειά.Ομως το πρόβλημα είναι ότι οι κούλουφοι θέλουν κούλουφους για να επικοινωνήσουν και το κακό διαιωνίζεται με πρωτεργάτες τους ντιβελοπερς και όχι μόνο.Κοιτάξετε κυβερνητικά κτίρια σχεδιασμένα απο τους αρχιτέκτονες της Δημοκρατίας που αντί να είναι το παράδειγμα προς μίμηση είναι το παράδειγμα προς αποφυγή.

koutso είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

now...THIS is perfect!