Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

21 ΛΟΓΟΙ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ

Γιατί δεν πρέπει να κτιστεί ο Καθεδρικός Ναός στον Δημόσιο Κήπο της Πάφου?
..................http://www.facebook.com/group.php?gid=133518830525&ref=share (κάνετε κλίκ στον σύνδεσμο)...........έχουν με τ'ονομα τους υπογράψει.Αυτό δεν τους είναι αρκετό.
Επίσης στις 09/03/2009 (κάνετε κλίκ στον σύνδεσμο) έχω κάνει σχετική ανάρτηση που σχετίζεται με το ίδιο θέμα.Σήμερα η Κίνηση Κινύρας έχει απαντήσει στον τοπικό τύπο στους 21 λόγους απόρριψης.Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε την γλοιώδη απάντηση τους.Ούτε λίγο ,ούτε πολύ με καλούν να τους συμβουλέψω σε θέματα ...αισθητικής.Με άλλα λόγια να με...φιλέψουν όπως τις κοτσιάκαρες στα χωρκά μας που σου δίνουν γλυκό σαν κέρασμα.Ανθρωπάκια!!!!

1.Η χρήση δήθεν των νεοκλασσικών στοιχείων που μας σερβίρει αποτελεί προπέτασμα καπνού,μόνο για να δικαιολογήσει την θέληση του για την ανέγερση.Τα νεοκλασσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής που επικαλείται δεν έχουν σχέση ούτε σε αναλογίες,ούτε σε αρμονία με το ύψος και το πλάτος του ναού που προτείνεται.Ιστορικά η αναφορά σε νεοκλασσικό κτίσμα αποτελεί μηρυκασμό ιστορικίστικων στοιχείων,που χρησιμοποιούνται απο αδαείς αρχιτεκτονίζοντες αρχιτέκτονες και δεν έχουν καμμιά σχέση με την σύγχρονη εποχή που ζούμε.
2.Για να αντικατασταθεί το χαμένο πράσινο και να μεγαλώσουν τα νέα δένδρα χρειάζονται 20 με 30 χρόνια.
3.Θα επιφορτωθεί η ήδη βεβαρημένη με τροχοφόρα περιοχή γύρωθεν του κήπου.
4.Δεν δημιουργεί αστικό χώρο.
5.Δεν έχει λειτουργική και χρηστική χρήση πλήν της ικανοποίησης της ματαιοδοξίας του προκαθήμενου
της εκκλησσίας
6.Δεν έχει πείσει η εκκλησία ότι έχει αισθητική,αρκεί κανείς να δεί τις άξεστες επεμβάσεις που έκαναν πάνω στο ναό του Αγ.Θεοδώρου ή ακόμα τις νέες που χτίζουν.
7.Η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη με συντελεστή δόμησης 1% ενώ θέλει κατά παράβαση να δομήσει 5%.
8.Ανατρέπει τις μνήμες πολλών Παφιτών,νέων και ηλικιωμένων που μεγάλωσαν και ερωτεύτηκαν μέσα στο κήπο.
9.Αμφισβητείται ο σημερινός ρόλος της εκκλησίας απο μιά μεγάλη μερίδα του λαού.
10.Μεγάλη μερίδα του λαού πιστεύει ότι το κόστος για ανέγερση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί γιά
άλλους φιλανθρωπικούς σκοπούς.Φανταστείτε πόσες οικογένειες που δυσπραγούν θα βοηθηθούν αν χρησιμοποιείτο το ποσό που πρόκειται να δαπανηθεί.
11.Οι φωτογραφίες σε τρισδιάστατη μορφή ξεγελούν φτάνει κάποιος να χρησιμοποιήσει την ανθρώπινη κλίμακα για να καταλάβει τι ύψος και μέγεθος θα έχει το προτεινόμενο κτίριο.
12.Η περιοχή δεν έχει άλλα ψηλά κτίρια πράγμα που θα προκαλέσει ρήξη στη χωροδομική σύσταση της πόλης.Δείτε το παράδειγμα μεγαλοεπιχειρηματία που κτίζει δίπλα απο τα υφιστάμενα του γραφεία,στην οδό 1ης Απριλίου ένα ογκώδες τερατούργημα.
13.Θα αποτελέσει διακοσμητικό στοιχείο,χρήσης μόνο όταν θα υπάρχουν σημαντικές λειτουργείες,αρα συνεπώς θα είναι στο μεσοδιάστημα "νεκρός χώρος".
14.Ο ρόλος της θρησκείας έχει πάρει φθίνουσα πορεία λόγω της επιστημονικής προόδου και της ανερχόμενης πίστης στην ανθρώπινη λογική.
15.Η εκκλησία,αψηφόντας με την κατάθεση των σχεδίων την υφιστάμενη νομοθεσία προκαλεί συναισθήματα που μόνο ενθάρρυνση σε παρόμοιες παράνομες συμπεριφορές απο τους πολίτες μπορεί να οδηγήσει.
16.Η κακογουστιά και το κιτσαριό που επικρατεί στη πόλη μας μόνο με περισσότερα δένδρα μπορεί να καμουφλάρει την υπάρχουσα μιζέρια,όχι με πομπώδη κτίρια όπως το Δικαστικό Μέγαρο,τα νέα κυβερνητικά κτίρια και τώρα τον Ναό.
17.Η θρησκεία μας διδάσκει την ταπεινότητα ενώ η ιστορία της εκκλησίας μόνο το αντίθετο αποδεικνύει.Προκαλεί τοιουτοτρόπως,σε μιά δύσκολα οικονομικά περίοδο,να θέλει να οικοδομήσει,άρα να σπαταλήσει κεφάλαιο που θα μπορούσε να διοχετευθεί ποικιλοτρόπως.
18.Ιστορικά ο κήπος ανήκε στη πόλη και μόνο όταν απειλήθηκε η καταπάτηση της κυριότητας του απο τους τουρκοκύπριους,δώθηκε στην εκκλησία για να "προστατευθεί".Είναι καιρός να αποδείξει η εκκλησία της μεγαλοψυχία της και να επιστρέψει στη πόλη τον Κήπο.
19.Στο τοπικό σχέδιο παράγραφο 2.3.7 σελ. 9 περιγράφεται σαν "περιβαλλοντική περιοχή",άρα σαν περιοχή που χρήζει προστασίας και διατήρησης του πρασίνου (χωρίς αυτό να συναπάγεται πλήρης αποθάρρυνσης οικοδομημάτων αλλά που σημαίνει ότι με μεγάλη προσοχή θα πρέπει να επεμβαίνουμε αρχιτεκτονικά σε τέτοιες περιοχές).
20.Δεν έγινε καμμιά πολεοδομική ή συγκοινωνιολογική μελέτη.
21.Δεν υπάρχει ικανοποιητική επιφάνεια για δημιουργία χώρων στάθμευσης,έστω και αν ο Μητροπολίτης επικαλείται τα οικόπεδα της Μητρόπολης,διότι αν ο ναός που θέλει να κτίσει είναι 500Μ2 σημαίνει ότι τουλάχιστον 600-900 άτομα θα προσέλθουν,που σημαίνει,αν κάθε αυτοκίνητο έχει 3 άτομα,τότε η περιοχή θα επιφορτωθεί με 200-300 αυτοκίνητα,επι πλέον των αυτοκινήτων των μόνιμων κατοίκων,των επισκεπτών στα παρακείμενα κέντρα αναψυχής και λέσχες.

7 σχόλια:

κουτσοφτου είπε...

Γιατι δεν σχολιασαν στο αρθρο τους στην εφημεριδα το σημειο 8 της επιστολης σου?

koutso είπε...

Aναφέρονται αλλά δεν τους συμφέρει να εξετάσουν πόσος κόσμος μας είπε οτι θέλουν πράσινο,θέλουν τον κήπο να αποκτήσει ζωή και κίνηση με μανάδες και μωρά,με μαθητές του σχολείου,με πολίτες που που θα επισκέπτονται,όπως και παλιά τον κήπο για καμμιά μπύρα και σουβλάκι.
Εχει,όμως μιά ωραία απάντηση ο Στέλιος Σιβιτανίδης στην τοπική εφημερίδα Αδέσμευτος.

Aceras Anthropophorum είπε...

Αν ήταν ζήτημα λογικής δεν θα εκάμναν αίτηση για άδεια οικοδομής.

rose είπε...

στα 21 δικά σου σημεία απαντούν με τέρατα

κρατατε γερά και είμαστε μαζί σας

koutso είπε...

@ rose,
Tα διάβασες?

@ αδέρουμ,
Ποιά λογική?
Είμαστε η χώρα του παραλόγου,αν υπήρχε λογική θα υπήρχε και κράτος.

koutso είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Έχει καμμία σχέση η εκκλησία, οι παπάδες και οι επιχειρήσεις τους με τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού:::

Βρείτε μου τρία μόνο σημεία τζιαι κερνώ καρυδάκι γλυκό.