Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ?

ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ,ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ CYTA.ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΡΜΑΙΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΙΜΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΑΣΧΗΜΟΥ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΤΕΛΛΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥΣ Η ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΟΥΣ.ΑΠΕΔΕΙΧΘΗΣΑΝ ΞΑΝΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΦΟΥ ΤΟ 1990 ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΚΚΛΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ.Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΤΕ GRANDE ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΗΤΑΝ "ΜΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΑ"...Αν είναι δυνατόν ρε άσχετοι αμπάλατοι,του κερατά μαλάκες.Τα κτίρια αυτά έχουν συγκεκριμμένη παφίτικη αστική αρχιτεκτονική και ανήκουν σε συγκεκριμμένη παφίτικη εποχή.Ενας ανίδεος έρχεται πρώτα δήθεν επικαλείται ότι πήρε φωτιά απο βραχυκύκλωμα και μετά επικαλείται την στατικότητα του αφού προηγουμένως στέλλει επιστολή...άκουσον άκουσον 14/08/2013 πρόθεσης κατεδάφισης.Δήμαρχε και Δημοτικό Συμβούλιο απεδείξατε ακόμη μιά φορά ότι δεν έχετε υπόθεση. Για να μου αποδείξετε ότι αξίζει να είσαστε εκεί και αφού το κτίριο ανήκει σε περιοχή ειδικού χαρακτήρα να τον αναγκάσετε να τον ΞΑΝΑΚΤΙΣΕΙ!

Απο τον φίλο Χαράλαμπο Δόκο:
Άμαν σας φανεί τσιμεντώστε τα όλα, κάντε τα κουτιά, ορθογώνια όπως είναι τα μυαλά σας. Όσον αφορά το Δήμο Πάφου να σταματήσει να γυρίζει στα παρκόμετρας και να στέλνει κλήσεις, προτείνω να γραφτούν ομαδικώς σε ένα πρόγραμμα Ψυχοθεραπείας παράλληλα η Επιτροπή του 2017 ας τους κλείσει ένα πολιτιστικο ΚΟΥΡΣ χωρίς ΣΠΑ και ΣΟΥΒΛΑ. Πόσο πραγματικά στο βωμό της Αδηφαγίας θα καταστρέψεται τα πάντα. Ως συνήθως βγάζεται την ουρά απ εξω και οι Πολιτιστικές σας Υπηρεσίες να μετονομαστούν σε Βανδαλιστικές Υπηρεσίες. Γιατί Πολιτισμός Κύριοι δεν είναι μόνο Βάκχες αχ και βαχ και Πάολα γαβ και γαβ αλλά και η Αρχιτεκτονική. Έννοιες δύσκολες για εσάς...

Δικό μου σχόλιο:
"ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΝ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Ο ΧΑΣΑΝΗΣ".Πριν ένα μήνα όταν έμαθα ότι το συγκεκριμμένο τεμάχιο αγοράσθηκε απο την Αριστο τηλεφώνησα στο Δήμο και τους είπα ότι σύντομα έπεται κατεδάφιση.Ακουσε με κανένας?ΟΧΙ.Σήμερα έμαθα ότι πιθανόν να συμβεί το ίδιο και το κτίριο δίπλα του.

Συμπέρασμα.........ανάρτηση του φίλου Ανδρέα Κυριάκου:"Πολιτικοί, άσχημα κτίρια και πόρνες, όλα γίνονται σεβαστά αν αντέξουν για αρκετό χρονικό διάστημα…", John Huston (ως Noah Cross) στην ταινία Chinatown (1974)


"ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ, ΕΛΕΩ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ. 
ΘΕΟΔΩΡΕ, ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΣ, ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΣΤΡΑΒΩΣΕΣ ΤΗΝ ΠΑΦΟ ΜΕ ΤΟ ΕΞΑΩΡΟΦΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΕ ΣΤΗΝ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ,
 ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙ ΔΥΟ ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ (ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ)ΚΑΙ ΕΚΤΙΣΕΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΟΥ, ΕΜΕΙΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ, ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΜΕΤΑ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ????????? ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΘΕΟΔΩΡΕ !!!! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΕΒΛΕΨΑΝ." απο τον συνάδελφο Βαγγέλη Μαυρονικόλα που έχει τα κότσια να πεί τα πράματα με το όνομα τους (με πολύ ευγενικό τρόπο) αντί να του πεί ότι αυτός και η εταιρεία του ελέω του ΔΠ ασελγούν εις βάρος του αστικού μας τοπίου συντηρώντας για χρόνια την πολεοδομική καταισχύνη που μας χαρακτηρίζει σαν πόλις.

Η ΚΟΥΛΟΥΦΟΛΑΝΔΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ

AΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.....
"Η άσκηση πολεοδομικού ελέγχου που να διασφαλίζει ότι στις περιοχές ειδικού Χαρακτήρα καθώς και στις ελεγχόμενες περιοχές θα ισχύουν όλες οι πρόνοιες του Παραρτήματος Γ (Κατευθηντήριες Γραμμές σχετικά με την αισθητική και Ποιοτική Βελτίωση του Δομημένου περιβάλλοντος) του Τοπικού Σχεδίου. Επίσης θα διασφαλίζει ώστε η ένταξη νέων οικοδομών και οι μετατροπές ή οικοδομικές επεμβάσεις σε υφιστάμενες οικοδομές θα γίνονται έτσι ώστε να διατηρείται/προβάλλεται ο αυθεντικός χαρακτήρας (εφ’ όσον αυτός είναι αξιόλογος) ή να βελτιώνεται η υφιστάμενη κατάσταση των ιδίων και της περιοχής τους όσον αφορά την μορφή, τον όγκο, τα υλικά κατασκευής, τα χρώματα και την κλίμακα."

Δεν υπάρχουν σχόλια: