Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ

Σήμερα το πρωϊ στη εκπομπή του ΡΙΚ φιλοξενείτο τηλεφωνικά ο συγγραφέας και λόγιος Σαράντος Καργάκος ο οποίος ρίχνει την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην αδεξιότητα της πολιτικής ηγεσίας διαχρονικά.Δεν ανεφέρθη μόνο για την τωρινή ηγεσία αλλά ιστορικά μιλώντας είπε ότι επικρατεί μιά επιπόλαιη κατάσταση που σιγά-σιγά οδήγησε στην αποσάθρωση των πολιτικών ηθών και όχι μόνο.

"…Ο άνθρωπος για να δημιουργήσει πρέπει να κοιτάξει γύρω του και μέσα του, να εξετάσει ποιος είναι και από που έρχεται, για να μπορέσει να καθορίσει το που θα πάει. Αλλιώς θα τον πηγαίνουν άλλοι. Αν νοιώθει τον τόπο που ζει ως πατρίδα, και αν την πατρίδα αυτή την ονομάζει ευτόλμως Ελλάδα, χρεώνεται μια αποστολή: όχι να την κάνει μεγαλύτερη ούτε μόνο πλουσιώτερη. Χρεώνεται την ευθύνη να την κάνει καλύτερη."

Κομμάτι του Ελληνισμού είναι και η Κύπρος και ο ξεβράκωτος πολιτικός λόγος που ακούγεται δεν βοηθά σε τίποτε γιατί μιά μέρα θα ξεσπάσει και εδώ κάτι αν δεν δωθούν απαντήσεις στα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου,το άδικο χαμό των 121 συνανθρώπων μας,τις κάμερες,τα ελικόπτερα,τις μίζες,το Γενικό Νοσοκομείο,τον ξυλοδαρμό των φοιτητών απο την αστυνομία,την κάλυψη των εγκληματικών στοιχείων,αν δεν σταματήσει το αλληλοχαίδευμα των εφημερίδων,των καναλιών και το αλλαξοκώλι των δημοσιοκάφρων.Ο λαλίστατος Γριστόφκιας με την κοινωνική πολιτική της ισότητας που μας τα πρήζει εδώ και τόσα χρόνια,αφού κρατά τα ηνία της εξουσίας γιατί δεν κάμνει κάτι παρά να δίνει χάριν σε μιά εξυπνό-παλαβή δικηγόρο, αντί να την αφήσει μέσα να πήξει η βάκλα της και να παραδειγματίσει τους υπόλοιπους?

7 σχόλια:

rose είπε...

ισως γι αυτο δεν λυνεται και το Κυπριακο Κώστα..

Φανταστηκες στα καλα καθουμενα να ανακατωθει η τραπουλα, και ο ενας να ελεγχει τον αλλο σε ενα κοινο κρατος;

φανταστηκες απο την παντοκρατορία των εκαστοτε μοναρχων [ετσι λειτουργει το δικαιο της αναγκης]
να μπουμε σε αναγκαστικη συμβιωση που μονο οι θεσμοι θα την διασφαλίζουν??

ετσι και για αυτον τον λογο κουκουλώνονται όλα ως παρα'τζει...

koutso είπε...

Το "Ως παρακάτω" μπορεί να είναι μέχρι εδώ τουλάχιστον για την Ελλάδα που υπάρχουν πιό δυνατά και οργανωμένα κινήματα.Φεύγουμε αύριο με την Γιούλα για Αθήνα εκεί που όλοι φεύγουν να γλυτώσουν απο τι? Απο την πραγματικότητα των γεγονότων ή απο τους "κουκουλοφόρους?

κουτσοφτου είπε...

Θα προσπαθησω να ειμαι οσο το δυνατον συντομη για να σας παραθεσω γεγονοτα απιστευτα κι ομως αληθινα αναφορικα με το ηθος καποιων ΕΞουσιαστων .Ξεκινω με μονο δυο γαγονοτα και θα ακολουθησουν πολλα.Να φανταστειτε οτι οταν πριν λιγα χρονια πηγα στο δημοτικο μεγαρο να μιλησω με τον πατερα των παιδιων μου,αυτος με θρασος υποχρεωσε τη γραμματεα του να τηλεφωνησει στην αστυνομια να με....συλλαβουν.Ο ιδιος κυριος απειλησε οτι θα με βρουν τα παιδια μου κομματακια σε χαραδρα.Με αδιασειστα στοιχεια, εκανα καταγγελια στην αστυνομια.ΑΠΑΝΤΗΣΗ:μα μανα μου ο φ.... εν καμνει ετσι πραματατα.
Εγω ομως ΞΕΡΩ.Πιστεψετε με.Αλοιμονο σε οσους υπηρετησαν το αδικο και ειναι ακομη ΕΞουσια.

Roadartist είπε...

Κανείς δε ξέρει το αύριο τι θα φέρει, νομίζω πως όσον αφορά την ΑΘήνα θα είναι μαύρο.
Εύχομαι να γίνει κατι θετικό, αλλά δυστυχώς οι κυβερνώντες είναι άχρηστοι και αυτοί κ όσοι άλλοι πρόκειται να έρθουν.. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει, όλοι έχουμε παγώσει, οι νέοι νιώθουν πως τους έχουνε κλέψει το μελλον και την ελπιδα.. ΑΥΤΟ Δε περναει ετσι..

koutso είπε...

Εμείς αύριο θα είμαστε εκεί για τέσσερεις μέρες.Μπορεί κάποιος να μας πεί αν θα έχει πορεία και απο που ξεκινά?

antidrasi25 είπε...

Χαιρετώ,

Δεν ξέρω αν σε πρόλαβα πριν ταξιδέψεις.

Ο καλύτερος χώρος [web] για να ενημερώνεσαι για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα είναι το Indymedia. http://athens.indymedia.org/?lang=el

Τo Indymedia Athens είναι μια ανοιχτή συλλογικότητα ατόμων που προσφέρουν άμεση και μη-εμπορευματική πληροφόρηση.

Όταν κάναμε τις πορείες για το «Άρθρο 16» η πορεία ξεκινούσε από τα Προπύλαια και έκανε τον γύρο. Τώρα δεν γνωρίζω τι γίνεται αλλά το Indymedia θα σε κατατοπίσει πλήρως.

Καλό ταξίδι και καλή επιστροφή.

Προσοχή απ’ τους μπάτσους, σκοτώνουν περαστικούς!

koutso είπε...

@antidrasi 25,
Το τελευταίο μου άρεσε για τους μπάτσους. Ευχαριστώ για την πληροφορία.
Εδω που είμαστε είναι πάντως ησυχία ούτε πως έγινε ο χαμός πριν λίγες μέρες