Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Tόσες μέρες που ήμουν στη Αθήνα  προσπαθούσα να μπω στον παλμό των αντιδράσεων,των διαδηλώσεων ,ακόμη και να κατανοήσω τους πραγματικούς λόγους που ξεχείλησε το ποτήρι.
Μιλώντας με κόσμο,διαβάζοντας ανεξάρτητο τύπο,ακούοντας αντιεξουσιαστές να μιλούν επώνυμα και χωρίς "κουκούλες"στην τηλεόραση κατάλαβα ένα πράμα:ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΥΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΒΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΒΑΘΙΑ ΡΙΖΟΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΑΙ Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Α.

Η εξαθλίωση της κοινωνίας μας και του ωχαδερφισμού που επικρατεί στη κυπριακή κοινωνία είναι αποτέλεσμα της νοοτροπίας που καλλιεργείται τόσα χρόνια απο όλα τα μέσα.Που ακούστηκε μιά μικρή χώρα να έχει τόσους τηλεοπτικούς σταθμούς και απ'όλους να ακούεις το ίδιο σκατολόϊ μέρα νύκτα?

Που ακούστηκε να γράφει πολίτης γράμμα ασκόντας κριτική σ'άρθρο δημοσιοκάφρου και να το στέλλει στις εφημερίδες να το εκδώσουν και να εισπράττει ως απάντηση:"εμείς δεν σχολιάζουμε άρθρα άλλων συναδέλφων."???????

Ημουν και θα είμαι αυστηρός κριτής του οποιουδήποτε που σφετερίζεται ένα κωλοαξίωμα που το δίνει ο λαός και το χρησιμοποιεί για την δική του προσωπική και κερδοσκοπική εκμετάλλευση, που δυστυχώς επικρατεί στους δικούς μας πολιτικούς με την παλαβή και δουλοπρεπή υποστήριξη των "φιλήσυχων" και "νομοταγών" προβάτων α-πολιτών μας.

14 σχόλια:

andreas f.stavrou είπε...

Η ανάπτυξη της ελευθερίας του ανθρώπου είναι συνυφασμένη με την αποδυνάμωση της εξουσίας.Γι αυτό και στην ιστορία όλοι οι αγώνες των ανθρώπων είναι για ανάπτυξη της ελευθερίας τους ενάντια στις ποικίλες εξουσίες που τους καταδυναστεύουν.
Δεν μπορεί ένας ελεύθερος άνθρωπος να είναι και εξουσιολάγνος. Εκτός από την Κύπρο όπου κάθε σφογγοκωλάριος της εξουσίας παρουσιάζεται και δημοκράτης και προοδευτικός και αυτοϊκανοποιείται.

koutso είπε...

@ Ανδρέα,
Ετσι ακριβώς όπως το λέεις είναι.Γιατί όλοι αυτοί οι σφογγοκωλάριοι πολιτικοί, εκπαιδευτικοί,κυβερνητικοί, δημοσιογράφοι κλπ αν είχαν ήθος θα το είχαν μεταδώσει στη νοοτροπία μας,στη συνείδηση μας,στην συμπεριφορά μας και τοιουτοτρόπως θα είχαμε φτιάξει μια κοινωνία θαραλλέα και αποφασιστική.
Θα είχαμε γνώση και επίγνωση των καιρών και δεν θα καταλήγαμε ούτε ίσως στη ΕΟΚΑ,ούτε στα γεγονότα του 63,ούτε στην εισβολή του 74,ούτε στο δημοψήφισμα,ούτε στα κλάματα,ούτε στους αγνοούμενους,ούτε στις εκταφές λειψάνων.
Ισως κάποιος πρέπει να αρχήσει να ρίχνει παπούτσια σ'αυτό τον τόπο,αλλά που έτσι θάρρος.Αφήσαμε την μετριότητα να κυριέψει σε όλα τα επίπεδα του πολιτισμού μας,πρώτη και καλύτερη η μετριότητα της πληθώρας των "επιστημόνων" συναδέλφων...?Κοίταξε γύρω σου,την γειτονιά σου,την συνοικία σου,την πόλη σου,το χωριό σου,την ύπαιθρο μας που βιάζεται επι καθημερινής βάσης και τόσα άλλα που βαριέμαι να γράψω.

rose είπε...

εγω μεχρι τώρα νομιζα οτι η λεξη ήταν "κωλοσφουγγάριος"
χαχαχα

αλλα κατα τα άλλα συμφωνώ

Ανώνυμος είπε...

Κώστα με οσα βλεπουμε να γινονται με τη δικη μας αστυνομια ποιος θα παρει θεση??

koutso είπε...

Κανένας ώς συνήθως.Οταν κάναμε διαμαρτυρία έξω απο την αστυνομία της Πάφου όταν οι μπάτσοι ξυλοκόπησαν τους φοιτητές είμασταν 7 άτομα και στη πορεία με τ'Απανέμι 25.Τι περιμένεις απο μια νωχελική κοινωνία όπως την δική μας.Τουλάχιστον εμείς δώσαμε το παρόν μας και στη διαμαρτυρία στην Αθήνα.

Aceras Anthropophorum είπε...

Κώστα τα μμου μμου έ στην Κύπρον εν 100 φορές σιείρόττερα που τες αρχιτεκτονικές τζιαι πολεοδομικές κουλλουφκιές που βάλλεις κάποτε πας το μπλόγκ σου τζιαι φκάλλουν μμάθκια.

Εισηγούμαι σου να βάλλεις έμαν με έναν. Μιαν φορά έναν τοίχον με φτίμματα, την άλλην έναν βιτεούδιν με έναν κουλλουφοπαρουσιαστήν. Μιαν ημέραν με έναν σκουπιδότοπον στο κέντρον της πόλης, την επόμενην έναν απόσπασμαν του δελτίου "ειδήσεων". Μιάν ημέραν έναν αρχιτεκτονικόν όχτρωμαν, την άλλην έναν "ρεπορτάζ" τηλεοπτικού σταθμού.

koutso είπε...

@Αδέρουμ,
Ελα,μα που χάθηκες τζι κάτω που είσαι?
Πολύ καλή εισήγηση και πολυ σωστός ο παραλληλισμός σου γιατί όταν κάποιος είναι "ούλουφος" δεν μπορεί να είναι "κούλουφος" σ'ενα και στα υπόλοιπα όχι......

rose είπε...

Kωστα
ειδα το άρθρο στο περιοδικο για σενα καιτο μπλοκ σου..

Οπως σε ξερω τα είπες, και σε χάρηκα

χαιρετισμους

koutso είπε...

@ rose,

Καλημέρα,ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Το άρθρο στις Συνθέσεις λες να φοβίσει τον "φιλήσυχο" μας κόσμο ή θα με θάψει εντελώς?

rose είπε...

διπλα απο τη συνεντευξη σου Κωστα ειναι και φωτογραφιες των σπιτιων σου.
τι τους θες του φιλησυχους οταν εχεις τετοια σπουδαια αισθητικη αποψη?

Ανώνυμος είπε...

Μονόλεπτη Κραυγή...

koutso είπε...

@ Ηλίθιον Αγρινόν,
Ως προς τι η μονόλεπτη κραυγή?Παρακαλώ εξήγησε.

Ανώνυμος είπε...

Αντί σιγής.

Το λιγότερο που μπορούμε να πράξουμε.

κουτσοφτου είπε...

Συμφωνω εξ ου και συμπορευομαι Κωστη.Μονο λιγοι γνωριζουν το πως εφαρμοστηκε σ εμενα η βια σε ολες της τις εκφανσεις απο τον πρωην και γνωστο ανδρεικελο,το οποιο ωσ εξουσιολανος και κωλοσφογγαριος οντως παρουσιαζεται και δημοκρατης και προοδευτικος.Πηγα Αθηνα,δηλωσαμε με τον ΥΠΕΡΟΧΟ κοσμο την αποστροφη μας προς ολους αυτους,στηριξαμε την ΥΠΕΡΟΧΗ νεολαια και παντα θα ειμαι στις επαλξεις οταν χρειαστει για αγωνα η πολεμο ΑΞΙΩΝ.Εξ αλλου το προσπαθησαμε και στη Κυπρο πολλες φορες αλλα.........Σημασια εχει οτι υπαρχει η μαγια του Μακρυγιαννη.Γεια σου Αλεξη που ξυπνησες συνειδησεις!!!