Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΑΦΟΥ:ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ

Αν κάποιος φοιτητής αρχιτεκτονικής θέλει πραγματικά να μάθει τι και πως σχεδιάζεται ένα κακό κτίριο,το μόνο που έχει να κάμει είναι να επισκεφθεί το αξιοθρήνητο και ηλίθιο κτίριο που στεγάζει τις κυβερνητικές υπηρεσίες στη Πάφο.
Προκαλώ τον όποιοδήποτε ότι αν κάνω ένα κατάλογο με σχεδιαστικά,κατασκευαστικά,λειτουργικά λάθη που μπορώ να στοιχειοθετήσω είμαι σίγουρος ότι θα περάσουν τα 100. 





Ενα απο τα πιό σοβαρά είναι και το ακόλουθο:
O κανονισμός που αφορά τον υπολογισμό του ύψους των φουγάρων που αναφέρεται ο οδηγός CIBSE Β13-27 που θα έπρεπε ο ηλίθιος που τα σχεδίασε (Ανώτερος Αρχιτέκτονας της Δημοκρατίας) και ο ηλίθιος Σύμβουλος Μηχανολόγος που τα υπολόγησε (Σωτηρίου και Κυριζής) και ο ηλίθιος που τα ενέκρινε και τα επέβλεψε (Δημόσια Εργα) να γνώριζαν ότι τοποθετώντας τα φουγάρα στο χαμηλό μέρος του κτιρίου (άνω απο το αμφιθέατρο) και έχοντας δίπλα του μέρος του κτιρίου με περισσότερο ύψος αλλά και γειτονικά κτίρια πιό ψηλά ότι οι γείτονες είναι υποχρεωμένοι να εισπνέουν θειάφι μέρα-νύκτα.
Εχω αποστείλει επιστολή στον Επίτροπο Περιβάλλοντος και είμαι σίγουρος ότι θα ενεργήσει όπως ενήργησε και την προηγούμενη φορά για να λυθεί και αυτό το πρόβλημα.Δυστυχώς η Κύπρος είναι γεμάτη με ερασιτέχνες αλεξιπτωτιστές απο το Αφχανιστάν που πιάνουν ένα κωλοδίπλωμα και νομίζουν ότι έγιναν κάτι.Να που η ζωή και οι πράξεις τους δείχνουν τις ικανότητες τους.Σικτίρ.

5 σχόλια:

κουτσοφτου είπε...

Κλασσικα διαχρονικα ερωτηματα, εξ ου και αδυνατω να αναφερω οτιδηποτε νεο,παρα να επαναφερω παλαιοτερες,διαχρονικες...αποψεις!!

Διερωτωμαι αν πρεπει να ντρεπομαστε για ενα τοπο και τους ανθρωπους του συναμα,που δεν μπορουν να διακρινουν την ΟΜΟΡΦΙΑ,παρα μονο πολεμουν για το αδικο και την ασχημια.Ενα τοπο που γεννησε μανες Μηδειες και πατεραδες υποταγμενους στα βρακια και τις επιταγες του στομαχου τους.Ψαχνω ναβρω καρδιες που να πολεμουν στ αλωνια οπως ο Ακριτας με το θανατο αλλα οι περισσοτερες ειναι κατω απο το χωμα.Δυσκολα τα πραγματα Κωστη,αλλα απαντω στους ουτω καλουμενους αρχοντες,συζυγους,γονεις,κουλτουριαρηδες,δηθεν κλπ................Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε (Ν.Καζαντζάκης) Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λές : Εγώ μονάχος μου θα σώσω τη γή: Αν δεν σωθεί εγώ θα ευθυνομαι...

rose είπε...

Τι άσχημα κτίρια!

Eva Neocleous είπε...

Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στον τόπο μας!Τα παραδείγματα είναι άπειρα.

koutso είπε...

Αγαπητή Κυρία Νεοκλέους,Σας ευχαριστώ για δυο πράγματα ένα γιατί σχολιάζετε ενυπόγραφα και δεύτερο γιατί είσαστε εκπαιδευτικός και γυναίκα.Εχω μεγάλη πίστη στις γυναίκες και ότι αυτό τον κακόμοιρο τόπο μόνο μιά γυναίκα θα μπορούσε να τον σώσει.(αναφέρομαι στη βασίλισσα Βικτώρια και άλλες λιγότερες επιφανείς γυναίκες).Αλλά δυστυχώς πέρασαν αυτοί οι καιροί,Καλωσορίσατε στο μπλόκ και να ξέρετε ότι τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και θα με προβληματίζουν ανάλογα.

κουτσοφτου είπε...

Απο την αλλη σκεφτομαι....Αφου εχουμε τοσο σημαντικους δημοσιογραφοδημοτικοσυμβουλοππουνιοσοσιαλοκουλτουριαλοκαλλιεργητες γιατι να ανησυχουμε?Αστε τα ολα στα χερια της επαναστασης.Αυτοι γνωριζουν.Εκαναν πολλες τετοιες εξεγερσεις με μεγαλη επιτυχια..Κοιταξετε γυρω σας,και παρτε και καμια εφημεριδα δωρεαν.Μονο τοτε θα καταλαβετε