Στη πρώτη φωτό φαίνεται ένας ηλιακός θερμοσίφωνας που βλέπει νότιο-δυτικά,ενώ στη δεύτερη φαίνονται δύο που βλέπουν ανατολικά και μάλιστα μέρα μεσημέρι είναι υπο σκιά.
Σε μιά εποχή που λογικά θα έπρεπε έστω τα πιό απλά θέματα όπως θέρμανση νερού απο τον ήλιο να ήταν δεδομένα και χωρίς αμφιβολία επείγοντα,υπάρχουν αρχιτεκτονίζοντες αρχιτέκτονες που δεν τους καίεται καρφί.
Σε μιά εποχή που λογικά θα έπρεπε έστω τα πιό απλά θέματα όπως θέρμανση νερού απο τον ήλιο να ήταν δεδομένα και χωρίς αμφιβολία επείγοντα,υπάρχουν αρχιτεκτονίζοντες αρχιτέκτονες που δεν τους καίεται καρφί.
Προσέξετε την τοποθέτηση των ηλιακών πλαισίων που με "τόση προσοχή" (για να μην χαλάσει η αισθητική αυτού του αξιόλογου αρχιτεκτονικού έργου) έχουν τοποθετηθεί σ'όλους τους προσανατολισμούς.Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες η ώρα 12.30 στηνπεριοχή της Λίμνης,πριν την Αργάκα....
1.Σ'όλο το σύμπλεγμα υπάρχει μόνο ένας που βλέπει νότο.
2.Εστω και μεσημέρι,υπάρχουν ηλιακά πλαίσια υπό...σκιά
.....και όλα αυτά με υπογραφή "αρχιτέκτονα"παρακαλώ.Η ταπέλλα λέει τ'όνομα του "συναδέλφου".
Απο αισθητική όμως δεν πιάνεται ο μπαγάσας,τα ηλιακά θα σκεφτεί?
Δεν υπάρχει κράτος να του δώσει 700 πάτσους να συνέλθει ή να τα παραιτήσει να πάει στα Δημόσια Εργα να σκάφτει χαντάτζια?
6 σχόλια:
Ίλε Κώστα ανοίγεις ένα μεγάλο θέμα. Αυτό της αισθητικήξς αντίληψης των κυπρίων αρχιτεκτόνων.
Βρεθήκαμε κάποτε με τη σύζυγο στη περιοχή Καλογήρων στη Λεμεσό που θεωρείται η περιοχή με τα πιο πλούσια σπίτια. Πραγματικά φρικάραμε από το αρχιτεκτονικό αλαλούμ που επικρατούσε. Κίονες κορινθιακού ρυθμού με πατροπαράδοτες κυπριακές καμάρες. Χάι τεκ σπίτια με ανοφλούθκια διακοσμημένα με κεραμίδια... τι και τι δεν είδαν τα μάτια μας.
Σιέρουνται τζιαι η μανάες τους ότι εφκάλαν αρχιτέκτονες.
Μα καλά δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένας τρόπος ελέγχου αυτών των "επικίνδυνων" καφρομελετητών?
που ποιους να ελεγχονται; ο'ι' πειτε μου που ποιους;
σοβαρα εαν υπαρχει τροπος να γινει τουτο που λαλεις θα ηταν ....... τελος παντων εαν δεν υπηρχαν και τουτοι δεν θα υπηρχε μετρο συγκρισης θα ημασταν ουλλοι αρχιτεκτονες και δεν θα υπηρχε συναγωνισμος και αλλαζονεια και μισαλλοδοξια και παει λεγοντας! if you got my point! που λαλουν και τα βλαχαδερα της υπερατλαντικης ηπειρου.
@Ανώνυμο,
Μα εγώ δεν μίλησα για την αισθητική τους ή για την αισθητική μου.Ετσι και αλλιώς η αισθητική είναι υποκειμενική.Εδώ μιλούμε για ένα απλό αλλά συνάμα σοβαρό θέμα:της επιστασίας και του ελέγχου των κρατικών φορέων στις οικοδομές.Να αναγκαστούμε όλοι να ψηλώσουμε τον πήχυ,πρωτα όσοι ανήκουν στους κρατικούς φορείς,ώστε να μπορούν να μας ελέγχουν και δεύτερο οι απαιτήσεις να είναι τέτοιες που θα αναγκαστούμε εμείς να γίνουμε καλύτεροι.
αρεσκει μου γιατι παντα μιλας με υψηλο στοχασμο και ιδανικα! συμφωνω μαζι σου αλλα δεν βλεπω να αλλασει κατι γιατι, αν και τα νεα ατομα (προς θεου δεν εννοω μονο τους νεαρους σε ηλικια αλλα οσους βλεπουν με νεαρο πνευμα και ματι τα τετκτενομενα)θελουν-νιωθουν αυτη την αναγκη το βολεμα και οι τωρινες γραφειοκρατικες πρακτικες απο τους γερασμενους και στατιστικα εθισμενους δημοσιους υπαλληλους δεν αφηνουν περιθωρια για αλλαγες και καινοτομιες.
@Ανώνυμο,
Ε τότε κάτι άλλο φταίει...ο τρόποςπου μεγαλώνουμε και τι μας μαθαίνει το οικογενειακό μας περιβάλλον απο παιδιά.
Η κοινωνία της Ευρώπης πέρασε απο διάφορα στάδια ενώ εμείς περάσαμε απο γιδοβοσκοί σε αρχοντοχωριάτες χωρίς παιδεία,ανιστόριτοι ασχοληθήκαμε με τις αλληλοκατηγορίες και τους σκοτωμούς,για να φέρουμε τους Τούρκους.Ισως όμως για πρώτη φορά,λόγω κατοχής,να αλλάξει η κοινωνία μας,ελπίζω προς το καλύτερο.
Δημοσίευση σχολίου