Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

ZAHA VERSUS ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ PART (2)















H  φωτογραφία που σας υποσχέθηκα.Αυτή η γυναίκα σχεδίαζε για πάνω απο 10 χρόνια την ούτω αποκαλούμενη "χάρτινη αρχιτεκτονική" γιατί απλά όλα τα κτίρια της έμεναν στα ράφια του γραφείου της.Κέρδιζε τους διαγωνισμούς και κανείς δεν τολμούσε να τα κτίσει.Και όμως βράχος η σκαρκά.Ο κόσμος κάνει τούμπες στ'όνομα της,την παραδέκτηκαν και την αποδέκτηκαν αλλά εμείς οι ζοποκυπραίοι (όρος που χρησιμοποείτο στ'άρθρα του Λανίτη) δεν χρειαζόμαστε την Ζάχα να μας δείξει τον δρόμο παρά μόνο απο κάτι μουρόχαβλους χλεχλέδες πολιτικούς με ξύλινο ύφος και χιούμορ Σουηδών (φράση δανεισμένη απο τα παλιά).


3 σχόλια:

koutso είπε...

Eπειδη η Μαραγκου δεν τα καταφερε αποψε είπα να της αναρτήσω το σχόλιο της.
....Η Ζάχα να συνεχίσει να σχεδιάζει και να κόβει χαρτιά! Αλλά εγώ δεν πέφτω στην παγίδα να συζητώ για την πρωτεύουσα με Παφίτες που κατά βάθος εποφθαλμιούν την πόλη μου. Καθαρή ζήλεια. Όμως εμείς οι Λευκωσιάτες που έχουμε μεγάλη ψυχή και που αντιλαμβανόμαστε το φθόνο και τη ζήλεια για τη δική μας πόλη θα φανούμε μεγαλόπνοι και θα εισηγηθούμε να μεταφερθεί το έργο της Ζάχας στην Πάφο και να στηθεί στον Μούταλλο για τον οποίο έχει χυθεί τόσο μελάνι. Αίφνης θα μπορεί ο Μητροπολίτης σας να λειτουργεί στον υπαίθριο χώρο της Ζάχας, μπορεί ο Δήμαρχος σας να βγάζει ομιλίες και εσείς όλοι τον σκασμό!

koutso είπε...

Πολύ καλό θα έχει χάζι δέχομαι.Η επιλογή του χώρου που προτείνεις είναι ότι πρέπει.Θα ανεβάσει την αξία της τουρκοκυπριακής γης και όλοι θα μετακομίσουμε στον Μούταλλο.Η δε υπόλοιπη πόλη να γίνει βοσκοτόπι.

Anna Marangou είπε...

O Επιμένων ελληνικά έτσι λοιπόν θα πάθει και η Ζάχα που άφησε το Ιράκ και έγινε Αγγλίδα!