Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

ΥΠΕΡΩΚΕΑΝΙΑ VERSUS ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Kύριε Υπουργέ,

Μπορεί η λύση των υπερωκεανίων που μεταφέρουν νερό στο νησί να είναι μιά λύση (όπως και τα εργοστάσια αφαλάτωσης) αλλά πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα πληρώνουμε το νερό στη αξία της βενζίνης διότι απλά η κοντόφθαλμη πολιτική που ασκούσαν τόσα χρόνια τα Υπουργεία (και όχι μόνο σε σχέση με την λειψυδρία) θα αποβεί καταστροφική αν δεν βρέξει.Ομως μην φοβάστε, σύσσωμοι όλοι θα ξεκινήσουμε τις δεήσεις πολιτικοί,παπάδες,χωριάτες, αστοί,βοσκοί, μουλλάδες, και διάφοροι άλλοι,διότι απλά είμαστε τόσο αφελείς......Εξηγούμαι:
α.ΑΝΤΙ να απαιτήσετε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών που εκδίδει Πολεοδομικές Αδειες (για τα υπό ανέγερση) όπως όλα τα παραλιακά ξενοδοχεία να σταματήσουν να χρησιμοποιούν πόσιμο ή άλλωπως νερό απο διατρήσεις και να τραβούν νερό απο την θάλασσα,αλλάζοντας φυσικά τα μηχανήματα τους,όμως δεν θα θέλουν χημικά,(σκεφτόμενοι και το περιβάλλον),
β.ΑΝΤΙ να επιτρέπεται του κάθε επιδειξιομανή χωριάτη που κτίζει σπίτι να κάνει πισίνες τεραστίων διαστάσεων,
γ.ΑΝΤΙ να χτίζετε εργοστάσια αφαλάτωσης που χρησιμοποιούν τόση ενέργεια,
δ.ΑΝΤΙ να κουβαλλάτε νερό με υπερωκεάνια που χρησιμοποιούν μαζούτ για την κίνηση τους,
ίσως θα έπρεπε να καλέσετε ειδικούς απο την Ευρώπη που έστω και αν εκεί βρέχει και δεν έχουν πρόβλημα με το νερό έχουν προνοήσει και μελετήσει τα υπόγεια νερά τους σε βαθμό που θα μπορούσαν να βρούν λύσεις όχι τόσο ενεργοβόρες και ακριβές.Υπάρχουν εξειδικευμένοι μηχανικοί περιβάλλοντος (πανεπιστήμιο Darmstadt- Γερμανία) που θα μπορούσαν να μας είναι χρήσιμοι και μετά..................

ΟΣΑ ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ
(κάνετε κλικ στον τίτλο για να διαβάσετε σχετικά άρθρα.....)

7 σχόλια:

Anna Marangou είπε...

Κουτσοφτίδη, η Κύπρος και κατ'επέκταση και η Πάφος παρά τις ιδιαιτερότητες οδεύει προς ΙΒΙΖΟΠΟΙΗΣΗ. Εμείς οι αυτόχθονες θα φύγουμε οσονούπω. Αυτοί που θα έρχονται δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον ούτε να πιουν νερό, ούτε να πληθούν, ούτε να ασχοληθούν με οτιδήποτε. Θα είναι κατάτζιτοι στις παραλίες, ξημαρισμένοι, και η μόνη σχέση με τον εαυτό τους θα είναι το κατούρημα. Αυτή είναι η προοπτική του τόπου. Κατά τα άλλα η Ζάχα Χαντίτ και ο Νουβέλ μας μάρανε.

koutso είπε...

Αννούλα μου,νομίζω η ΙΒΙΖΟ-κουλουφουκατατάσταση υφίσταται εδώ και χρόνια φτάνει κάποιος να δει τις περιοχές που έχουν εκφυλιστεί Αγ.Νάπα,Πρωταράς,Κ.Πάφος.Δείτε τι προτείνομε στους κούλουφους απο τα αγγλικά προάστια που ΕΜΕΙΣ έχουμε φέρει με τη πολιτική του ΚΟΤ και άλλων αξιόλογων ημικρατικών οργανισμών...αγγλικό πρόγευμα.
Φαντάστου έστω για μιά στιγμή να είσαι ας πούμε Ασσίζη και να ζητήσεις ..εγγλέζικο πρόγευμα,το πολύ να σε δείρουν.
Ομως για να έρθουμε και στο θέμα μας τη "προοπτική του τόπου":εμείς την καθοδηγούμε άρα θα έπρεπε εφόσον σ'άλλες χώρες αυτοί οι επιφανείς αρχιτέκτονες που αναφέρεσαι έχουν
μετατρέψει τις πόλεις όπου έχουν δημιουργήσει σε πόλους έλξης,αλλά το πιό σημαντικό οι ίδιες οι πόλεις αναγνώρησαν την ανάγκη "διόρθωσης" ολόκληρων περιοχών πέραν του τεμαχίου της ανάπτυξης,να πιστώσουμε λίγη εμπιστοσύνη σε μιά σπουδαία αρχιτέκτονα όπως την Ζaha Hadid που αν μη τι άλλο έχει κερδίσει το διαγωνισμό και η οποία διεκδικεί με το σπαθί της (όχι πως έχει ανάγκη το έργο της Πλατείας Ελευθερίας στη Λευκωσία για να επικυρώσει την εμβέλεια της) έργα ανα τον κόσμο.Oσο αφορά τον Jean Nouvel πολύ φοβούμαι ότι θα χρησιμοποιηθεί απο μερικούς εδώ για σκοπούς επίδειξης και επειδή ο άνθρωπος είναι διάνοια,θα το εκμεταλλευτεί και επι τέλους θα δούμε και καμμιά αρχιτεκτονική, που για τους πολλούς θα είναι παράξενη, εκκεντρική,"δεν θα συνάδει" κλπ όλα δηλ τα επίθετα που χρησιμοπούνται απο "άσχετους" με το θέμα για να χαρακτηρίσουν κάτι που δεν μπορούν απλά να κατανοήσουν.
Οσο αφορά το κατούρημα αυτών των ξημαρισμένων εισηγούμαι να δημιουργηθεί κινητή μονάδα περισυλλογής του ώστε να πλένουμε τ'αυτοκίνητα μας.Ετσι συμβάλλουμε στη δημιουργία επι πλέον θέσεις εργασίας ώστε να φέρουμε και άλλους κούλουφους απο τας Ευρώπας............

Anna Marangou είπε...

Κουτσοφτιδάκι μου, όλα αυτά που λές τζάμπα τα αγοράζω για τους μεγάλους αρχιτέκτονες που κέρδισαν με τα σπαθιά και τις σαίττες τους διαγωνισμούς. Εγώ ένα ξέρω ότι είχαμε έναν τόπο που θα μπορούσε να σταθεί επάξια παντού. Το πρόβλημα για μένα είναι η μη αναγνώριση των αξιών τούτου του τόπου από τους ιθαγενείς κατοίκους του. Εγώ στη Λευκωσία δεν έχω ανάγκη από την προσθήκη Χαντίτ για να εκτιμήσω την πόλη μου, η οποία κτίστηκε το 1567 από έναν Ιταλό. Αυτό που έμεινε μου φτάνει. Ήμουνα τις προάλλες στη Δαμασκό. Μια πόλη μέσα στην Ιστορία και εκείνη. Χωρίς φτιασίδια και Ζάχες και μαλακίες. Απλή, απέριττη, με τη αραβική βρωμιά, το φολκλόρ του κίτς της Χαμεντιέ, που βρίθει από Κυπραίους που γοράζουν κουρτίνες και άλλα τινά, κάτω από υπέροχα ρωμαϊκά προπύλαια που ούτε καν βλέπουν. Συνεπώς Κυπραίους είτε στη Χαμεδιέ τους βάλεις, είτε στην Πλατεία της Ζάχας πάλε κουρτίνες εν να αγοράζουν. Όσο για τον μύθο ότι η Λευκωσία θα πάρει τα πάνω της λόγω Χαντίτ επέτρεψέ μου να γελάσω...Οι χωρκαθκιές του Ζαμπέλα θα πληρωθούν από τους Λευκωσιάτες σε χρυσό!!!

CHRISTIANA είπε...

Εγώ που είμαι μια μικροαστή Κυπραία με όλον το θάρρος ρωτώ : " Τι πειράζει να γοράζουμεν κουρτίνες μες την πλατείαν της Ζάχας; Μπορει μιαν ημεραν να αμπλέψουμεν τζιαι να πούμεν " Ρε μα τα κολωνάκια /μετώπες εφύαν που την μόδαν" Μια πρόοδος είναι τζιαι τούτη. Πρέπει να καταδικαστούμεν δηλαδή σε κέινο το απειροελάχιστο που κάποιοι πιστευουν πως μας "αξίζει"; Ποσην υποτίμησην!!! Την κακογουστιαν και την ασχήμιαν την πληρώνουμεν τόσα χρόνια. Ας πληρώσουμεν και την Ζάχα κι ας κανουμε ψυχανάλυσην μετά να το ξεπεράσουμε.
Το δημαρχειον του κουτσοφτιδη στον Αγ. Αθανασιο πως το αντιμετώπισαν οι χωρκάτες και πως το αντιμετωπίζουν τωρά;
ΕΛΕΟΣ πια. Ας αφήσουμεν την μιζερκαν κι ας ανοίξουμεν κανεναν παράθυρον να μπει αέρας...ΟΥΦΦΦΦ

koutso είπε...

Μαραγκούα μου αγαμημένη,φαίνεται μέσα σε τούτη την πόλη υπάρχουν άλλοι που μιλούν καλύτερα απο εμένα.Φυσικά ο σκοπός του blog δεν είναι τα αντισχόλια εκ μέρους μου αλλά να ακουστούν οι ιδέες και εκτιμήσεις φίλων αλλά και άλλων που θα εκτιμήσουν ότι ένας παλαβός όπως εμένα που αγαπά τον τόπο του και που είδε το νησί του να βιάζεται κυριολεκτικά, να βλέπει την πατρίδα του να προχωρά περαιτέρω στη πολιστική της αποσύνθεση μέσα σένα άκρατο υπερκαταναλωτισμό.Η Zaha δεν είναι για μας,ούτε μας αξίζει.Κρίμα στο κόπο της,αλλά ξέρεις, το κουλουφκιό δεν μπορούμε να το αποβάλλουμε διότι πάντα νομίζαμε ότι η Κύπρος είναι το κέντρο του κόσμου.Επομένως χρεαιαζόμαστε να αγοράζουμε βρακιά και κουρτίνες απο την Συρία διότι έτσι συμπληρώνουμε την εικόνα μας και προχωρούμε στη ΙΒΙΖΟ-κουλουφοποίηση.............νέα λέξη για τους ένθερμους του blog τούτου.

Anna Marangou είπε...

Αγαπητή Χριστιάνα και εγώ είμαι μικροαστή και το χαίρομαι και το κουβαλώ με καμάρι και δεν έχω ανάγκη ούτε από κολωνάκια αλλά ούτε από μπετά για να αποδείξω ότι δεν είμαι αυτό που είμαι. Αυτά, για την ώρα, δεν θέλω να κολαστώ και άλλο γιατί γράφω για τους δρόμους του Αποστόλου Παύλου και τη Δαμασκό, τις κουρτίνες και τους Κυπραίους.
Καλά να είμαστε

koutso είπε...

Κυρίες μου μικροαστές στρουμπουλές και λαδερές σιγά εδώ καταβάθος συμφωνούμε αλλά το πάθος μας παρασύρει.Δοκιμάστε και κανένα άλλο σχόλιο σ'αλλη ανάρτηση ρε παιδιά κουλουφάκια....