Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

ΔΗΜΟΣ ΠΑΦΟΥ VERSUS ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στη ιστοσελίδα Δημοτικού Συμβούλου αναφέρεται ότι ο Δήμος και η Εκκλησία τα βρήκαν και σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα που προέκυψε με την απραξία τόσο στον κήπο όσο και στο Μουσαλλά.
Εν τω μεταξύ οι μόνοι που χαίρονται τον κήπο (επειδή δεν έχουν καμμιά άλλη επιλογή) είναι οι μετανάστες ενώ τον Μουσαλλά οι Πόντιοι μετανάστες.Και ενώ σ'άλλες ευρωπαϊκές πόλεις βλέπεις ολόκληρες αστικές περιοχές να μεταμορφώνονται σε χρόνο ρεκόρ εμείς ακόμη περιμένουμε την φώτιση τόσο των παπάδων όσο και των πολιτικών.
Εν τω μεταξύ αν αυτή η κακομεταχείριση και διάσπαση δημοσίου χρήματος εγίνετο σε πολιτισμένη χώρα οι υπεύθυνοι θα ήταν φυλακή.Ομως εδώ στη χώρα της κάλυψης και της επικάλυψης δεν ισχύει το γνωμικό:"ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον".Εχουν κυριολεκτικά δημιουργήσει μιά ασπίδα γύρω τους που ο ένας προστατεύει τον άλλον .
Σενάριο (1):Επιστρέφεται ο κήπος στο Δήμο και κτίζει καθεδρικό ναό στον Μουσαλλά η εκκλησία.
Σενάριο (2):Πιάνει τον Μουσαλλά ο Δήμος και κτίζει καθεδρικό ναό στον κήπο η Εκκλησία.
Σενάριο (3):Μετατρέπεται η Μητρόπολη σ'ορφανοτροφείο ή άλλο κοινοφελές ίδρυμα στέλλοντας τους παπάδες στα βουνά και τα μοναστήρια και αναλαμβάνει η Πολιτεία.
Σενάριο (4):Οσοι πολιτικοί ή και μανδαρίνοι του Δήμου ευθύνονται για την κακοδιαχείρηση να τους βάλουμε σ'ένα container και να τους στείλουμε στη Γιάρο.
Σενάριο (5):Να αναλάβει ο Φτωχόπουλος να εξεύρει λύση.
Σενάριο (6):Να ανασχεδιαστεί ολόκληρη η περιοχή (απο την ΑΤΗΚ ως την αστυνομία,μέχρι το Κέντρο Νεότητας,το ξενοδοχείο Αξιοθέα,Μουσαλλά,Εξω Βρύση και τανάπαλιν)  και  μετά να παρθούν αποφάσεις που να ικανοποιούν και την Εκκλησία και τον Δήμο και στο τέλος να αφήνουν ένα γλυκό συναίσθημα στον πολίτη ότι έχουμε ανθρώπους που πραγματικά σκέφτονται και μετά δράττουν.Πως αλλού γίνονται τεράστια πολεοδομικά έργα με την εμπλοκή τόσων πολλών ειδικοτήτων και βρίσκουν λύσεις και εμείς αδυνατούμε.
Τι φταίει?
Ποιούς βολεύει αυτή η καταισχύνη?
Γιατί ο κόσμος δεν αντιδρά?
Τι σκατά θα μας ταΐσουν αύριο?

2 σχόλια:

christos είπε...

Εγω λέω να βάλουμε το ναό πάνω σε ρόδες και να την παίρνουμε πότε στον κήπο, πότε στο Αναβαργός και πότε στην Κάτω Πάφω.
Αποθέωση! Ναός με ρόδες!

koutso είπε...

Χρήστο αν κατάλαβα καλά πρέπει να είσαι ο Χρήστος συνάδελφος που αποκαλώ με αγάπη father Christmas (διότι όταν σε γνώρισα ήσουν στρουμπουλούδης).Λοιπόν η ιδέα σου είναι καταπληκτική,όμως όταν μετακινείται ο ναός να έχει και παπάδες μέσα ώστε άμα γύρει να τους πάρει μαζύ.Θα σε παρακαλoύσα να αναρτήσεις το προφίλ σου κανονικά διότι αυτό το blog δέχεται μόνο ενυπόγραφα σχόλια.Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε φωνή.Το απρόσωπο είναι άναδρο και δεν λογιέται στη φύση μας.Οτι έχουμε να πούμε το λέμε με τ'όνομα του και με τ'όνομα μας.