Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ... ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

AΛΛΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΟΙ ΠΕΖΟΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΟΧΟΦΟΡΑ.

ΣΤΗ ΠΑΦΟ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ-ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ.

ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟΤΙΝΗ ΠΑΝΕ ΜΑΖΥ ΣΤΗ ΚΟΥΛΟΥΦΟΛΑΝΔΗ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ..

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΜΑΣ..............


ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΟΜΒΟΥΣ.........ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΓΥΡΩΘΕΝ ΚΟΜΒΩΝ....

....ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΑΣ  ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ.....
....ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΝΤΙ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ.
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΟΚ....ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΟΚ...ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΓΙΟΚ...ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΓΙΟΚ!
ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΦΟΛΑΝΔΗΣ ΟΠΟΥ ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ

4 σχόλια:

Neuromancer είπε...

Είμαστε η πρώτη χώρα παγκοσμίως στην κατοχή αυτοκινήτων! Αντιστοιχεί 1 αυτοκίνητο σε 1.3 ανθρώπους, δηλαδή 3 αυτοκίνητα σε κάθε οικογένεια!
Ε πού να τα βάλουμε τα ευλοϊμένα αφού εν μας χωρεί ο τόπος! Και ακόμα λαλούν μας ότι πρέπει να πολλίνουμε σαν πληθυσμός!

ruth_less είπε...

Άκουγα προχτές στο ραδιόφωνο ότι υπάρχουν 700,000 αυτοκίνητα στην Κύπρο. Εμείς είμαστε νομίζω 750,000... Φκάλε λοαρκασμό!

Θυμούμαι μόλις εκάμαν τον περίφημο ποδηλατόδρομο στη Λεμεσό,έκαμα μεγάλη χαρά. Ωραία είπα. Θα πιάνω το ποδηλατούι μου τζιαι θα πηαίνω ούλλον τον παραλιακό... Όνειρο. Ε, έμεινεν όνειρο. Κάθε λλίον έπρεπε να καταβαίνω γιατί κάποιον αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο όπου είχεν έξοδο ο ποδηλατόδρομος.

Η Λευκωσία είναι χειρότερη koutso. Πατάς με πατώ σε ούλλοι... Τζιαι αυτοκίνητα, τζιαι ανθρώποι. Απίστευτο το τι ζούμε καθημερινά στους δρόμους. Σκέτη παράνοια.

koutso είπε...

@paganini,
ετσι όπως πάμε θα τα βάλουμε πάνω στις ταράτσες.

@ruth-less,
χρειαζόμαστε ανθρώπους που λόγω θέσης να μην φοβούνται να ρισκάρουν για το κοινό καλό έστω και αν δυσαρεστήσουν μερικούς,στο τέλος όλοι θα εκτιμήσουν το έργο τους.Αλλά δυστυχώς είναι όλοι ευθυνόφοβοι,μαλθακοί και νωχελικοί κομματικά πωρομένοι σσιοίλλοι .
Πήγες Ρώμη?Αν όχι πήγαινε να δεις.Κάποτε είχε τρομερό πρόβλημα και με καυσαέρια και με κίνηση.Οχι πως τώρα δεν έχει πρόβλημα με τα αυτοκίνητα,όμως η κατάσταση έγεινε υποφερτη με τον αποκλεισμό του κέντρου επι καθημερινής βάσης σε συγκεκριμμένες ώρες.Και το παράδοξο είναι ότι λόγω των ιστορικών μνημείων-κτιρίων
δεν έχουν επιλογή για κατασκευή χώρων στάθμευσης με αποτέλεσμα:να χρησιμοποιείται η αστική συγκοινωνία και να περπατά ο κόσμος διότι πολλοί χώροι στάμευσης είναι εκτός περιφέρειας.Ασε που είναι χάρμα θεού το περπάτημα στη Ρώμη διότι σε κάθε γωνιά έχει και κάτι να δεις....εκτός απο κούλουφους.

ruth_less είπε...

Είναι στα υπόψιν η Ρώμη.
Ελπίζω του χρόνου να πάω επιτέλους.
Θα ευχαριστηθώ περπάτημα ώστε; Ωραία...
:)