Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ

"H ΒΛΑΚΕΙΑ ΩΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΒΙΟΥ" είναι το πιο αντιπροσωπευτικό βιβλίο που θα μπορούσε να περιγράψει την κατάσταση που περιγράφεται στο άρθρο του Φιλ.  και που αφορά την ανέγερση του καθεδρικού ναού μέσα στον κήπο απο την Μητρόπολη Πάφου.
Με σχεδόν φασιστικό τρόπο οι παπάδες παρουσίασαν τα άθλια σχέδια που με θράσος και αναίδεια περιγράφουν ως αντιγραφή του κτιρίου του Δήμου,έτσι για να πείσουν ότι δήθεν θα εναρμοστεί με τον περιβάλλοντα χώρο,εισβάλλουν στους παρακείμενους δρόμους αγνοόντας την μελέτη που έχει γίνει σ'ολόκληρη την περιοχή γύρω απο τον κήπο.Εδώ όμως θα ήθελα να δω τα κότσια του Δήμου...που μπροστά στο μένος του ράσου μπορεί και να υποχωρήσουν διότι απλά δεν θα έχουν το θεωρητικό υπόβαθρο,ούτε την πολεοδομική επιχειρηματολογία να αντικρούσουν αυτή την αλόγιστη,ανήθικη και πολεοδομικά λανθασμένη ματαιόδοξη απόφαση ενός παράφρονος ιερατείου που η ηγεσία του μέσα στη μέθη της εξουσίας παραλογίζεται και προσπαθεί να επιβάλει.Γιατί όποιος τους αντισταθεί θα τους καταραστούν στο "πύρ το απώτερον".
Προσοχή βεκκεσέληνοι,δοκησίσοφοι συμπολίτες μου μήπως και οι δαιμόνιοι κωλοπετσωμένοι παπάδες μας βρούν κοιμισμένους,ως συνήθως διότι:
ο "εξουσιαστής" (ο κλήρος) προϋποθέτει την ύπαρξη εξουσιαζομένων (το ποίμνιον) και ο ευφϋής (δύσπιστοι ερευνητές) την ύπαρξη βλακών (εύπιστους αποδέκτες).

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κώστα, είναι τέτοια η οικονομική τους δύναμη που θα το επιβάλουν. Μην ξεχνάς, την Κύπρου κυβερνούν οι ντιβέλοπερ και την ευλογία την πέρνουν από τους παπάδες...

Efstatho είπε...

Είστε ζηλόφθωνες !
Επειδή εσείς δεν μπορείτε να γεμίσετε ποδοσφαιρικά στάδια , νυχτερινά κέντρα , καθεδρικούς ναούς ζηλεύετε αυτούς που μπορούν να το κάνουν.
Ψάξτε να βρήτε τις πλατίες σας,τις βιβλιοθήκες σας,τα πολιτιστικά σας κέντρα και οταν τα βρήτε πηγαίνετε εκεί να χαρείτε την μοναξιά σας !

koutso είπε...

@ευσταθούπουλε,"άλλοι λαοί έχουν θρησκεία εμείς έχουμε παπάδες" Ν.Δήμας "η δυστυχία του να είσαι Ελληνας" και συνεπώς κουλουφοκύπριος.

rose είπε...

με τετοιους ανθρωπους γυρω μου δεν νιωθω μοναξια

μ ανθρωπους που αρθρώνουν λόγο μές την παρανοια

μ ανθρωπους που μιλουν για ομορφια μες την ασκήμια

μοναξια δεν θα νιωσω ποτέ ακόμα κι αν ειμαι ολομόναχη στον κόσμο...

συγκεντρωθειτε στις εκκλησιές και τις πλατείες κυριε, μαζευτείτε κατα χιλιαδες, μεχρι που η εκκλησια και η πλατεία να μη σας χωρεί και αναγκαστικά να σπρώχνετε ο ενας τον άλλον..
τοτε θα νιωσετε τη μοναξια την οποία χρεωνετε στους άλλους

φιλικά...

koutso είπε...

@ rose,
Οταν η μοναξιά δεν μετάτρεπεται σε κατάθλιψη είναι σχεδόν πάντα δημιουργική.Και εμείς πολεμούμε την ασχήμια με τον λόγο,με εικόνες,με κτίσματα,με τα εφόδια που μας έδωσε ο παππούς,η γιαγιά,οι γονείς,ο θείος,ο σοφός πιό ηλικιωμένος αρχιτέκτονας,τα βιβλία,,ο δάσκαλος,ο καθηγητής, όλοι τέλος πάντων ολοι εκείνοι που με ανιοδιοτέλεια μας αγάπησαν,με την πίστη ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες,διαφορετικά "κλάψε Χαράλαμπε".

Efstatho είπε...

Κουτσοφτίδη προχώρα !!! σε θέλει ολη η χώρα !!
ΚΟΥΤΣΟΦΤΙΔΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ !!!! ΕΜΕΙΣ ΚΙ΄ΟΠΑΔΟΙ ΣΟΥ !

koutso είπε...

@ Eυσταθό,

Αφησε την συνθηματολογία και γράψε κανένα σχόλιο σοβαρό.Αλλωστε πιστεύω στη κρίση σου και στο ευρηματικό και καυστικό λεξιλόγιο σου.Εδή δεν θα αυτολιβανιζόμαστε ας το κάνουν άλλοι.

Efstatho είπε...

Δυστυχώς στέρεψαν τα σοβαρα σχόλια ,λιγοστευσαν οι σοβαροί άνθρωποι και το μονο που μας έμεινε ,το χιούμορ .
Κάποτε το να ήσουνα δάσκαλος ,παπάς ,καθηγητής ενέπνεε τον σεβασμό ,την αξιοπρέπεια την ανθρωπιά .Χάθηκαν αυτά !
παρασυρθήκαμε απο τα πετροδολλάρια ,ταυτοποιήσαμε τις κοτρονες ,τα πουρνάρια και την άμμο σε υπερ- άνθρωπινες άξίες και περιμένουμε να μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι για να δούμε ( Θεού πρόσωπο ). Εμείς φταίμε ! πληρώνουμε την αδιαφορία και ανέκτικότητά μας !
Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία !

koutso είπε...

@ ευσταθό,
και σοβαροί είμαστε και χιούμορ κάνουμε και τρέλλες και βλακείες ανάλογα.Τι έπαθες μωρέ,σου κτύπησε το δίδυμο ζεστο-υγρασία του καλού μας του καιρού? Εδώ που τα λέμε,τίποτε δεν μπορείς να ευχαριστηθείς με τέτοιο κλίμα.Πότε θα έρθει το καλοκαίρι μας (ο χειμώνας).....