Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ...ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Το τι γίνεται τελευταία στη πόλη μας,κάθε Κυριακή γύρω απο τον κήπο,λίγο ή πολύ όλοι το γνωρίζουν.Μάλιστα όσοι απ'εμάς καθόμαστε στις καφετέριες μαζύ με τους υπόλοιπους μάγκες δημοσιογράφους, βουλευτές, δημοτικούς συμβούλους και καλούς χριστιανούς θαυμάζουμε τον εξευτελισμό της ανθρώπινης φύσης.Οι οικιακοί βοηθοί,κυρίως Φιλιππινέζες ξεπουλούν τα κορμιά τους για ένα καλύτερο ....χαρτζιλίκκι.Και όλα αυτά υπό των μειδιαμάτων των θαμόνων των καφετεριών.
Μάλιστα ακούγονται και σχόλια του στύλ"κοίτα τα τον τούτο.Είναι η τρίτη φορά που περνά γύρω απο τον κήπο.Ακόμα φαίνεται να "ψουμνίσει".
Διερωτούμαι ποιός είναι ο ρόλος όλων των δημοσιογράφων και πολιτικών αυτής της πόλης?
Δεν πρέπει να εκθέσουν αυτή την πανάθλια κατάσταση ώστε να μπεί ένα τέλος στη μιζέρια αυτών των κοπέλλων.Κανένας δεν μιλά ούτε αυτή η αστυνομία.Αίσχος κύριοι της κουλουφολάνδης. Αίσχος.

5 σχόλια:

rose είπε...

αγαπητέ Κώστα
Καλημερα κυριακάτικη

πολύ φοβάμαι ότι εκει θα ελεχθει ευκολα και αμεσα - εινια θεμα χρόνου.. γιατι χαλάει την πιατσα απο τις μεγαλες μπαζες στα καμπαρε, μπυραριες και μασατζιδικα

στο δρόμο εκει οι γυναίκες έχουν επιλογή να "ψουνιστουν" ή όχι
στα αλλα μέρη δεν εχουν πάντα

stalamatia είπε...

Οι κοπέλλες αυτές μόνες τους δεν πάνε? Αν τις διώξουν από εκεί (αν κατάλαβα εκει είναι και( η πιάτσα)θα πάνε κάπου αλλού.Την αλήθεια όμως τι χαλάει στη περίπτωση αυτής της εδούλευσεις η περιοχή από αυτές?ή αυτές από την περιοχή?

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Μα και στο ιερό της Παφίας Αφροδίτης, παλαιότερα, έτσι δεν έκαναν;
Τουλάχιστον αυτές έτσι θέλουν να κάμνουν, έχουν και κάποιον σκοπό.

koutso είπε...

Nα σας πω τι με χαλά?Δεν είναι οι κοπέλλες που το κάνουν ή γιατί το κάνουν.Κορμιά δικά τους τους είναι και ας τα κάνουν ότι θέλουν.Στο κάτω-κάτω μπορεί και μιά μερίδα "ανικανοποίητων" ανδρών να την βρίσκουν με αυτό τον τρόπο.Πρόβλημα τους.

Εκείνο που με χαλά είναι ότι αυτή η γειτονιά της Πάφου ήταν ανέκαθεν η χαρακτηριστική γειτονιά του Κτήματος που μαζύ με τα σχολεία ,το Δημαρχείο και τον Δημόσιο κήπο αποτελούσαν μιά εικόνα μοναδική στη Κύπρο,γιατί υπήρχε η λεγόμενη αστικότητα του χώρου.

Σταδιακά και εξ'αιτίας των άτσαλων χειρισμών του Δήμου Πάφου έχουν καταφέρει να εκφυλίσουν την γειτονιά.Και όταν ένα μέρος της πόλης εκφυλίζεται (μιλώ απο αισθητικής πλευράς αλλά και κοινωνικής),αισθητικά διότι έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν τόσες λειτουργείες γύρωθεν του κήπου με αποτέλεσμα να πνίξουν την περιοχή με αυτοκίνητα παντού,νέκρωσαν τον κήπο και τον αποξένωσαν απο τους ίδιους τους Παφίτες με τα σχέδια τους (την μιά κτίζουν και την άλλη χαλούν) και συνεπώς αφού φύγαμε εμείς ήρθαν όλοι οι μετανάστες.

Κοινωνικό φαινόμενο σ'όλες τις πόλεις με μετανάστες είναι να "οικειοποιούνται" αυτές οι φυλές όλους τους χώρους που απορρίπτει η ίδια η πόλη απο μόνη της όταν διοικείται απο παλαβούς οι οποίοι αντί να σκεφτούν ότι όλοι οι δημότες (ξένοι και ιθαγενείς) μιάς πόλης χρειάζονται πλατείες,κήπους και τα συναφή και να επιδιώξουν να κάνουν όλους τους ανθρώπους να συναναστρέφονται (αφού χώρος σημαίνει στάση,κίνηση, βλέμμα,
μυρωδιά,ήχος κλπ) τότε επέρχεται ο κοινωνικός εκφυλισμός του χώρου και εισβάλλουν οι "υπόλοιποι".Εκμεταλλευτές της "καλής" ευκαιρίας,όλοι οι υπόλοιποι που δεν μπορούν να ψωνίσουν αλλού δηλ στα καμπαρέ έρχονται εδώ και δράττουν της ευκαιρίας.

Ετσι βλέπεις όλων των ειδών διπλοκάμπινα,μονοκάμπινα,μικρά τζιπάκια και κάπου-κάπου και καμμιά Μερσεντέ (χωρίς το ς) και
τη στιγμή που και οι δύο πλευρές των δρόμων έχει σταθμευμένα οχήματα,ντίγκα δηλ.έχεις και επι πλέον όλους αυτούς να σε καπνίζουν με καυσαέριο διότι είναι δύσκολη η επιλογή απο τη πληθώρα καλλίγραμμων Φιλιπινέζων,Βιετναμέζων,Θαυλανδέζων και Σρι Λανκέζων.

Επαναλαμβάνω για να μην θεωρηθώ ρατσιτσής ότι ουδόλως μ'ενοχλούν αυτές οι κοπέλλες.Εκείνο που μ'ενοχλεί είναι η κουτοπονηριά του Κυπραίου (αμέσως έτρεξαν να εκμεταλλευτούν την αδράνεια της Πολιτείας) και παράλληλα το άτσαλο των χειρισμών του Δημοτικού Συμβουλίου που τροχιοδρομεί μιά κατάσταση αστικού εκφυλισμού.

antidrasi25 είπε...

Μην ανησυχείτε και όλα γίνονται με πρόγραμμα.

Κάτι ξέρουν ο Μητροπολίτης και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Εξηγούμε:
Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η εικόνα που δημιουργείτε για τον Δημόσιο κήπο θα είναι πολύ ντροπιαστική για τους δημότες.

Οι δημότες θα αντιδράσουν και θα ζητούν από την πολιτεία να κάνει κάτι για να αλλάξει η εικόνα του Δημόσιου Κήπου.

Η εκκλησία θα κάνει την κίνηση ΜΑΤ και θα μας παρουσιάσει μια ωραία εκκλησία η οποία θα αλλάξει την εικόνα που δημιουργήσαμε για τον Δημόσιο Κήπο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού δεν ενδιαφέρεται για τον Δημόσιο Κήπο και πώς να τον κάνει πόλο έλξη για τους δημότες [τόσα χρόνια δεν κάνει τίποτα, θα κάνει τώρα;] θα μας παρουσιάσει τα σχέδια της εκκλησίας σαν την μοναδική λύση για να αλλάξει η εικόνα που σχηματίζεται στον Δημόσιο Κήπο.

Αποτέλεσμα;
Να χτιστεί μία νέα εκκλησία σε μία περιοχή που δεν χρειάζεται και μετά άστα να πάνε… δεν ξέρω που θα μαζεύονται αυτοί οι άνθρωποι και τι θα γίνει με το πράσινο σ’ αυτή την πόλη. Μάλλον θα βάψουν κανένα τοίχο πράσινο για να λένε ότι έχουμε πράσινο!