Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΤΟ DNA MΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ...ΔΙΟΡΘΩΣΗ.

Βάρθηκε ο Δήμος Πάφου να κόβει δένδρα με την δικαιολογία ότι ...ενοχλούν.Εκοψαν τρία στη πλατεία Κέννετυ εκεί που στεγάζεται το ταξί Αφροδίτη με την δικαιολογία ότι λερώνει τα πεζοδρόμια ή κατ' άλλους είναι μέρος της ανάπλασης της πλατείας.Μα ρε γαουρόσποροι μαλάκες του κερατά,αλλού κτίζουν ολόκληρα κτίρια πάνω απο αρχαιολογικούς χώρους και οι αρχιτέκτονες προσαρμόζουν τα σχέδια τους , εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και να προσαρμόσουμε τρία δένδρα στη ανάπλαση της πλατείας?
Δεύτερη περίπτωση μέσα σε μιά μέρα έκοψαν ακόμη δύο για να γίνει στάση λεωφορείου.Ε λοιπόν αυτό θα συνεχίσει να γίνεται για το μοναδικό λόγο:απο την στιγμή που δεν υπάρχει γενικό σχέδιο πόλεως αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει.Το είπα δημόσια και θα συνεχίσω να το λέω:χρειαζόμαστε σχέδιο πόλεως και το οποίο θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις εξελίξεις και τις ανάγκες που αλλάζουν με το χρόνο.
Να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Επιτροπής πρασίνου του Δήμου Πάφου γιατί μόνο λόγια είναι,και παράλληλα γιατί δεν έχει ούτε το θάρρος να αποδώσει τα σχόλια των Οικολόγων στη τηλεόραση που εργάζεται.
Ε ΝΑΙ ΤΟ DNA ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ,Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕ ΟΔΗΓΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.....!

7 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Κώστα στην πόλη που μένω για να κόψεις δέντρο με κορμό άνω των 18 πόντων πρέπει να πάρεις άδεια από 2 τμήματα τζιαι να έρτει δασονόμος να σου το μαρκάρει.

Για να κόψει ο Δήμος δέντρο πρέπει να το δημοσιεύσει στην εφημερίδα ένα μήνα πρίν και να μην έχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ αντίδραση. Αν έχει έστω και μία, σταματά η διαδικασία τζιαι το δημοτικό συμβούλιο εξετάζει το θέμα. Αν το δημοτικό συμβούλιο επιμένει να το κόψει, ο παραπονούμενος έχει 6 μήνες να μαζέψει 500 υπογραφές τζιαι να μπει το θέμα στα τακτικά δημοτικά δημοψηφίσματα.

Πριν να κόψεις δέντρο, σκέφτεσαι το 10 φορές.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά το να κόψει ο Δήμος δέντρα για την δημιουργία στάσης λεωφορείου, διαβάζοντας το μου φάνηκε από αστείο μέχρι ηλίθιο... Τι να την κάνουν την στάση λεωφορείων εκεί; Και άλλοστε σιγά την αστική συγκοινωνία που μας χαρακτηρίζει για να θέλουμε και επιπλέον στάσεις .. Δεν έλεγαν καλύτερα ότι κάποιος από τα ταξί εκεί έβαλε την πολύτιμη "χείρα βοηθείας" (που όλοι ξέρουμε ότι βρίσκει ανταπόκριση στην Κουλουφολάνδη[_κατά Κώστα Κουτσοφτίδη και υποστηρικτές]) και με το γνωστό "ρε κουμπάρε" και βίσμα, "έπισε" στην "αναγκαιότητα" δημιουργίας στάσης σε εκείνο το "υψίστης σημασίας κομβικό σημείο". Άντε ρε δεν πάνε όλοι να γα****θουν που κοροϊδεύουν κατάμουτρα όλο τον κόσμο.. Ντροπή και αίσχος!!

andreas f.stavrou είπε...

Δεν είναι το DNA όλων μας προβληματικό αλλά των κυβερνώντων, άτε και κείνων που τους ψηφίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Η λύση όπως λέει και ο Aceras είναι να γίνουν νόμοι.

Η Βουλή είναι το σώμα που μας αντιπροσωπεύει σωστα? Μπορούμε να ζητήσουμε να υπάρξουν τροποποιησεις στους νόμους κτλ (έχουμε τζαι επίτροπο περιβάλλοντος).

Ασχέτος κουλτούρας, ο νόμος εν νόμος!

koutso είπε...

@αδέρουμ,
Στη πόλη μου ο καθένας κάμνει ότι του καπνίσει.Βασικά σ'ολο το νησί.Ζούμε μέσα σ'ένα οικοδομικό λούνα πάρκ με υποβαθμισμένο περιβάλλον του κώλου!Εσύ έχεις την τύχη να είσαι σε πολιτισμένο μέρος που πραγματικά λειτουργεί η Δημοκρατία.
@Γιάννη,
Οταν δεν υπάρχει σκέψη και προβληματισμός τότε οδηγούμαστε σε σπασμωδικές πράξεις όπως αυτές.
@Ανδρέα,
Το DNA μας χρειάζεται οπωσδήποτε καλύτερα γονίδια γιατί απλά κουβαλούμε τα γονίδια του Κούλουφου ίσως λίγο τούρκικα,λίγο αραβικά,λίγο φοινικικά,και αρκετά ελληνικά (δες πως κατάντησαν την χώρα τους οι καλαμαράδες)

koutso είπε...

@ροαμ365,
Νόμοι υπάρχουν ποιός τους σέβεται και ποιός τους επιβάλλει είναι άλλη υπόθεση φίλε μου.Βουλή υπάρχει αλλά με κούλουφους για κούλουφους.Ο Επίτροπος περιβάλλοντος δουλέυει τόσο που αν οι κουλουφοβουλευτές μας δούλευαν την μισή ώρα απ'ότι δουλέυει ο Επίτροπος θα είχαμε αποτελέσματα.

κουτσοφτου είπε...

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ = ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ και ταναπαλιν.
Αρα , συρνεις αυκα πανω στους τοιχους Κωστη.
Σε παραπεμπω στις δηλωσεις του βουλευτη Φ.Σ για τις επαυλεις στη Πεγεια και την εταιρεια που τις ΑΓΟΡΑΣΕ.Εγινε και αυτο βασει νομου......κυπριακου.