Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

...ΤΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΑΦΟΥ

O Δημοτικός Σύμβουλος του ΔΗΣΥ Πόλυς Πολυδώρου είναι υπέρ της συζήτησης της πρότασης της Μητρόπολης Πάφου για ανέγερση καθεδρικού ναού στο Δημόσιο Κήπο σ' άρθρο του Δημήτρη Δημητρίου στις "Επιλογές" σελ.19.
ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΣΛΟΓΚΑΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΙΔΕΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ,είπε δηλ."πρόθεση του Μητροπολίτη Πάφου είναι η ανέγερση ενός νεοκλασσικού κτιρίου που να συνάδει με τα υπόλοιπα κτίρια της περιοχής" (τα νεοκλασσικά κτίρια του Δημαρχείου,Βιβλιοθήκης και των Γυμνασίων).
1.Ξεχνά ότι ο δημόσιος κήπος έχει 1% συντελεστή δόμησης άρα δεν υπάρχει θέμα συζήτησης κύριε Πολυδώρου,διότι απλά αν ήταν ένας συμπολίτης μας θα τον διαβολοστέλλατε.
2.Δεν έχει αρχιτεκτονική ή άλλη πολεοδομική κατάρτιση για να μπορεί να υποστηρίξη τέτοιου είδους επιχειρηματολογία,ο κύριος Πολυδώρου.Πρέπει να καταλάβουν τον ρόλο τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τέλος πάντων.
3.Τι σημαίνει "ο Δήμος Πάφου να δώσει τελεσίδικες λύσεις οι οποίες να στηρίζονται στην ΜΕΡΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ των αιτημάτων και των δύο πλευρών..."?Δηλ.να κτίσουμε λίγο ναό και λίγο κήπο?Να μοιάζει λίγο με νεοκλασσικό ναό και λίγο με καφετέρια?Να έχει τρούλλους και οριζόντιες πλάκες κύριε Πολυδώρου?
Η κατάντια του κήπου είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας του πρώην και νυν Δημοτικού Συμβουλίου για να ασκήσει σωστή ορθολογιστική πολεοδομική πολιτική.Μ' αρέσει που τα αναγνωρίζει όμως δεν κάνει καμμιά εισήγηση,αφού το παίζει ειδικός,παρά το γνωστό:να βάλουν κρασί στο νερό τους ώστε να ικανοποιηθούν και οι δύο πλευρές.
Δεν τίθεται θέμα ικανοποίησης και των δύο πλευρών.Τίθεται θέμα να ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ:ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ, ΟΥΤΕ ΤΡΟΥΛΛΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΚΟΛΩΝΕΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΡΥΘΜΟΥ.
σχετικά άρθρα 06/09/2008:εφημερίδα Αποκάλυψη σελ 5,
                    εφημερίδα Η Φωνή σελ.4,σελ.8,σελ.19,
                            εφημερίδα Αδέσμευτος  σελ.9,
                            εφημερίδα Επιλογές σελ.12 ,13,17,19......

5 σχόλια:

rose είπε...

μου θυμισε το ολισθημα της παγώνας που ήταν ολίγον έγκυος

Ανώνυμος είπε...

Κώστα
Αν και δεν σκαμπάζω πολύ από αρχιτεκτονική μου φαίνεται πως εκκλησία νεοκλασικού ρυθμού δεν υπάρχει. Ή κάνω λάθος;

koutso είπε...

Φυσικά και δεν υπάρχει,μόνο στη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία βρίσκεις προσόψεις και ύφος κυρίως μπαρόκ.Αλλά έχουμε να κάνουμε με κουλουφοπαπάδες που με αυταρχικό ύφος θα επιβάλλουν με τον ετσιθελισμό τους τα σχέδια τους,διότι δεν έχουμε ένα Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς αλλά γουμά απο κότες,κουτσομπόληδες και μικρούς ανθρωπάκους....

Efstatho είπε...

Οι πολεοδομικοί κανόνες είναι σεβαστοί , οι αποφάσεις του δημοτικού συμβολίου εξίσου σεβαστές αλλά κανένας δεν σκέφτεται οτι αποτελούμε με την βάπτισή μας μέλη της εκκλησίας του Χριστού ,ο οποίος κατά τας γραφάς οταν βρέθηκε σε δύσκολη θέση την πρώτη φορά με τόν διάβολο πήγε να προσευχηθεί στην ΕΡΗΜΟ και την άλλη φορά πού τον έψαχναν για να τον κρεμάσουν πήγε να προσευχηθεί στό δάσος με τίς ελλιές .Κανένας δεν σκέφτηκε οτι ο Χριστός υπήρξε ο πρώτος οικολόγος του πλανήτη . Τι τις θέλει τις κολώνες και τους συντελεστές δομισης .Ούτε αυτός ούτε και κανένας πού πιστεύει στα λόγια και τις πράξεις του χρειάζεται σκεπή για να προσευχηθεί . Για σκεπή έχει τον ουρανό ,για δάπεδο τη γή και για φώτα τον ήλιο ,τ'αστέρια και το φεγγάρι ! Σκεπές ,κολώνες και βαριές πόρτες χρειάζονται οι τράπεζες για να φυλάξουν αυτά πού μαζεύουν από τούς ( πιστούς ) !!!!!!

koutso είπε...

@ Ευσταθό,
Aυτό το σχόλιο θα το στείλω του Μητροπολίτη με φαξ....