Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΣΤΙΚΗ XΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ.....

O KOΣΜΟΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ
ΠΕΡΠΑΤΑ,ΚΑΘΕΤΑΙ, 
ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΕΤΑΙ,ΣΥΖΗΤΑ,
ΕΡΩΤΕΥΕΤΑΙ,
ΧΟΥΖΟΥΡΕΥΕΙ,
ΚΑΝΕΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ,
ΠΑΤΙΝΙΑ,ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ,
ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ,GAY,
ΠΑΙΔΙΑ,ΣΚΥΛΙΑ,
ΠΟΡΝΕΣ,ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ,
ΟΛΟΙ ΜΑΖΥ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ.............

ΣΤΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ....ΣΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΚΑΛΙΑ...ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑΒΟΝΑ...




































.....ΕΜΕΙΣ?

10 σχόλια:

Drapetis είπε...

εμεις εχουμεν την πλατεια της Αγιας Ναπας... λιγη σου πεφτει? :)

rose είπε...

καλημερα στα παιδια της Πάφου!

μήπως αν κάνουμε ειδικους χώρους για σουβλες στις πλατειες έχουμε λογο να τις επισκεπτόμαστε?

koutso είπε...

@ δραπέτης,
αν το σχόλιο σου είναι ειρωνικό ως προς τη σύγκριση των εικόνων μου με το τι έχει να δείξει η πλατεία της Αγ.Νάπας το δέχομαι και επικροτώ και το θεωρώ εύστοχο.Ομως αν πραγματικά συγκρίνεις τη πλατεία στη Αγ.Νάπα η οποία επαναπροσδιορίζει τη χρήση της μόνο τα καλοκαίρια που έρχονται οι τουρίστες οι οποίοι την χρησιμοποιούν,γιατί στη χώρα τους ήδη περπατούν και συναθροίζονται σε πλατείες,πάρκα,σκαλοπάτια κλπ,τότε σημαίνει ότι το ..."σου πέφτει λίγη" είναι ειρωνικό προς εμένα και σου απαντώ ότι καμμιά σχέση οι πλατείες που φαίνονται με το κουλουφκιό των κτιρίων της Αγ.Νάπας.Μιά πλατεία δεν είναι μόνο ένας κενός χώρος.Μιά πλατεία είναι ένα δομημένο αστικό κενό που αποτελείται απο διάφορα στοιχεία πολεοδομικής υφής,χρειάς και υπόστασης.Η πλατεία της Αγ.Νάπας δεν έχει τα συστατικά που χαρακτηρίζουν μια πλατεία εκτός απο το τυχαίο κενό που δημιουργήθηκε απο την άτακτη δομή των γύρω κτιρίων.

@ ρόυζ,
Α δηλ.έχουμε και δεν τις είδα?
Εδώ προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα περίπατο-πλατεία στο Λιμάνι της Πάφου και ξεσηκώθηκαν θεοί και δαίμονες και κατάφεραν να πείσουν τους ηλίθιους να γίνει δρόμος,ούτε μιά ολόκληρη μέρα δεν κατάφεραν να αποκόψουν την κυκλοφορία των τροχοφόρων απο το κέντρο της Πάφου.....αν νομίζεις ότι με τις σούβλες θα έρθει ο κόσμος πάλι καλά.Ομως πρέπει πρώτα να αποκτήσουμε αστική συνείδηση τζιαί ας μυρίζουμε καπνίλα απο τα ψημένα αρνιά.Μπορεί να μας βοηθήσει όλους να φύγουμε απο τις καφετέριες που απο το πολύ πιές πιές φραπέ τα δόντια των κακομούτσουνων έγιναν ώχρα στο χρώμα.Σε λίγο καιρό να δείς ότι θα "χάνονται" όταν παιρνούν μπροστά απο κανένα τοίχο χρώματος μακνόλια.Ετσι θα αναπτυχθεί μιά νλέα γενιά αστών ..οι αοράτ κακομουτσ!!!!

Drapetis είπε...

Φυσικα εν ειρωνικο ρε φιλε μου. Και για να συνεχισω την συζητηση, πιστευω οτι ενα τετοιο μερος που θα μπορουσε να αποτελεσει αστικο κεντρο δραστηριοτητας αλλα ταυτοχρονα να εχει και τα στοιχεια ναβονας κλπ ειναι η περιοχη των τειχων της Αμμοχωστου, εντος και εκτος. Αλλα φυσικα αυτο ειναι μια αλλη μεγαλη και πονεμενη ιστορια...

κουτσοφτου είπε...

Εφ οσον παραμερισαμε τους ανθρωπους με ηθος και παιδεια και εχουμε φερει τη καραβλαχια που το φυσαει, στα ανωτερα και ανωτατα δωματα,η συνεχεια θα ειναι η λογικη συνεχεια της εξελιξης της κοινωνιας των λουιβιτοπρατοκαβαλλοκαλβινοκαραβλαχαδων.....και δεν συμμαζευεται,γιατι μου την εχει δωσει,και θελω να ξεχασω και να διαγραψω και να φυγω..ΒΑΡΕΘΗΚΑ.Τι καταλαμβαινουμε που τους τα γραφουμε?Καποιοι απ αυτους μας διαβαζουν...ε και??

Efstatho είπε...

Κύριες και Κύριοι , πάρτε το απόφαση .
Οσο οι ( σοβαροί ) αδρώποι ασχολούνται με τις ( δουλειές ) τους ,θα υπάρχουν άλλοι που θα αποφασίζουν γι΄αυτούς. Μην άγχεστε και μην τους υποτιμάτε είναι πολύ κουτοπόνηροι ,σαν τους τυφλοπόντικες . Οταν υπάρχει θόρυβος δεν βγαίνουν από τις φωλιές τους .
Θα πρέπει ομως οταν βγαίνουν να τις κλείνουμε για να μην μπορούν να ξανακρυφτούν .
Οσο αφορά τις πλατείες είναι πολύ βαθύτερο και ουσιαστικότερο το πρόβλημα .
Πιστεύω οτι είναι ή βάση μιας δημοκρατικής ΠΑΙΔΕΙΑΣ .
Στις πλατείες και στις τουαλέτες βλέπεις την κουλτούρα ενός Λαού .
Γι αυτούς που θέλουν να φύγουν να συνεννοηθούμε !! γιατί αν φύγουμε ξαφνικά ,μπορεί και να μπατάρει το πλοίο !

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

- Μην μου κόβεται τα τροχοφόρα και το καυσαέριο.
- Μην μου χαλάτε τα ντουβάρια που μου κλείνουν την θέα.

Αφήστε με να πεθάνω στην άγνοιά μου.

κουτσοφτου είπε...

Του καθηγητή Αριστομένη Δαμιανάκου
"Αυτές οι πέτρες δεν βολεύονται
κάτω από τα ξένα βήματα...
Αυτές οι καρδιές δεν βολεύονται
παρά μόνο στο δίκαιο.
Δεν υπάρχει νερό
μονάχα φως
κι ο ίσκιος της μάνδρας είναι σίδερο"

ruth_less είπε...

Θα σας κάνουμε την πλατεία Zaha Hadid να περπατάτε όσο θέλετε και να δείξουμε την ευρωπαική μας κουλτούρα.

Κάμνει σας;

κουτσοφτου είπε...

@ ruth-less.
Εχεις αγγιξει τοσο μεγαλο θεμα οσο και φλεβα οπως λεμε.Εννοω για την πριβοητη και πολυχρησιμοποιημενη ευρωπαικη κουλτουρα.Εγω τουλαχιστον ειχα την ΤΥΧΗ, να την ζησω στα δικαστηρια της ευρωπαικης κυπρου ΑΠΟ τον πρωην συζυγο και νυν ευρωπαιο εκλελεγμενο και μελλοντα ευρωβουλευτη.Τι να σου πω αγαπητη φιλη του blog.Ολα εχουν διεξαχθει ευρωπαικα κα νομοτυπα.Καποια στιγμη θα σας τα πω ουτως ωστε να εισαστε και να ειμαστε ολοι περηφανοι για την εθρωπαικη κουλτουρα του τοπου και των αυτου εκλελεγμενων.Θα ηθελα πολυ να αναλυσουμε το θεμα ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ-ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ-ΔΙΑΖΥΓΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΙΑ.