Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΦΟΥ-ΣΚΕΨΕΙΣ

ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ-ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.
ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΑΠΡΟΣΩΠΟ.(Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ TΗN ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΩΜΙΣΘΕΙ ΙΣΩΣ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ .
ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.ΕΧΟΥΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ,ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ,ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ Η ΕΝΙΟΤΕ ΤΟΥΣ ...ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ!

Μερικές σκέψεις:

Τι διορθωτικά μέτρα μπορούν να προταθούν ώστε τα υφιστάμενα κτίρια να "καθαρίσουν",να διορθωθούν και να αποκατασταθούν.Μπορεί η τοπική αρχή να επιβάλει κυρώσεις?Προστίματα με απ'ευθείας απαίτηση απο το Δήμο χωρίς την διαδικασία του δικαστηρίου.Κάτι σαν εξώδικο πρόστιμο.Το ΤΣ αν έχει τέτοιες πρόνοιες ,για να μην περιμένουμε την διαδικασία του πιστοποιητικού τελικής έγκρισης που οι πλέιστοι δεν απαιτούν,να γίνει μέρος της αδειδότησης και να επιβάλλεται σοβαρό πρόστιμο.Να βρεθεί ένας μηχανισμός επιβολής κυρώσεων ο οποίος να είναι απρόσωπος.

Το ΤΣ να αναπροσαρμόζεται συνέχεια και όχι κάθε τόσο λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες ανάγκες.Αυτό σημαίνει ότι αν κατά την διάρκεια εφαρμογής αυτού του νέου ΤΣ παρατηρηθεί ότι κάτι οδηγεί κάπου λανθασμένα να τροποποιείται άμεσα και όχι όταν πλέον γίνει το λάθος.

Το μέγεθος σε έκταση του εμπορικού κέντρου δεν είναι τόσο που να επιβάλλεται η κίνηση τροχοφόρων.Πλήρης αποκλεισμός του κέντρου απο τροχοφόρα και διανομή των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης στους ΧΣ,δημιουργία ειδικής μεταχείρισης για κατοίκους της περιοχής του κέντρου,και γραφείων,απαλλοτρίωση χώρων και κατασκευή πολυόροφων χώρων στάθμευσης.
Διαπλάτυνση των πεζοδρομίων ώστε να είναι αδύνατη η παράλληλη στάθμευση,εκτός απο ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε συγκεκριμμένα σημεία και παράλληλη επιβολή αυστηρών προστίμων για τους παρανομούντες.

Να δωθεί πρωτοβουλία και να απαιτηθεί απο τους κοινοτάρχες των αστικών γειτονιών και όχι μόνο να παραδίδουν εισηγήσεις και ιδέες που αφορούν την κοινότητα-γειτονιά στο Δήμο.Ο κοινοτάρχης να γίνει έμμισθος της τοπικής αρχής.

Να υπάρχει πρόσβαση σε μελετητές σε μακέττα πόλεως .

Να απαιτηθεί η εφαρμογή της πρόνοιας για τη συχνότητα χρήσεων στους εμπορικούς άξονες αλλά και στις γειτονιές.

Να μετακινηθούν όλες οι οχληρές βιοτεχνίες.

Οι όψεις των κτιρίων να ανακαινιστούν και να μπεί πλαίσιο χρήσης διαφημηστικής ταπέλλας με περιορισμό στο μέγεθος.

Να σχεδιαστεί αστικός εξοπλισμός που να καλύπτει και την παραμικρή λεπτομέρεια μέχρι ακόμα και την γραμμοτοσειρά των πινακίδων σήμανσης.Να αφαιρεθούν όλα τα εμπόδια απο τα πεζοδρόμια,πλην των δένδρων, αφού θα διαπλατυνθούν..

Να απαιτηθεί απο το Δήμο η σχεδιαστική πρόταση κάθε μελετητή που αφορά τους ηλιακούς θερμοσίφωνες και να υπάρξουν κυρώσεις σε αντίθετη περίπτωση.Να προβληματιστούμε για τους υφιστάμενους και πως μπορούμε να τους απαλλαγούμε αισθητικά.Ισως επιτρέποντας την οικοδόμηση επι πλέον ορόφου να απαιτείται απο τον ιδιοκτήτη και η λύση του προβλήματος.

4 σχόλια:

κουτσοφτου είπε...

Τι εισηγεισαι για τα μικρα εργαστηρια στην αγορα?Αυτα πρεπει να παραμεινουν και να επανελθουν ακομη και οσους εδειωξε ο δημος να τους φερουμε πισω.Εσυ τι λες? Αυτα και ολα τα προηγουμενα στειλε τα του Βεργα.

koutso είπε...

Τα χειροτεχνικά μικρά μη οχληρά εργαστήρια σίγουρα θα πρέπει να παραμείνουν.Τα υπόλοιπα τα έχω ήδη κοινοποιήσει του Βέργα!

koutso είπε...

H Oμοσπονδία Περιβαλλοντικών και Οικολογικών Οργανώσεων τα κοινοποίησε χθές μαζύ με τις προτάσεις του ΕΤΕΚ επαρχίας Πάφου για σκοπούς χρήσης στα Κοινά Συμβούλια...Οπερ θέλει δείξει!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να διεξάγονται πανδημοτικές Συγκεντρώσεις όταν στο τέλος της ημέρας, εξυπηρετούνται μόνο τα συμφέροντα των μεγάλων?