Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΠΑΦΟΥ...ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΜΑΣ

Η Πάφος σήμερα έχει να περηφανευτεί για τα πεζοδρόμια της,για το κυκλοφοριακό,για το εμπορικό της κέντρο,για τα κτίρια που καλύπτουν τα ψηφιδωτά της,για τους χώρους στάθμευσης, αλλά κατά τα άλλα προκηρύττει διαγωνισμούς για καλλωπισμού του κυκλοφοριακού κόμβου στο τέρμα του αυτοκινητόδρομου ωσάν τα υπόλοιπα έχουν γίνει και η είσοδος της πόλης μας εμάρανε.Δεν λέω ότι δεν πρέπει να γίνει το έργο ιδίως όταν η λύση που προτάθηκε και κέρδησε τον διαγωνισμό είναι αξιόλογη.Ομως βάζουμε λάθος προτεραιότητες.Η πόλη μας μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο και ο Δήμος αδυνατεί να βάλει τάξη.Αδυνατεί να ελέγξει ακόμα και κατά την διάρκεια ανοικοδόμησης νέων κτιρίων την εφαρμογή σωστά των μηκοτομών των δρόμων ώστε να μην παρουσιάζονται τέτοιου είδους επικίνδυνες καταστάσεις στα υψόμετρα των πεζοδρομίων.Αυτό είναι ένα παράδειγμα απο τα πολλά που συναντά κανείς στη Πάφο.Το παράδειγμα είναι έξω απο τον ΣΑΠΑ,στο διπλανό κτίριο.

3 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Ολη η Κύπρος είναι βομβαρδισμένο πεδίο φίλε μου. Όποτε έρτω Κύπρο πιάννει με κατάθλιψη. Για μένα ο δημόσιος χώρος είναι το τρίτο πρόβλημα μετά το Κυπριακό τζιαι το υδατικό. Τζιαι το κακό είναι που όλοι τα θωρούν όμορφα.

koutso είπε...

@Αδέρουμ,
Πού'σαι να δεις την επόμενη ανάρτηση του διαγωνισμού που έγινε για τον κυκλοφοριακό κόμβο στο τέρμα του αυτοκινητόδρομου απο Λεμεσό στη Πάφο.ΛΥΣΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΖΙΑΙ ΤΟΥΤΟ ΕΜΕΙΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!

Neuromancer είπε...

και τα απαραίτητα αναπτυξιακά έργα να γίνουν στους δήμους αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία δεν πάμε μπροστά! Βλέπω το παράδειγμα του δικού μου δήμου, του Στροβόλου! Πραγματικά πιστεύω ότι είναι από τους πιο οργανωμένους, αλλά και όμορφους δήμους (ναι δεν χρειάζεται να έχεις θάλασσα και καμπαρέ για να είσαι ωραίος δήμος). Με τα πάρκα μας, τους ποδηλατόδρομους μας, τα πεζοδρόμια που τα σάζουν ένα-ένα με τις κατάλληλες κλήσεις για άτομα με αναπηρίες. (μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του δήμου για πληροφόρηση περί των έργων). Αν όμως ο Κυπραίος δεν καταλάβει επιτέλους ότι οι κλίσεις έγιναν για τα αναπηρικά και όχι για τον τροχό του αυτοκινήτου του, τί να τα κάνεις;!