Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

ΠΑΛΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΠΑΦΟΣ-ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ & ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ

Στο πρόσφατα,πολύ όμορφα ανακαινισμένο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Πάφο,που μετατράπηκε σε "Πολυχώρο Πολιτισμού", έγινε παρουσίαση των κρασιών των οινοπαραγωγών της Πάφου.
Οι αρχιτέκτονες Χρυσάνθου & Κλεάνθους με μεράκι και αγάπη σχεδίασαν και επέβλεψαν τις εργασίες.Απο τα λίγα βιομηχανικά κτίρια που έχει να δείξει η σημερινή Πάφος,που με καμάρι μπορεί να δεχτεί εκδηλώσεις σαν αυτή αλλά και εκθέσεις,σεμινάρια και άλλα. Σ'ενα κατά τ' άλλα πολιτισμένο περιβάλλον γευτήκαμε τα τοπικά κρασιά για να καταλάβουμε ξανά ένα κοινό πράγμα που έχει η αρχιτεκτονική με το κρασί:

ΘΕΛΕΙ ΜΕΡΑΚΙ ,ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ 
γιά να καταφέρεις να παράξεις καλό κρασί.
Οι οινοπαραγωγοί μας και μεράκι έχουν και αγάπη έχουν,τους λείπει η αισθητική και δεν τους βοηθά ούτε το κλίμα μας.Η αισθητική μαθαίνεται και εκπαιδεύεται το κλίμα όμως πως θα αλλάξει?
Τα πράγματα αλλάζουν και ελπίζω να αλλάξουν και στη περίπτωση αυτή,φτάνει να σκεφτούν τρόπους άλλους που θα τους οδηγήσουν στη παραγωγή καλυτέρων κρασιών εφάμιλλων τουλάχιστον των ελληνικών.
Επανέρχομαι στο θέμα της αισθητικής που δεν εννοώ το design της ετικέττας πάνω στα μπουκάλια αλλά της αισθητικής γεύσης απλά γιατί η αισθητική δεν είναι μόνο εικόνες.
Μπορεί να είναι ήχοι,μυρωδιές και πολλά άλλα μαζύ.

Συνεπώς,επανέρχομαι ξανά στην αρχιτεκτονική για να καταλήξω και να πώ ότι στη περίπτωση του "γλυπτού" που δεσπόζει στο χώρο της αυλής και το οποίο ρίχνει με εκκωφαντικό τρόπο το νερό απο ψηλά είναι κάτι που μ'ενοχλεί γιατί ο θόρυβος είναι τόσος που πρέπει σχεδόν να φωνάζεις για να ακούγεσαι.Κάτι άλλο που ενοχλεί είναι ο τρόπος κρεμμάσματος των φωτιστικών της αυλής που θυμίζει γάμους σε αυλή.Ρίχνουν τόσο φως που νομίζεις ότι εισέρχεσαι σε ....χειρουργείο!


Μιά απο τις μηχανές παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος,οι υπόλοιπες είναι μέσα.



















Η αυλή με τον υπαίθριο εξωτερικό χώρο της καφετέριας η οποία σφίζει απο ομπρέλλες που δεν αφήνουν τον αέρα να κυκλοφορήσει με αποτέλεσμα να νοιώθεις την υγρασία περισσότερο.
Ο εσωτερικός χώρος της καφετέριας που το φως εισέρχεται και φωτίζει τον κίτρινο τοίχο με τα παμπού.
Ο ενοικιαστής χρειάζεται άμεση βοήθεια σε θέματα στρωσίματος των τραπεζιών αλλά και να αφαιρέσει τάχιστα τις κουρτίνες της ...γιαγιάς που έβαλε στους φεγγίτες,και να τις αντικαταστήσει με ρολά ηχοαπορροφητικά,εφ'όσον υπάρχει πρόβλημα αντανάκλασης ήχου.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ...

3 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

:))

ρίτσα είπε...

ουαου μα που εν τούτο; μπορείς να πάεις τζιαι για καφέ δηλαδή;

koutso είπε...

@ρίτσα,
ναι, μπορείς!