Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

NEO-PSEUDO-BOURGΕOISIE CHYPRIOTE OH LA LA!


















Αγναντεύει με περηφάνεια τον...αυτοκινητόδρομο.Μόνο στη Κύπρο θα μπορούσε κάποιος να κτίσει τέτοιο σπίτι  σε τέτοιο σημείο για να τον βλέπουν οι υπόλοιποι περαστικοί.Η Λεμεσός δεν πάει πίσω απο τέτοιου είδους υπερβολές.Χέστε την βιοκλιματική αντιμετώπιση..έχει κλιματιστικά.Κανένας προβληματισμός σκίασης,ηλιοπροστασίας και λοιπά ανιαρά.....

Το συγκεκριμμένο εξάβλωμα το οποίο αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την νοοτροπία του κούλουφου:"έχω χρήματα, κοιτάτε με",αλλά ούτε καλλιέργεια έχει,χρησιμοποιεί μια εξαθλιωμένη και ξεπερασμένη αισθητική και όχι μόνο,μιά αισθητική που όταν ο πολιτισμός μιάς χώρας επέλθει σε μαρασμό τότε ανατρέχει σε ιστορικίστικες αναφορές για να ανακυκλώσει με τον χειρότερο τρόπο ένα αρχιτεκτονικό μοντέλο,που στην εποχή του (εννοώ το κλασσικό μοντέλο του 18ου και 19ου αιώνα), η Ευρώπη το χειρίστηκε με μαεστρία,αλλά εμείς μαστρωποί της άθλιας αυτής αρχιτεκτονικής αναμασούμε σαν καμήλες αυτή την έκφραση ωσάν να είναι ιδανική.

7 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Φαντάζουμαι τους Γάλλους σύχρονους αρχιτέχτονες να αρκέφκαν να κτίζουν κλασσικά του 19 αιώνα.

matilta είπε...

Στο σημείο που εδκιαλέξαν να το χτίσουν, άμα φυσά ο Λίβας φέρνει την μυρωδκιάν του Κοτσιάτη που εν μισό χιλιόμετρο που τζιαμέ. Ελείψαν τζε τα ρυάλλια τζε έμεινε να χάσκει ατέλειωτο.
Να σου πω την αλήθκια εγώ λυπούμε τους. They dont know better. Εν ο λόγος για τον οποίον "they dont know better" που με ενοχλεί παραπάνω.

koutso είπε...

@ matilta,
Πόσο γελοίο είναι να έχεις "κοτζάμ'" σπίτι και να μυρίζει σκύβαλα.....?

Τράγος είπε...

πόσο χρόνια θέλουν να το χτίσουν το γαμημένο?

Ανώνυμος είπε...

Κουτσο, καθόλου γελοίο, πιστεύω είναι τέλειο πακέτο, όχι μισές δουλειές

ρίτσα είπε...

μα ναι, έσιει θκιακόσια χρόνια που το χτίζουν , μα πέτετε μου είσαιστε σίουροι ότι εν σπίτι; εγώ είχα πάντα απορία, άμπατζιεν κάτι άλλο, ξέρω γω μικρό ξενοδοχείο;

τζιαι τζιήνες οι ψηλές οι φοινιτζιές γυρώ κάμνουν τον τόπο να φαίνεται ακόμα πιο γυμνός

koutso είπε...

@ριτσα,
ναι, είναι σπίτι.