Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ

Είχα την ευκαιρία,για πρώτη φορά να επισκεφτώ τους τηλεθαλάμους του ΡΙΚ,καλεσμένος στην εκπομπή της Βίβιαν Κανάρη σύν +πλήν.
Το τι είδα με έκανε να λυπηθώ τον κόσμο που δουλεύει μέσα σ'ενα τρισάθλιο υπο αποσύνθεση βρωμισμένο κτίριο αντάξιο της Κουλουφολάνδης.
Απίστευτο και όμως πραγματικό.
Το διοικητικό συμβούλιο πρέπει να μεταφερθεί στη Γιάρο και να καταδικαστούν όλοι σε σπάσιμο πέτρας ώσπου να βάλουν μυαλό?
Διαδρόμοι που οδηγούν σε διαδρόμους,λερωμένες βεράντες, πλαστικές καρέκλες,σπασμένες τσεκολαδούρες,υπο κατάρρευση ψευδοροφές κιτρινισμένες απο την νικοτίνη,ξεκολλημένα δάπεδα, ξεφτισμένοι σοβάδες,χωματένιοι χώροι στάθμευσης επικαλυμμένοι με αμιάντο.ΕΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ,ΟΧΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ.
Εισηγούμαι να μετονομαστεί απο ΡΙΚ σε  PIG!

3 σχόλια:

Neuromancer είπε...

Δυστυχώς η εικόνα των περισσότερων κυπριακών τηλεοπτικών σταθμών είναι ταυτισμένη μόνο με αυτό που δείχνει η κάμερα τους.. Η AGB και τα ποσοστά τηλεθέασης δεν έχουν σχέση με την κατάσταση των τηλεθαλάμων.
Μπροστά από τον παρουσιαστή βλέπεις ένα πληκτρολόγιο (που αμφιβάλλω αν είναι συνδεδεμένο κάπου), πίσω οθόνες να δείχνουν συνέχεια κάτι (συνήθως ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία ή απλά γραφικά) και λες "αα εν εκσυγχρονισμένοι τούτοι"
Αυτό μετρά για εκείνους.. Αν μετακινηθεί κατά λάθος η κάμερα 1cm και φανεί ακαταστασία, ή το jean παντελόνι του παρουσιαστή κάτω από το σακάκι με τη γραβάτα θα είναι ευθύνη κάποιου υπαλλήλου και όχι του διοικητικού συμβουλίου..
Ούτε για την εμφάνιση των δημοσιογράφων τους δεν τους νοιάζει. Παν έξω να κάμουν ένα ρεπορτάζ και εν άσυλα όπως τους κούλλουφους! Άχτένιστες, άβαφτες, ντύσιμο δεν θα σχολιάσω .. Έβαλα θηλυκό γιατί έχω μια συγκεκριμένη του ΡΙΚ στο μυαλό μου αλλά δεν θα πω όνομα. Ευτυχώς υπάρχουν και μερικές εξαιρέσεις!

υ.γ: Πότε θα σε δούμε στο ΡΙΚ και ποιό το θέμα της εκπομπής;

koutso είπε...

@paganini,
Δεν μίλησα για τους τηλεθαλάμους αλλά για την κατάσταση που επικρατεί στους γραφειακούς και οχι μόνο χώρους.Εκπομπή ήδη έκανα την περασμένη Πέμπτη,για θέμα που αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια.

the bastard; unshaved. είπε...

Πιστεύω το quality του προγράμματος αλλά και το image (logos, διαφημίσεις, σποτς κ.α.) που παρουσιάζει το ΡΙΚ, είναι ένα glimpse της αθλιότητας που επικρατεί γενικά.

Αλλά δεν περιμένω κάτι καλύτερο. Στη Κύπρο ζούμε, όπου η περασμένη και γερασμένη γενιά κάθεται καλά καλά ακόμα στα παλιογραφεία, ανακυκλώνοντας ιδέες του '80 και του '90.

Cypriots lack aesthetics. It's no secret. Period.