Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

ΓIΑ ΝΑ ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ....

Στη ψεσινή παρουσίαση των σχεδίων ανέγερσης απο την Μητρόπολη του Καθεδρικού Ναού στο Δημόσιο Κήπο έλαμψε με την απουσία του ο Δήμος Πάφου πλήν ενός Δημοτικού Συμβούλου της Κας Χαραλαμπίδου.
Ηταν πασιφανής η προσπάθεια απο την πλειοψηφία του ακροατηρίου να πείσουν εαυτούς και τίποτε άλλο.Δεν ακούσαμε κανένα επιχείρημα αρχιτεκτονικό είτε πολεοδομικό επιχείρημα που να υποστηρίζει την ανέγερση του Ναού εκτός απο εκείνο που επαναλάμβανε ο Μητροπολίτης δηλ."δεν έχω άλλο τόπο".
Ρωτώ το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και τότε δήμαρχο (το δ με μικρό γιατί μόνο μικρός απέδειξε ότι είναι) γιατί εφ΄όσον η Μητρόπολης απέστειλε επιστολή το 2005 προειδοποιόντας τον Δήμο ότι δεν θα ανανέωνε το συμβόλαιο ενοικίασης προχώρησε με την ανάπλαση του κήπου ξοδεύοντας τόσα χρήματα και θυματοποιόντας ξανά την αρχιτεκτονική εις βάρος της σωστής ανέλειξης αυτής της γέριμης πόλης?
Ρωτώ επίσης το τωρινό δημοτικό συμβούλιο γιατί προχώρησε με την Β'φάση ανάπλασης αναγκάζοντας τον Δήμο να πληρώσει αποζημειώσεις στον εργολάβο που υποχρεώθηκε να σταματήσει τις εργασίες?
Ρωτώ τον Δήμο και τις τεχνικές πολεοδομικές υπηρεσίες γιατί αδυνατούν να σχεδιάσουν και να βρούν λύσεις με μακροπρόθεσμο πολεοδομικό εκτόπισμα ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους αχρείαστες συζητήσεις?
Ρωτώ τον Δήμο επίσης να απαντήσει σε περίπτωση που το Υπουργικό αρνηθεί το αίτημα της Μητρόπολης για ανέγερση τι θα απογίνει ο κήπος απο την στιγμή που η Μητρόπολη δεν θα δεχθεί να γίνουν οποιεσδήποτε επεμβάσεις έστω για εμπλουτισμό του πρασίνου?
Με την αδεξιότητα που χειρίζεται ο Δήμος τέτοια θέματα οδηγούν την πόλη σε μαρασμό και άναρχη πολεοδομική ανάπτυξη που μόνο οι βιρτουόζοι αναπτυξιολόγοι του άσχημου εκμεταλεύονται.(ιδε κάκιστο και πανάθλιο κτίριο στη 1ης Απριλίου).
Αφησαν το όλο θέμα να εκφυλιστεί με αποτέλεσμα όσοι απο εμάς αντιδρούμε να χαρακτηριζόμαστε απο πανάθλια ανθρωπάκια ως προβοκάτορες και να αναγάγουν το θέμα σε πολιτικό επίπεδο αντί κοινωνικό.
Γιατί δεν αφουγκράζεστε την μερίδα του κόσμου που επιμένει να θέλει πράσινο στην καρδιά της πόλης μας?
Γιατί αφήνετε κύριοι δημαρχεύοντες την πόλης σας να γίνεται ένα λούνα πάρκ απο μίζερα κτίρια,που μόνο αρνητικά αποτελέσματα φέρνουν,που δεν δημιουργούν αστικό χώρο για τους πολίτες?
Οι ερασιτεχνισμοί και οι προχειρότητες δίνουν και πέρνουν χωρίς κανένας να λογοδοτεί.
Απόντες όλοι οι βολευτές επίσης....ήταν φυσικά και το μεγάλο γεγονός της συναυλίας της Παπαρίζου που φαντάζομαι ήταν εκεί κορδωτοί να αγναντεύουν τις υπέροχες γάμπες της.

Διερωτάται κανείς αν υπάρχει μέλλον σ'αυτή την πόλη.

Διερωτάται κανείς γιατί άλλες ευρωπαϊκές πόλεις προχωρούν και κάνουν την ζωή των πολιτών τους πιό άνετη , πιό ανθρώπινη ενώ εμείς αρκούμαστε σε έργα "εντυπωσιασμού" που μόνο που καταφέρνουν  να αποδείξουν είναι την απύθμενη βλακεία μας?

Διερωτάται κανείς ποιός έδωσε το δικαίωμα στη Κίνηση Κινύρας να αμφισβητεί την ελληνοχριστιανική παιδεία μου όταν  το μόνο που έκανα είναι να υποστηρίξω με αρχιτεκτονικά επιχειρήματα και όχι μόνο, ότι η στάση της εκκλησίας απωθεί μιά μερίδα του λαού αντί να τους κερδίζει?

Διερωτάται κανείς αν στη "οφειλόμενη" τηλεκατευθυνόμενη (απο το σύμπαν) απάντηση σε'μένα
στους 21 λόγους απόρριψης διαβάσατε έστω και ένα επιχείρημα που να αντικρούει με αρχιτεκτονικό λόγο τα όσα έγραψα?Αντι αυτού μετάφεραν εσκεμμένα τις απαντήσεις τους σένα επίπεδο γλοιώδες και ποταπό για να με ....φιλέψουν. 

14 σχόλια:

κουτσοφτου είπε...

Να εισαι σιγουρος οτι ο δημαρχος με δ-μικρον,ουτε θα απαντησει,αλλα και ουτε μπορει να απαντησει.Ειναι ανεπαρκεστατος τοσο σαν πολιτικος οσο και σαν αρχιτεκτονας.

rose είπε...

Κώστα κοίτα κι αυτό:

http://exarchia.pblogs.gr/

Demetris είπε...

Eprlaven me i rose.

Guerilla landscaping project anyone?
Oi symvolikes heironomies - ousiastikes protaseis jai me energies pera pou fytema/potisma. Tis kyriakes pantws - opws jai se kathe dimosio kipo tis kyprou - kati ginetai.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Σχόλιο μου σε άλλο μπλοκ νομίζω ταιριάζει κι εδώ:-

Στο Ιράν, το τριτοκοσμικό, διαδηλώνουν με κίνδυνο την ζωή τους, για απεξάρτηση από την θρησκευτική τρομοκρατία.
Κάποια μέρα, πρώτα ο Θεός, κι εμείς έτσι θα κάνουμε!...

koutso είπε...

Mα σοβαρομιλάτε?Εδώ όσοι διαμαρτύροντο δεν εμφανίστηκε ψές να τους τα πεί και θα συναχτούμε να πάρουμε την γειτονιά μας στα χέρια μας?Αστεία πράματα.Εδώ Κύπρος.Εδώ είναι απο γλύψει γλύψει.Οταν είναι στα σκοτεινά όλοι μιλούν και έχουν ιδέες.Πούτσες μπλέ.Τους φτύνω και μακάρι ο Μητροπολίτης να κτίσει τον Καθεδρικό και οι υπόλοιποι να χάσκουν.

Efstatho είπε...

Ενας λαός που δεν διαμαρτύρεται και δεν κατεβαίνει στους δρόμους ,οταν του κόβουν το νερό, μέρα παρα μέρα και επιτρέπει έτσι οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι (ξενοδόχοι - μαουνιέριδες) και ο ίδιος από κούλουφος να γίνεται τέλεια γύφτος ,είναι βέβαιο οτι δεν θα διαμαρτυρηθεί ποτέ τών ποτών για αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές παρεκλήσεις .
Μή κοιτάς πίσω σου , δεν σε ακολουθεί κανένας! . Μπροστά σου να κοιτάς , μη τυχών και σκοντάψεις πουθενά !

Aceras Anthropophorum είπε...

Ρε φίλε, για να έχει αρχιτεκτονικό λόγο κάποιος πρέπει να έχει αρχιτεκτονική παιδεία. Είναι σαν να ζητάς που κάποιον που δεν ξέρει Ιαπωνικά να σου συντάξει έκθεση σε τούτην την γλώσσα. Αν είχαν αρχιτεκτονική παιδεία όσοι κτίζουν στην Κύπρο, ο τόπος θα είχεν παραπάνω όμορφα παρά άνοστα κατασκευάσματα. Όταν τους μιλάς εσύ με την γλώσα της αρχιτεκτονικής είναι σαν να σου μιλά ένας Ιάπωνας για τα κρυφά της γεύσης των σούshι. Αν δεν εδοκίμασες ποττέ σου πριν θα τα νεκατσιάσεις τζιόλας.

Φώναζε πάντως διότι δεν μπορεί να κάμνουν ότι κάμνουν τζιαι να τζοιμούνται τζιαι την νύχταν άνενοιας. Τζιαι να μεν καταλάβουν τι τους λαλείς, δεν μπορούν να κάμνουν ότι όλα είναι ομαλά (όπως ήταν επι αιώνες).

rose είπε...

Μπα, δεν είναι τόσο αθώοι. Οταν πρόκειται για τους εαυτουλιδες τους και τα συμφεροντά τους είναι εξαιρετικά ευφυείς όπως όλα τα ζώα εντός της περιοχής τους.


τα στραβα μάτια κάνουν και κάποιοι έχουν συμφέροντα που εξαρυρώνουν παραλληλα με τις εκδουλευσεις που παρέχουν ο ένας στον άλλον.

Ανώνυμος είπε...

Στο χωρκό μου είσιεν ένα λόφο ο οποίος ήταν ζωντανή απόδειξη ότι η Κύπρος ήταν που κάτω που τη θάλασσα. Εβρίσκαμεν απολιθώματα κοραλιών τζαι "καττούες". Εν το μεταξύ άμα εστέκεσουν πάνω σε τζίνο το λόφο έβλεπες ούλλο το χωρκό. τη Λευκωσία τζαι ούλην την οροσειρά του Πενταδαχτύλου ιδίως άμα ήταν καθαρή η ατμόσφαιρα. Ο λόφος αποτελούσε φυσικό πλούτο για το χωρκό.
Κάποιοι είχαν τη φαϊνήν ιδέα να ισοπεδώσουν το λόφο τζαι ένα παραπλήσιο πιο μιτσήν για να ανεγήρουν ένα ναο για τη λατρεία του Θεού.
Εγίω πάντως δεν θυμούμαι να εδκιάβασα σε θρησκευτικό βιβλίο να λαλεί "διαταράξετε το φυσικό περιβαλλον τζαι χτίστε του Θεού εκκλησιές". Ούτε ο ίδιος ο Θεός πιστεύκω να ενέκρινε ποττέ έτσι πράμα τη στιγμή που καταστρέφεις κύριε "ρασοφόρε" τη δημιουργία Του.

Στο χωρκό μυπήρχε περιοχή να χτίστει ο νεός ναός αλλα επροτιμήσαμεν ως "χτηνά" που είμαστεν να καταστρέψουμε το φυσικό πλουτο της περιοχής τζαι το σιειρόττερο στο όνομα του Θεού. Παρά τες διαμαρτυρίες κάποιων σοφρώνων ανθρώπων ο λόφος ισοπεδώθηκε, ο ναός εκτίστηκε, ο πάπας που τον ήθελε διακαώς επέθανεν ενα χρόνο μετα τη λειτουργία του ναού, τζαι το τεράστιο οικοδόμημα συνάει τους πιστούς μια φορά τα Χριστούγεννα τζαι μια φορά το Πάσχα. Τες υπόλοιπες μέρες λειτουργά η παλιά εκκλησία του χωρκού αφού η μεάλη από πλεύρας ακουστικής είναι σιηρόττερη τζαι που συναυλία black Metal.
Τωρά εμπέρτεψε ο δημόσιος κήπος στη Πάφο. Στο εξωτερικό δαπανούν τεράστια ποσά για να έχουν πνεύμονα πρασίνου μες τες πόλεις τζαι μεις καταστρέφουμεν τους για να κτίσουμεν εκκλησιές.
Ο Θεός να μας ελεησει.

. είπε...

Το πρόβλημα πιστεύω ότι ειναι καθαρά πολιτικό. Η αρχιτεκτονική και η πολιτική ειναι σιαμαία αδερφια δεμένα στον ίδιο εγκέφαλο.

Οι λήσταρχοι "πολιτικοί" ήβραν τζιε κάμνουν σ'έναν λάο που ακόμα δεν κατάλαβε οτι δικαιούτε να διεκδικεί και να αυτοκαθορίζει την τύχη του. Ο λαός αυτός είναι αξιος της μοίρας του.

Στην Λεμεσό τα πράματα ειναι το ίδιο απαίσια. Οι πολιτικοί μας αντιπρόσωποι το παίζουν βλάκες και γλύφουν οποιονδήποτε κώλο για να μην τους πάρουμε πρέφα και τους επιρριφθουν ευθύνες. Στα δύσκολα εξαφανίζονται, δεν δείχνουν την μούρη τους γιατί ειναι δειλοί. Εντώ μεταξύ το ζωτικό μας περιβάλον μας γίνεται ενας εμετικός ζωμός καθρεύτης της κατάντιας της συλλογικης μας εξυπνάδας.

. είπε...

Συγχαρητήρια κατα τ'άλλα για την δράση σου!

Ανώνυμος είπε...

κώστα στο ξαναείπα

με την ίδρυση του σωματείου μπορείς να επικαλεστείς έννομο συμφέρον καταρχήν όσον αφορά σε πρώτη φάση να εγγείρεις τις ενστάσεις σου σε αυτό το έκτρωμα

μέσω της διαδικασία της δημόσιας ακρόασης που ορίζει το 12Δ του περί Πολεοδομίας νόμου

αν σε απορρίψουν οι βρωμισμένοι μπορείς να πας στο δικαστήριο και να επικαλεστείς έννομο συμφέρον

και από κει και πέρα παλεύται η υπόθεση γιατί μην ξεχνάς ότι πλέον η κύπρος δεν είναι μια βραχονησίδα μόνη της στο πουθενά αλλά έχει σπάθες πάνω απο το κεφάλι της

το πιο πιθανόν είναι να μην γίνει κάτι αλλά είναι το μόνο που μπορεί να γίνει αφου οι άχρηστοι κυπραίοι για μια ακόμη φορά δεν κάνουν απολύτως τίποτα

παρά μόνο μπλαμπλα λογάκια έπεα πτερόεντα

Ανώνυμος είπε...

jαι επειδή παίρνεις jαι ανάφτεις ξεκαθαρίζω ότι τα λόγια κια τα μπλα μπλά δεν αφορούν σε καμιά περίπτωση εσένα

(διευκρίνηση ξεκαθάρισμα λόγω μη απάντησης ;)

koutso είπε...

@osr,
Επειδή με το λίγο που σε ξέρω εκατάλαβα ότι η απάντηση σου δεν αφορούσε εμένα δεν σου απάντησα.Τουλάχιστον εμείς αποδείξαμε ότι δεν είμαστε μόνο του μπλα μπλα,έστω και με τις λίγες φορές που "εκτεθίκαμε" δημόσια.
Τουλάχιστον εγώ εκτίθεμαι συνεχώς γιατί το μπλοκ μου είναι ενυπόγραφο,χωρίς να θέλω να πώ ότι εσύ δεν εκτίθεσαι επειδή υπογράφεις με ψευδώνυμο. Αρκετοί γνωρίζουν απο τα γραφόμενα σου,ίσως, ποιός είσαι και τι προσπαθείς να κάνεις.
Αν δεν εκτιμούν την κριτική είναι επειδή δεν έχουν επιχειρήματα άλλωστε πάντα δρούν με δόλιους τρόπους για να σε απομονώσουν,επειδή φοβούνται τις ανιδιοτελείς φωνές-κριτικές.
Ούτε καν μπαίνουν στο κόπο να απαντήσουν,τουλάχιστον σε μένα που τους τις αναρτήσεις μου πλέον τις βλέπει κανείς υπο μορφή άρθρων στις τοπικές εφημερίδες!!!!!!!