Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

DE-VEL-OPER:αναπτυξιολόγος


 Πολυσύνθετη κυπριακότατη λέξη αποτελούμενη απο τον τίτλο ευγενείας ντε (της τάδε γενιάς δηλ.),την λέξη velocity που σημαίνει ταχύτητα και την αρχαία αντωνυμία όπερ.
Τον τίτλο τον απόκτησαν αυτοκαλούμενοι εκείνοι που βιάστηκαν (εδώ εισέρχεται η έννοια της ταχύτητας) να καταστρέψουν αυτόν τον τόπο.Οσο πιό γρήγορα γίνει το κακό τόσο πιο γρήγορα θα πεθάνουν πλούσιοι.
Η αντωνυμία προσαρτίστηκε κατά πραξικοματικό τρόπο στη λέξη μετά την ανεξαρτησία και θέλει να σημαίνει "ότι βρέξει ας κατεβάσει".
Αυτού  του είδους οι αναπτυξιολόγοι του άσχημου έχουν άποψη για το περιβάλλον και την αρχιτεκτονική και κατασκευάζουν κτίρια "άχρωμα","άοσμα",απρόσωπα και χωρίς καμμιά άποψη.
Ανίκανοι παρατηρητές παραμένουν η Πολεοδομία, Επαρχιακή Διοίκηση και το Δημαρχείο.Αυτοί οι οποίοι θα μπορούσαν να ρυθμίσουν την όλη κατάσταση,επειδή εφαρμόζουν μια αναχρονιστική νομοθεσία που δεν βοηθά απολύτως τίποτε παρά την ίδια,για τόσα χρόνια πολεοδομική καταισχύνη.
Το μόνο που καταφέρνουν είναι να φωτογραφίζουν την πραμάτεια τους τοποθετόντας γκόμενες να ηλιάζονται εκστασιασμένες στον καυτό ήλιο του νησιού.
Κάψε-κάψε,
τι να κάψεις 
απο μιά καρδιά καμένη
.....λαϊκό άσμα χιλίων οκκάδων

1 σχόλιο:

kyklos είπε...

ακριβώς έτσι! αλλά βάλε και τους υπουργούς και βουλευτές που δεν ξέρουν τι σημαίνει πραγματική ανάπτυξη...